Eindelijk nog eens een update

Eindelijk nog eens een update

Het is al lang geleden dat ik een update heb aangekregen. Deze is al een paar weken binnen, maar doordat ik de codenummers nog moest opzoeken, wat een heel werkje is, moest ik alles eerst op een rijtje zetten om dit nieuwsitem te plaatsen. Bovendien zijn de filmpjes verticaal verzonden en om de één of andere manier kan ik ze niet draaien. Raar maar waar.

Je zult het dus met deze update moeten doen. Laten we beginnen met de sanke van Momotaro. Ik heb altijd een zwak gehad voor sanke zoals deze. Er zijn geen details bekend over de grootte van de koi, maar te zien aan het meetlint, begint de staart toch rond de 10 cm en de kop raakt de 90 cm aan. 

Blijkbaar heeft ze niet veel zin om te zwemmen, maar ze ziet er wel gelikt uit. Een filmpje bij aankoop geeft een wat beter beeld van deze sanke. Wat ik wel interessant vind is dat het een dochter is uit de bloedlijn van Momoko, een koi uit het verleden die heel belangrijk was.

De Momoko-bloedlijn staat bekend om zijn unieke en levendige kleurpatronen, met name het momoko-patroon, dat lijkt op perzikschilfers. Deze bloedlijn is ontstaan uit selectief fokken en kruisen van verschillende koi-variëteiten om deze specifieke kleurpatronen te creëren. Ik ben altijd fan geweest van Momoko, maar dacht dat deze bloedlijn een einde genomen had. Blijkbaar dan toch niet.

Een tweede zeer interessante koi is deze bekko van Tamaura, nu yonsai. Ook hier kan ik geen maat terugvinden, maar ze is in mijn ogen mooi om te zien. Het blijven speciale koi die blijkbaar toch mensen kunnen bekoren. Ook hier kan ik een filmpje bij aankoop van tonen.

Een koi die veel succes had toen ik ze aankocht was de shiro utsuri van de toen onbekende kweker Kibi. Ik kreeg vragen uit alle hoeken, zelfs vanuit het buitenland om een update van deze shiro. Blijkbaar had deze vele harten beroerd, want ze was ook binnen de kortste keren verkocht. Als je vergelijkt met de koi bij aankoop, dan zie je al heel wat veranderingen die de shiro nog meer uitstraling geven momenteel. Zeker de moeite om deze in de toekomst nog te volgen.

Een ginrin oshiba shigure. Deze kocht ik aan op de wekelijkse event van Narita in 2021. Klein en fijn was ze toen, en een ginrin oshiba shigure roept bij mij levendige herinneringen op aan vroeger. Dus ja, ik heb er een zwak voor. Klein en fijn was ze ook bij aankoop

Dan heb ik nog informatie gekregen van 2 koi waarvan ik de code niet  kan terugvinden. Ik heb heel mijn bibliotheek doorzocht, maar ik kon ze niet thuiswijzen. Ook mijn geheugen laat me in de steek en dat vind ik ook raar, want gewoonlijk herinner ik me de koi nog bijzonder goed.

Deze "2 bollen sanke" zou ik moeten kunnen plaatsen, maar het lukt me niet. Ik heb alles doorzocht, maar kan de code niet vinden, dus moeten we het met het filmpje alleen doen. Dit geld ook voor de laatste update van deze kohaku. Ik kan ook deze helaas niet thuiswijzen.

Voor mensen die belang hebben om informatie over hun koi te krijgen is het een koud kunstje met de code nummers. Ik kan zonder problemen alle informatie over de koi vinden mits de juiste codenummer. Ik was trouwens blij dat ik nog eens een update heb kunnen geven. 

De getoonde foto is het koihuis van de kweker Kibi, een vrij onbekende kweker die toch aan de weg timmert. Volgende week komen er verscheidene showa van Kibi die aangeboden worden tijdens de veiling.Wees er op tijd bij, want het zijn opmerkelijk mooie showa.

Je kan het aanbod al bekijken op de veilingwebsite. Ik kan het me niet veroorloven om de koi aan een bodemprijs aan te bieden, want dan ben ik ze voor een habbekrats kwijt, en dat is niet de bedoeling. Daarom dat ik een korting van 20% tot 40% doorvoer in de hoop dat er koiliefhebbers zijn die tegen elkaar opbieden. Ik denk dat ik tijdelijk met de veilingen ga stoppen, het brengt weinig zoden aan de dijk.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml