Het was een hectische week

Het was een hectische week

Het is niet eenvoudig om 4 dagen op rij te strijden om koi te pakken te krijgen via de online veilingen. Het is zenuwfretend, tergend traag, en telkens moet je de laatste seconden afwachten of je kan scoren of niet.

Het is tijdrovend, saai en je moet continue op je  qui vive zijn, vraag het maar aan de klanten die online mee proberen te scoren, ze weten hoe moeilijk het kan zijn. Gisteren was het de moeilijkste dag van de veilingen, en mijn koihonger raakt ook stilaan gestild, met andere woorden wij vinden dat we een geweldige score hebben bereikt.

Met geld kan je alles, maar om het zomaar uit te geven brengt geen aarde aan de dijk. Je moet de koi ook nog kunnen verkopen en dat blijft een groot vraagteken. Gisteren zijn we ons boekje te buiten gegaan, maar dit keer wel zwaar onder druk van Ben.

Zijn uitleg was heel eenvoudig: deze koi moet je niet verkopen, die verkopen zichzelf ! Nu ben ik gewoonlijk het meer commerciële type, maar die functie werd gisteren overgenomen door Ben. Ik weet echter niet of hij gelijk zal hebben of niet, dat zal de toekomst uitwijzen.

Ik werd continue gevoed met uitspraken zoals: "345 alle zeilen bij zeldzame kans" - "wedsrtijdvis voor de showkikkers hier verkoopt zichzelf ...doe je best" - "345 is super die mag best hoog hoor ,maar jij bent de baas" - "yoepie" - "helemaal happy,dacht dat we vandaag niets zouden kunnen kopen ,toch 3 kanonnen aangekocht.2x super kohaku en een pracht sanke van 69 cm .die sanke zit volgend jaar tegen de 80 cm....enorm" - "doe  je best ouwe" - "thank you"

En zo ging dat maar door. Als je dan niet onder druk staat weet ik het ook niet meer ! Of hij gelijk heeft zal de toekomst uitwijzen, het is in ieder geval zo dat we doorgegaan zijn tot het gaatje, met als enige nadeel dat we het over kostelijke koi hebben, en die zijn niet voor iedereen weggelegd.

We moeten ons echter niet doodstaren op de briljante exclusieve koi die voor veel mensen niet betaalbaar zijn, we hebben ook voor de modale beurs ingekocht, dus voor iedereen is dit jaar iets te vinden.

Blijft me alleen nog over om de filmpjes van deze koi even op een rijtje te zetten en te presenteren. Ik zet ze zo dadelijk ook onder 'de nieuwste koiaanwensten' Laat me er wel bij vertellen dat deze nisai met een maatvoering van 64 tot 69 cm gedoemd zijn om jumbo te worden, waarbij de toekomst onvoorspelbaar zal zijn. De mogelijkheid om door te groeien naar een absolute grootte van 90 cm is haalbaar, maar moet altijd nog bewezen worden.

Al deze koi zullen azukari blijven in Japan en ieder jaar geëvalueerd worden, zodat je ze altijd kan opvolgen. Ik ga geen omschrijving geven over deze koi, ze hebben het niet nodig, want ze omschrijven zichzelf.

Kohaku 324 van J.Tanica - nisai - 64 cm

Kohaku 345 van Simple Love - nisai - 64 cm

Sanke 367 van Wonder Woman - nisai - 69 cm

Voor de rest ga ik me voorbereiden op de koi die moeten opgehaald worden. Aan alle mensen ! Feef even door wanneer je van plan bent te komen. Je moet wel begrijpen dat ik de ruimte nodig heb voor de volgende reeks koi die binnenkomen.

Ik wil geen druk op de ketel zetten, we worden al genoeg getergd met de huidige omstandigheden, maar ik ben nu eenmaal genoodzaakt om plaats te ruimen voor de volgende nieuwe bewoners. Ik vraag je dan ook vriendelijk om zo snel mogelijk de koi op te halen. 

 

Laat Een Reactie Achter

9 reacties

mark

555

interkoi

555


Sjakie

555


mark

555

Johan

555


Frank

555


Johan

555


Wim DW

555


Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml