Ook dit kan gebeuren

Ook dit kan gebeuren

Als er weinig nieuws te rapen valt, dan zet ik af en toe mijn zoektocht verder in mijn bestanden van vroeger, en vandaag kwam ik een oude bekende tegen. 

Je moet je ook die tijd voorstellen, die is totaal anders dan nu. Op dit  moment wordt je om je oren geslagen met onkoopbare toppers, maar toen was het nog wat anders. Als je toen een kadet van 80 cm kon laten zien met een yondan of vierstaps patroon en met een body om van te snoepen, dan was het andere koek.

Ik kocht deze yondan kohaku bij Sakai FF in 2010, en als ik me niet vergis via Joachim van t'Viske in die tijd, en deze verbleef nog een jaar in de mudpond. Ik heb het filmpje nogmaals bekeken en zou deze kohaku nog atlijd bij de toppers plaatsen, kijk zelf maar.

Toen ik deze kohaku voor de eerste keer terugzag, werd ik uiteraard bijzonder enthousiast. Dit zijn koi die je toen zelden te zien kreeg, laat staan aan te kopen en natuurlijk werd deze snel verkocht aan een trouwe klant.

Helaas gebeurde het onverwachte en de koi haalde het niet en overleed. Er werd bijzonder weinig info over gegeven, wat natuurlijk de twijfel aanwakkerde, maar daar mag je niet over nadenken. Je gaat er altijd van uit dat er op een correcte manier informatie wordt doorgegeven.

Het grote probleem is natuurlijk om de klant op de hoogte te stellen natuurlijk. Er werd een andere kohaku ter vervanging doorgegeven, maar die kon de yondan kohaku natuurlijk niet vervangen. Een uiterst ambtante zaak, maar ook dat zijn dingen die kunnen gebeuren.

Dit jaar is ook geen geluksjaar. Tot hiertoe heb ik al 2 bijzonder dure koi verloren van klanten. Het zijn bijzonder lastige gebeurtenissen waar je helaas niets aan kan doen. Eén koi was een bijzonder hoogwaardige tancho showa van Momotaro, een andere was een waardevolle sanke van Sakai FF.

Foto's werden er van doorgestuurd, maar die ga ik niet posten, daar heb je niets aan natuurlijk. Bij deze wil ik toch die mensen op de hoogte brengen dat een koi azukari laten natuurlijk  heel plezierig is, toch zeker als het goed gaat, maar dat het ook kan fout gaan.

Het is nu natuurlijk mijn taak om alles proberen recht te trekken, maar dat is geen makkelijke opgave. Ik zal echter mijn best doen. Ik raad de mensen dus ook aan om goed informatie in te winnen over de voorwaarden tot azukari. Bovendien is de relatie tussen je dealer en de kweker ook bijzonder belangrijk in deze.

In ieder geval heb ik vandaag wel geen nieuws te melden, maar kan ik toch nog een pracht yondan kohaku laten zien uit het verleden. 

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml