Interkoi Deutschland

Interkoi Deutschland

Zoals je wellicht gezien hebt is er een extra knop bijgekomen met de aanduiding Interkoi Deutschland waaruit je kan concluderen dat er een kleine uitbreiding is van Interkoi naar Duitsland, net zoals Interkoi Nederland.

Samenwerken levert meer nut op dan elkaar beconcurreren, alhoewel de concurrentie het peil op scherp houdt. Maar een gezonde samenwerking komt iedereen ten goede. Interkoi Duitsland wordt geleid door Michael Grendel van Grendel koi die al veel vaarwaters heeft doorzwommen.

Zijn sterkste punt is niet alleen het laten ontwikkelen van tosai naar jumbo maar bovendien is hij ook een fervent voorstander van Momotaro koi; en daar vinden wij elkaar natuurlijk. De meeste Momotaro koi die hij aanbied worden via Interkoi aangekocht, terwijl er ook een groot aanbod is van goedkopere koi voor zijn clienteel

Michael heeft zich ook ingeschreven voor de online Holland Koishow, en hier zitten enkele serieuze jumbo tussen. Een tipje van de sluier mag niet ontbreken en deze ogon van Momotaro van 95 cm is niet te verwaarlozen. 

Er is de wens om ook verder te evolueren naar het Interkoi niveau, maar dat is niet altijd zo evident, daar is geduld en tijd voor nodig. De 3 koi die momenteel te koop gezet worden onder zijn knop "Interkoi Deutschland" zijn stuk voor stuk koi die hij zelf aangekocht heeft als tosai en verder laten ontwikkelen heeft naar echte jumbo.

Ik werk al enige tijd samen met Michael, en kan alleen maar zijn degelijkheid, correctheid en kennis bevestigen en mijn respect voor hem is groot. De afstand naar Asbach, zijn thuishaven is niet zo heel groot, maar toch zullen hier wat afspraken over moeten gemaakt worden indien er koi zouden aangekocht worden via Michael. Ik zal dan ook blijven fungeren als tussenpersoon, raadgever en begeleider van eventuele aankopen bij Michael.

Ik heb natuurlijk Ben, mijn geweldige vriend in nood, die er geen probleem in ziet om koi te gaan ophalen in Duitsland als hij vrij is. Hij werkt altijd enkele weken in het buitenland en is dan enkele weken vrij, dus oplossingen zijn altijd in de maak. 

Laat ons hopen dat het een vruchtbare samenwerking wordt in de toekomst. Bovendien heeft MIchael ook enkele serieuze gosanke aangekocht op de veiling van Momotaro dit jaar tijdens de blind auction. Ik kan je nu garanderen dat deze een geweldige ontwikkeling zullen laten zien. Of hij deze ook te koop zet, moet ik nog afwachten, maar laten we eerst proberen te gaan en dan proberen te lopen.

Het hobbymatige blijft de boventoon voeren boven het commerciële, maar we kunnen niet zonder het commerciële om strijdbaar te blijven. Enkel koi verkopen is geen gave, het is een kunst om te overleven. 

SENTIMENT IS NOOIT VER WEG

Ik hoor er weinig van, ik heb het gevoel dat hij me niet meer kent, maar toch stuurt hij me af en toe een filmpje om te laten voelen dat hij nog aanwezig is in de wereld van de koi. Als ik het filmpje laat zien weet je over wie ik het heb. Het is dan ook een plezier om dit filmpje te tonen.

Ik krijg ook net een berichtje binnen van Polleke met de volgende woorden: "Goedemorgen , kan jij de mensen laten weten dat het zeer gevaarlijk is met dit weer ! En dat ze nitriet meten ! Anders zullen ze later de rekening wel krijgen. Ik denk graag aan de beesten he....Grtjs en cu"

ANTWOORD VAN DE ONLINE KOI SHOW

De show is te volgen via www.hollandkoishow.nl. Daar kan man al een account aanmaken om op de showdagen alles te bekijken. 

Laat Een Reactie Achter

12 reacties

The Untouchable

555

Wim DW

555


KONDHO

555


interkoi

555

KONDHO

555


Wim DW

555

Polleke

555

KONDHO

@Polleke 555


The Untouchable

555

Wim DW

@The Untouchable 555


Johan

555

The Untouchable

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml