Het was een fijne dag

Het was een fijne dag

Wij hebben er van genoten, dus ik hoop jullie ook. Toch altijd fijn om de kerstdagen in het gezelschap van je familie door te brengen. Maar dit jaar voor de eerste keer na 40 jaar geen kalkoen meer. We hadden het dit jaar anders opgezet, maar zeker niet minder goed. 

s'Morgens moet ik echter mijn lievelingsdieren gaan verzorgen, die weten niet dat het Kerstmis is. Hun leven gaat gewoon door. Gelukkig gaat alles goed en verloopt de quarantaine vlekkeloos.

Ik dacht, ik zal nog maar eens een filmpje maken van de grotere koi die in vijver 5 rondzwemmen. Zij zijn nog niet zoveel in beeld geweest. Ik laat ze rustig hun baantjes rondzwemmen zonder ze te veel te storen.

Wel kreeg ik nog een filmpje aan van Michael uit Duitsland. Hij specialiseert zich toch in tosai, vooral om deze door te laten groeien. Het zijn vooral de non gosanke die hij ambieert, en gewoonlijk met veel succes. Een kort filmpje brengt duidelijkheid.

Je zult versteld staan naar de evolutie binnen enkele weken of maanden. Ze zijn nu nog redelijk klein. De ogon waren iets groter dan de karashi, maar ze zullen zeker 35-40 cm zijn als de tijd voor de verkoop daar is. Voorwaarden en prijzen zul je aan Michael moeten vragen.

Zelf kan ik nog 2 bloedmooie kohaku voorstellen die ik enkele dagen geleden gefilmd heb. 2024 Wordt het jaar van de kohaku dat staat als een paal boven water. De showa blijft nog altijd de meest populaire koi, maar dan meestal voor de beginnende koiliefhebbers, want later schakelen ze automatisch over naar kohaku en sanke.

Vandaag de dag is Kohaku nog steeds één van de meest populaire en gewaardeerde variëteiten van koi en we zullen er tijdens 2024 speciaal onze aandacht aan wijden. Vergeet ook de slagzin niet: "alles begint met kohaku en eindigt met kohaku", en niets is minder waar !

 

Meer afbeeldingen

Het was een fijne dag: afbeelding 1
Het was een fijne dag: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml