Ongekende schoonheid

Ongekende schoonheid

Tja daar heb je hem weer zullen de meeste denken, maar overtuig jezelf en kom gewoon kijken. Deze tosai zijn van een ongekende schoonheid. Ik heb ze zelfs nog nooit gezien, zelfs in Japan niet, en geloof me, ik heb al veel gezien.

Belangrijk uiteraard is dat ze de gepaste controle doorkomen. Maandag ga ik nog wet kieuwtjes knippen om ze te controleren op KHV, maar dat is volgens mij alleen maar peanuts,  Het is echter een bescherming voor mezelf en een bevestiging voor de koper dat alles in orde is.

Ondanks het feit dat het niet overdreven druk was gisteren, zijn er toch tal van filmpjes gemaakt, want er werden redelijk wat koi online verkocht. Dit bevestigt in mijn ogen alleen dat het vertrouwen in kwaliteit hoog is, en dat is te waarderen.

Het eerste onderdeel van de dag was het ophalen van 4 kanjers van koi. Neen, niet de kleine maar wel de grote kanonnen. Het is altijd een lust om naar te kijken en ik zet ze graag hier op een rijtje.

Tancho TA-V19-1231, aangekocht in december vorig jaar. Spier en spierwit met een goede tancho, niet helemaal in het midden, maar dat is in mijn ogen bijzaak. De fukurin op de schubben is enorm charmant en door ons bijzonder gewaardeerd. Een aanwinst voor je vijver.

Wat te denken van de sanke van Sakai 2002016. Zo zou ik er wel 100 durven aankopen als het mogelijk was, maar dat is een utopie. Het is iedere keer vechten om dit soort koi aan te kopen, maar oh zo moeilijk om ze nog maar te zien te krijgen, laat staan de prijs af te dwingen op het juiste moment.

Het is niet dat je koi kan kiezen zoals in de supermarkt, waar alles op een rijtje staat en alles geprijsd staat van goedkoop naar duur. Er komen andere prioriteiten aan bod, en geloof me, de kunst om ze op de juiste manier aan te kopen is niet evident en vereist een zekere finesse dat je niet kan uitleggen.

Dan één van onze absolute favorieten, sanke SA-V18-1188, nu ocharme 21 maanden en 63 cm, en wat nog mooier is .....een man. Misschien herinneren jullie nog wel het verdict van een dik jaar geleden. De prijs van deze koi was 7500 euro ! Jawel, 7500 euro voor een tosai van ocharme 20 cm, je moet maar durven. Schoonheid in een notedop.

Ik kan niet uitleggen hoe duur deze was, maar ons vertrouwen in de aankoop wa bijzonder groot, en dat werd nogmaals bevestigd door Ando San die ons proficiat wenste met deze aankoop. Volgens hem was het de beste koi van de veiling. Bekijk de sanke bij aankoop op ocharme 20 cm.

Ons aanbod was: je betaald 3750 euro bij aankoop, blijkt het een vrouw te zijn, dan moet je 3750 euro opleggen. Blijkt het een man te zijn, dan moet je geen 3750 euro bijbetalen. In eerste instantie werd bevestigt dat het een vrouwelijke koi was en de 3750 werd bijbetaald. 100% correct. Nadat ze echter nisai was heeft ze zich bedacht en is de koi gesext als man....dikke tegenslag voor ons.

Maar eerlijkheid is belangrijk, we hadden kunnen liegen, maar dat hebben we niet gedaan. De 3750 euro werd terugbetaald. Een dikke tegenslag, maar het verlies werd  ingeslikt. Maar bekijk de koi eens goed, en bewonder de man in al zijn charme. In mijn ogen een topsanke, en dan te bedenken een man van 63 cm en hij moet nog 2 jaar worden.

Hopelijk kunnen we met de nu aanwezige tosai mannen dezelfde resultaten halen, zou dat niet mooi zijn ? Het oude gegeven, geen mannen kopen moet maar eens doorbroken worden ! Maar dat geld niet voor alle mannen. Dit soort mannen kopen die er uit zien als een vrouw is een onuitgegeven kunst.

Sanke 1904014 vervolledigt het kwartet dat naar hun nieuwe locatie ging, maar tegelijkertijd hebben we de laatste der Mohikanen erbij gezet. Hiermee bedoel ik de laatste sanke van Nonami 1911028, en zeker niet de minste. Ze heeft misschien wat bollies nodig om wat aan te dikken qua body, maar dit zijn in mijn ogen onvergetelijke koi met een uitgesproken klasse.

Of ik in de toekomst nog Nonami aan ga kopen weet ik niet. Afwachten is de boodschap.

Er gingen ook kleintjes naar huis. Fritz kwam uit Duitsland om zijn showa 2003086 op te halen. Terwijl Ben met andere klanten bezig was, heb ik Fritz maar aan het werk gezet om zijn eigen koi te presenteren. Het is wel mooi om te zien, en zo eenvoudig is het niet als je het niet gewoon bent om die kleine showa te laten zien. 

Ze doen het trouwens bijzonder goed, de Izumiya showa, en het geeft ook wel leven in de brouwerij. Een kleine selectie werd aan enkele klanten voorgesteld, maar verkopen kwamen er niet uit. Er zijn er nog een 40-tal over, en ik zou zeggen, kom maar kijken....

Dan gaan we over tot die tosai waar de titel op gerelateerd is: ongekende schoonheid, en dat is niet 100; maar 200% gemeend. Ik kan niet anders dan het te laten zien, en oordeel dan zelf.

Een selectie van de showa

Een selectie van de kohaku  en sanke

Blijkbaar hebben de showa het meeste succes, ze zijn ook grandioos, maar onderschat de sanke en kohaku niet ! Het is een festijn van schoonheid, en de kans om dit in bezit te krijgen is zo goed als éénmalig. Reserveer zaterdag 27 juni als je ze nog wil zien, want daarna gaan ze in de groene soep.

Mag het minder mooi zijn mischien maar alle eigenschappen hebben om door te stoten naar 90 cm of groter, en eventueel nog wat aan veranderingen onderhevig is, denk maar aan het lelijke eendje dat verandert in een mooie zwaan ? Wie weet val je dan op deze showa van Momotaro SH-V19-12122. Een buffel van 70 cm met de kop van een bokser en het lijf van een walvis....ik kocht ze in de wetenschap dat ik niet makkelijk een klant voor deze koi zou vinden, en heb ik toch nog gelijk zeker ! Maar wat een uitdaging voor iemand die van groot houd !

Last but  not least is het showaatje 2003046 van Bas en Kitty die ons uitdaagde om een kleine vriendschapswedstrijd. Ze kochten een showaatje van Izumiya, nummerke 2003046 en wou ons wel eens uitdagen, wie de koi het beste kon laten ontwikkelen.

Voor ons geen probleem, want wij kunnen tegen ons verlies, maar of Bas tegen zijn verlies kan weten we nog niet ! We hebben de uitdaging dan ook aangenomen en zullen einde jaar wel eens vergelijken. Nu weten we dat Bas natuurlijk ooik de skills heeft om een tosai te laten ontwikkelen, dus wordt het bijzonder interessant. We gaan het opvolgen.

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur.

 

Meer afbeeldingen

Ongekende schoonheid: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Bas

555


Wim DW

555


Matthijs

555

Bas

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml