Het gele gevaarte

Het gele gevaarte

Gisteren kwam er een einde aan het verblijf van de karashigoi van Oyama, die per toeval bij mij geleverd werden, maar niet voor mij bestemd waren. Het was ook niet mijn ding, dus ik was blij dat iemand er toch graten in zag.

Ik weet dat ik niet bij machte ben om ze te verkopen, ze maken geen deel uit van mijn wens om koi te verkopen. Ik kan me dan ook moeilijk warm maken voor deze groep tosai waarover ik al enkele dagen geleden een oproep deed via het nieuwsitem om ze te verkopen.

Gisteren is het me toch gelukt, en het werd een gouden zaak. Niet voor mij, maar wel voor de koper van dienst, Thijs genaamd. Eén ding hadden ze wel, ze groeiden als kool, dat kan ik niet ontkennen. Van kleine pierewietjes van enkele centimeter naar toch koi van 22-26 cm, het ging vlug...

Maar ik denk dat ze in goede handen zijn. Nog een laatste blik op de 9 tosai en dan is ook aan dit verhaal een einde gekomen. Misschien horen we er in de toekomst nog wel eens iets van.

KLAAR VOOR DE SHOW

Vandaag probeer ik een koi aan te bieden, die zeker en vast de moeite waard is om als tosai te kunnen meedingen naar het allerhoogste. Hiermee bedoel ik dat alles aan deze kohaku klopt, buiten de prijs.

Het verhaal is eenvoudig. Tijdens de veiling van april had ik mijn oog laten vallen op deze kohaku. Ik zou en moest deze tosai hebben, ze stak mijn ogen uit, en ik streed mee tot op het allerlaatste moment en haalde de kohaku binnen.

Ik was bijzonder blij, maar had iets over het hoofd gezien....het was een mannelijke kohaku, en dat had ik niet verwacht. Dat mannelijke tosai ook zo duur gaan is geen wonder meer. de klassebakken van Momotaro tegenwoordig zijn allemaal mannelijke koi, en ze moeten bijna niet onder doen voor de vrouwelijke koi.

Ik kan niets afkeuren van deze kohaku. Geniet van het filmpje en de klasse van deze tosai. Ik weet dat hij niet volwassen genoeg is om te winnen van de oudere koi in zijn klasse, dat zou onmogelijk moeten zijn, maar ik stoef er graag mee, en wil hem best op de show in Merelbeke tonen, je weet nooit.

Alles klopt aan deze kohaku van Momotaro, zoon uit de fantastische TM lijn, namelijk TM jr, een dochter van de alombegeerde TM kohaku. Of je hem nu graag ziet of niet, dat doet niets terzake. 

Zowel de bouw, het shiroji, het beni, het kiwa, het sashi, odome en algemene uitstraling kloppen als een bus. Ook de evenwichtige uitstraling van deze koi is bijzonder sterk. Wie eigenaar wil worden moet echter diep in zijn buidel tasten, het spijt me, ik kan er niets aan doen.

Stond ze 41 cm genoteerd op de veiling van april, dan is ze ondertussen 46 cm, en ze groeit zienderogen. Met wat geluk zal ze 49-50 cm zijn tegen september. Wie eigenaar wil worden en hem laten meedingen op de show, dan kan je contact met me opnemen. 

Het moet me ook van het hart: we hebben verloren van de Italianen. We hebben wel een spetterende match gezien, maar we hebben verloren van een sterke tegenstander. Ik heb vooral genoten van de eerste helft. De tweede helft werd iets te veel ontsierd door stilligende fases van Italianen die op sterven na bijna dood waren, maar we zouden vermoedelijk hetzelfde gedaan hebben moest het andersom geweest zijn.

Maar je moet ook kunnen verliezen met opgeheven hoofd. We hebben al veel plezier gehad met deze generatie voetballers, en aan alles komt een einde. Ik vond het spijtig, maar moet helaas ook toegeven dat de Italianen hongeriger en sterker waren. Ach, het is tenslotte maar een spel....

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Thijs

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml