Ge hebt groot gelijk

Ge hebt groot gelijk

Ik zou met deze temperaturen ook liever aan de zee of aan het strand liggen. We moeten ervan profiteren nu het zo warm is. Een verfrissing kan deugd doen, beter dan naar koi komen kijken. Ik verwacht dus vandaag ook weinig mensen, maar je weet nooit.

Er gebeurt trouwens weining aan het front, dus veel nieuws valt er niet te melden. Daarom dat ik maar verder ga met een paar tosai voor te stellen om toch maar een nieuwsitem te kunnen schrijven.

Vandaag neem ik een ginrin showa onder de loupe. Klein maar fijn, met een ingewikkeld codesysteem, maar oh zo handig namelijk GS-NA23-0274 of vertaald geeft dat een Ginrin Sanke die gekocht werd bij een event van Narita in februari van dit jaar, en het was nummerke 74 van die serie.

Tijdens het filmpjpe hoor je de uitleg waar je vermoedelijk niets van verstaat. Klein maar fijn zou je kunnen zeggen. Wat moet je je voorstellen van tosai van 18 cm ? Moeilijk in te schatten. De tosai heeft in ieder geval een mooie koptekening die mooi gelijnd is op het hoofd. Het beni is stevig met zware sumi platen dat niet zo gewenst is in onze streken, alhoewel ik niet goed begrijp waarom.

Nu enkele maanden later is ze 23 cm gemeten en ziet ze er zo uit ! Met andere woorden een groei van 5 cm en dat zou volgende resultaten moeten geven. Na 143 dagen is de tosai 5 cm gegroeid en zal dus nooit ontzettend groot worden. De verwachting einde dit seizoen, en ik neem 15 oktober min of meer als einddatum zal ze dan tussen de 26-30 cm zijn. Nu hoeft grootte geen vertegenwoordiging te zijn van schoonheid natuurlijk. 

Voor mij is dit een wat onbekende faktor omdat ik deze kleine tosai niet makkelijk aankoop, maar na enkele jaren denk ik dat een totale lengte bij volwassenheid toch wel de 60 cm zou kunnen bereiken. Laat het ons afwachten, want je bent nooit te oud om leren.

De volgende kandidaat is een stukje groter en kan je indelen bij de jumbo tosai. Een sandan maruten kohaku van Momotaro met code KO-V23-03299 die ik aankocht in maart dit jaar op een lengte van 33 cm. Iedereen weet ondertussen dat ik van maruten hou. Ik heb er een aangeboren zwak voor.

Het is een zwaar gebouwde kohaku die op dit ogenblik 38 cm is, en mijn berekenings programma zegt dat ze tegen 15 oktober tussen de 43 en 48 cm zal zijn. Laten uitgroeien tot nisai van 52-57 cm kan ik niet en wil ik eigenlijk ook niet. Een normale groei geeft me de voorkeur. Zou ze in Japan blijven dan zou ze zeker boven de 50 cm zijn, maar ik kan die faciliteit niet geven. Helemaal niet erg hoor en misschien zelfs beter voor de koi.

Wat ik wel bemerk is dat de koi uit deze vijver gestaag groeien en de metamorfose naar nisai toch wel opmerkelijk is in gedrag. Vermits ik ze iedere dag zie, zou je denken dat ik niet veel verschil zou zien, maar toch geeft het een ander beeld. Ze veranderen, ook in gedrag en komen anders over. 

Ik heb het gevoeld dat het dankbare koi gaan worden. Nog even melden dat ik vandaag aanwezig zal zijn van 11.00 uur tot 14.00 uur. Geniet van deze prachtige warme dag, ik zal me wel amuseren....

 

Meer afbeeldingen

Ge hebt groot gelijk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml