Kandidaten voor de winter opvang

Kandidaten voor de winter opvang

Ik praat bewust over winter opvang en niet over winter opgroei. De reden is eenvoudig, koi dienen hun natuurlijk ritme te behouden, het zijn tenslotte koudbloedige dieren en hun biologische klok staat zo ingesteld dat de winter een overbruggingsperiode is.

Ze hebben zich in de zomer gewapend en gevoed om sterk en gezond de winter in te gaan. Na 15 jaar ben ik het zat om koi in de winter te forceren en hun leven te laten verkorten door een dubbel leven te leiden, wat eigenlijk niet in hun woordenboek staat.

Jazeker, hun leven wordt verkort door het forceren van hun biologisch ritme. Er zijn teveel schrijnende gevallen van zwakte in de koiwereld, dat volgens mij toch te wijten is aan het forceren van koi om één wens te vervullen, namelijk 'de wens van grootte'.

Nog altijd denken de mensen dat ze van een visje van 15-20 cm een jumbo kunnen maken van 90 cm. Ik lach me een kriek. Je moet al van goede huize zijn om dit te waar te kunnen maken, maar dan moet je nog de kennis hebben om in te schatten welke tosai hiervoor geschikt kunnen zijn.

Goede resultaten zullen makkelijker behaald worden met eenkleurige koi, maar dat zijn geen gosanke. Daarom dat er ook zoveel mogelijk gegokt wordt op éénkleurige koi, want die zijn niet alleen goedkoper, maar zijn ook makkelijker groot te krijgen.

Maar laat ons niet teveel over deze materie uitweiden, want ik heb er vroeger ook zelf aan meegedaan. Op dit ogenblik hebben we een andere insteek. De koi die van Japan geïmporteerd worden en voor het eerst de stap van Japan naar Europa gemaakt hebben zijn het gevoeligst, en laten wij overwinteren op 18°, een heilzame temperatuur.

Dit gebruiken wij tegenwoordig ook voor de opvang van de eerstejaarskoi in de winter en in de serre. De koi die al wat langer zitten worden beschermd, niet verwarmd onder de kap, waarbij de temperatuur nog niet eens het belangrijkste is. Het is vooral de rust die in onze ogen een rol speelt. Je ziet het aan de koi, je ervaart de rust en de weldaad in het rondzwemmen van de koi.

Zo ook gaan we dit jaar doen. Eigenwijs als we zijn, zullen we dit jaar slechts een x-aantal kandidaten in de serre onderbrengen. Ze krijgen de welverdiende en gepaste rust van eind oktober tot zowat eind maart 2021. Wat ze wel krijgen is een constante temperatuur gedurende de winter, aangepaste voeding en gezonde voedingssupplementen in de vorm van mineralen die noodzakelijik zijn voor de ontwikkeling van de koi.

Dit jaar hebben wij veel te verduren. De handel wordt er niet makkelijker op, en het importeren van koi wordt niet alleen onzeker, ook kan je je niet verzekeren van de kwaliteit die je wil. Ik heb er voor gekozen om maximaal 20 koi in de serre te zetten deze winter.

Ik zal de kandidaat serre gangers iedere dag activeren onder de knop 'kandidaat opvang winter'. Normaal vragen wij 200 euro voor een winterperiode. Dit zal gehalveerd worden dit jaar, om de corona problemen toch mee op te vangen, voor zowel de klanten als voor het bedrijf. De lijst wordt in de loop van de volgende dagen nog extra aangevuld met mogelijke kandidaten.

DUS DIT JAAR SLECHTS 100 euro IN PLAATS VAN 200 euro.

Ik zal de kandidaten vanaf vandaag promoten en het is aan jullie om te beslissen of je interesse hebt of niet. Maximaal 20 kandidaten zijn zoals gezegd mogelijk. De resultaten zijn gewoonlijk meer dan goed, enn gewoonlijk zijn de koi gesterkt en gehard. Maak je keuze en contacteer me tijdig.

BELANGRIJKE MEDEDELING

Volgende week zaterdag 26 september zal ik open zijn van 11.00 uur tot 13.30 uur. Daarna moet ik vertrekken voor dringende zaken. Gelieve hier rekening mee te houden aub. Zondag ben ik ook gewoon aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

Meer afbeeldingen

Kandidaten voor de winter opvang: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml