Een onderwater symfonie

Een onderwater symfonie

Vandaag kreeg ik filmpjes aan van de kleintjes die ik aangekocht had bij Narita in maart dit jaar. Het laat zich trouwens voelen dat ik al een hele tijd niet meer in Japan ben geweest, het begint te kriebelen om terug te gaan.

Normaal koop ik niet makkelijk deze kleintjes, maar dit was puur toeval en met een speciale reden. Mango van Sakai waren niet zo makkelijk aan te kopen, en oshiba is ook altijd een hele zoektocht, en wie weet....

De mango waren in een wip en een zucht verkocht, dat waren blijkbaar populaire koi. Ik heb er nog eentje van, maar ik weet nog niet of ik  die wil verkopen. Ik wil wel eens weten wat de toekomst brengt voor deze mango, en ze heeft een speciale kleur die me wel bevalt.

De oshiba en de ginrin soragoi zijn minder succesvol, hier zitten er nog een 15 tal  van. Ze nemen echter niet veel plaats in en och...laat ze maar zitten in de Q-bak. We zullen wel zien of er nog klantjes op afkomen.

Wel mooi is het feit dat Jack 2 mango en 2 oshiba mee naar Den Helder nam om ze op te laten groeien in zijn Q-bak, en vandaag ontving ik een mooie update in de vorm van een onderwater filmjpe, dat bijzonder leuk is om te zien, vooral als de koi op het einde voer krijgen.

Het begeleidend schrijven ging als volgt: 
"Hoi Luc, Filmpje van de vier in de Q bak. De Mango en de Chagoi zijn groeiers (vdr. de chagoi is ook uit de mango bloedlijn !) , de Gin rin Ochiba wat minder maar doen mee. De laatste Ochiba is geen groeier, gaan we niet mee maken. Wel leuk om te zien. De Sakai Kohaku is allang verrhuist naar de vijver. Door de alg eigenlijk bijna niet meer gezien sindsdien...... Groeten Jack."

En zo blijven we op de hoogte van het wedervaren van onze koi. Als er mensen zijn die vragen hoe groot ze kunnen worden, dan kan ik hier geen antwoord op geven. Het is voor mij een totaal onbekende materie, maar om het met de woorden van Jack te zeggen....we gaan het mee maken....goe bezig Jack....

Rest me alleen nog de link naar de filmpjes door te geven. Q-bak_01     -     Q-bak_02

Zelf was ik ook wat met de kleintjes bezig, en had er een 7-tal uit de Izumiya vijver gebowld om naar mijn persoonlijke Q-bak te brengen. Gewoon geschept, niet geselecteerd, want het water is te groen, dus willekeurig een zevental showa opgevist.

Ze zijn nu onder de noemer "Opgroeivijver 2" geklasseerd zodat we ze ook van iets naderbij kunnen opvolgen. Bij nazicht blijken het de showa te zijn met de codenummertjes 2003038  -2003042 - 2003058 - 2003068 - 2003074 - 2003077 - 2003091, altijd goed om te weten en op te volgen.

Het rood - zwart - witte kleurenspel is toch altijd mooi om op te volgen. We zullen in de loop van de zomer nog eens een speciale dag organiseren om ze proberen aan de man te brengen. Het zijn toch goede groeiers zonder een vergelijk te maken met de monsters van Momotaro.

Ondertussen meld de vakantie zich aan en zal het een pak rustiger worden dan het in het voorjaar is geweest. Het waren dit jaar piekperiodes, maar zeker geen onaangename. Ondanks de corona toestanden hebben we een heerlijk voorjaar gehad.

Bedankt voor de filmpjes Jack, het is een dankbare hulp voor de schrale nieuwsgeving die onherroepelijk deel uitmaakt van deze periode. Oh ja, de foto's die ik gemaakt heb vind is wel show !

 

Meer afbeeldingen

Een onderwater symfonie: afbeelding 1
Een onderwater symfonie: afbeelding 2
Een onderwater symfonie: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

Matthijs

555


Johan

555


Dick

555


Wim DW

555

interkoi

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml