Gewoon vragen, ik doe de rest

Gewoon vragen, ik doe de rest

We moeten improviseren tijdens moeilijke tijden. Hoe doen we dat ? Gewoon door goede filmpjes te maken van koi waar interesse in is. De meeste filmpjes zijn vrij uptodate, maar er wordt momenteel toch gevraagd om nog enkele koi te filmen. Dat zullen we dan ten gepaste tijd ook nog eens doen. Er staan er enkele op het programma !

Tenminste bij koi die kunnen gefilmd worden, want sommigen zijn nog aan het hyberneren en die laten we gerust natuurlijk. Dus aan alle mensen die een koi willen zien waar ze hun zinnen op hebben gezet ! Zet mij aan het werk, en ik zal zorgen dat het in orde komt.

Vermits redelijk veel koi van ons buiten zitten, wat een voordeel en geen nadeel is voor de koi, laat dit duidelijk zijn, kan niet alles gefilmd worden. Laten we hier respect voor hebben, het is in het voordeel van de koi.

Er is beweging in de countdown, maar echte verkopen zijn er nog niet uit gekomen. Alle gepresenteerde koi zijn zodanig goed, dat het zonde is om ze in een countdown te zetten, en moet ik op mijn tanden bijten om ze op deze manier te presenteren. Nood breekt wet zeggen we dan maar ! 

Gisteren moest ik voor een klant een kohaku bowlen. Kohaku 1803012 van Matsue. Neen, niet de beste, niet de slechtste, gewoon een goede vijvervis zeg maar. De prijs van de koi geeft de waarde goed weer, en hopelijk valt er iemand voor de charmes van deze kohaku.

Uiteraard heeft ze wat minpuntjes anders was de mogelijke prijs anders, maar dat  begrijpen jullie ook wel zou ik zeggen. Er zijn enkele schubjes geschraapt op de rug van de koi. Ik weet niet zeker of dit nog weggaat of niet. Er zijn wat ongewenste secundaire hi kleurtjes zichtbaar in de staart en een vervelend rood schubje op de rug is er bij gekomen.

Qua body zit ze best goed in mekaar en vooral het beni is nog van goede kwaliteit. Neen, het is geen hoogvlieger dat hoor je me niet zeggen ! Of ik ze nu verkoop of niet, dat heeft weinig belang, want financieel brengt het geen aarde aan de dijk. Belangrijkste is dat ik er een laatste thuis voor zoek, de koi kan je nog 10 jaar van veel plezier voorzien.

GEEN KOI MAAR DUIVEN

Iets helemaal anders nu ! Geloof het of niet, maar in Arendonk zijn er nog andere beroemdheden naast het bescheiden Interkoi en ook Rik van Steenbergen niet vergeten !. Dit zijn ook beroemdheden die uit Arendonk komen en ze zijn ook werkelijk wereldberoemd. Hoe klein is de wereld, dat zal ik even vertellen.

Van de week had ik contact met iemand uit Amerika, New York wel bepaald, de interesse had om koi aan te kopen uit het koiaanbod Japan. In het gesprek begon hij over de duivensport, en vroeg of ik de gebroeders janssen had gekend. 

Natuurlijk heb ik de gebroeders Janssen gekend, ik woonde op 100 meter afstand van hun huis. Heel eenvoudige mensen in een heel eenvoudig huis, bescheiden tot en met, maar wereldberoemd met hun duiven.

Hij vertelde met liefde over dit onderwerp en wist me te vertellen dat hij ook duiven had gekocht van de gebroeders Janssen. Samen genoten we van dit onderwerp. Zo zie je maar hoe klein de wereld is.

Vermoedelijk zullen jullie minder geinteresseerd zijn in dit onderwerp, maar ik kan het toch niet laten om het even in het nieuws te zetten, want naast koi is er in de duivensport zeker veel animo. Hier kan je het verhaal van de gebroeders janssen lezen voor diegenen die hier van houden.

Het verhaal wordt nog mooier. Deze morgen kreeg ik een video aan met een biografie van de gebroeders Janssen. Spijtig dat het filmpje in het Spaans is, maar de beelden zeggen genoeg. Stel je voor...iemand uit New York die mij een video stuurt uit het verleden die me doen wegdromen in nostalgische gevoelens, want ik herken iedere plek, ieder persoon uit deze video. 

Ik weet niet of ik het gevoel kan overbrengen, en ik weet ook niet of het interessant genoeg is om het in het nieuws te zetten, maar och, interesseert het je niet, gewoon niet lezen zou ik zeggen. 

BEKIJK HIER DE VIDEO VAN DE GEBROEDERS JANSSEN. (30 minuten)

 

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Joseph Saviano

555


mark

555


Frank

555


Jack

555


Peter De Clercq

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml