Ondankbaar tot onbegrijpelijk

Ondankbaar tot onbegrijpelijk

Het is me niet gelukt om de koi aan te kopen die op vraag van klanten werden aangeduid in de R-collectie. Ik wist uit ervaring dat het een spel van geluk is, maar soms hoop je toch geluk te hebben.

Het is eerlijk,  maar toch ondankbaar. Het is ook onbegrijpelijk dat er zoveel mensen aan meedoen, maar alle respect voor de persoon die het organiseert, Ryuki Narita. Twee derde van de koi werden verkocht, en de prijzen waren niet min in mijn ogen. 

Ik heb zelf ingezet op enkele koi die ik volgend jaar in een testjaar wil uitproberen, maar dat verhaal kennen jullie al gedeeltelijk. Daarnaast is het me gelukt om een fraaie jumbo van 85 cm aan te kopen die nog in het betaalbare segment thuishoort.

karashigoi van yagenjiIedereen weet dat ik voor de gosanke ga, maar op een bepaald moment is het niet meer mogelijk om betaalbare exemplaren in dit segment aan te kopen voor een prijs die nog verkoopbaar is. Daarom had ik mijn pijlen gericht op enkele andere om toch in mijn bestand toe te voegen. Het is een karashigoi van Yagenji geworden en een benigoi uit de supermango selectie van Sakai FF, maar die was voor een klant bestemd, en is dus verkocht.

Voor de rest heb ik mijn verzameling golden corn aangevuld met enkele exemplaren die ik op de kop heb kunnen tikken. Het lucky draw systeem heeft misschien zijn charme, maar blijft toch enkel plezierig als je de koi wint die je op het oog had. Ondankbaar dat je hem niet hebt, onbegrijpelijk dat er zoveel mensen interesse hebben in dezelde koi, maar eerlijk omdat er geen mensen worden voorgetrokken. Je kan er alleen maar respect voor hebben.

shiro utsuri van omosakoDaarnaast werd er ook nog een veiling georganiseerd waaraan ik heb deelgenomen, maar die raakt voor de handel ook kant noch wal. Als je ziet dat er voor bepaalde koi bedragen gegeven worden die om je oren fluiten dan weet je genoeg. Ik heb klanten mee laten kijken naar prijzen die gegeven worden, en plots werd het hun missschien duidelijk hoe verraderlijk het systeem is. Niet eenvoudig, geloof me.

Ook hier is het me gelukt om slechts 1 koi na lang bieden aan te kopen, een shiro utsuri van Omosako van 34 cm. De klant was er in ieder geval heel blij mee, en als de klant blij is, ben ik er ook blij mee natuurlijk. 

Ondertussen is er weer een veiling aan de gang en zal ik de strijd voor bepaalde mensen moeten aangaan. Hopelijk met succes, we zullen het in de loop van de dag weten. De nieuwe aankopen zul je in de loop van de dag zien verschijnen.

Voor mensen die nog interesse hebben om mee te doen met de Chugoku veiling, die moeten eventjes contact opnemen. De veiling loopt ten einde vandaag tegen de middag

Chugoku veiling november 2021

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

De Baere Daniël

555

interkoi

555


Dick

555


Jack

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml