Op de valreep nog een kohaku

Op de valreep nog een kohaku

Ik was juist zinnens te sluiten toen er nog 2 klanten even kwamen om een kohaku uit te kiezen. Wim en Sophie waren al langer van plan om eens langs te komen, en nu was het moment gekomen.

Geloof het of niet maar ze kwamen eigenlijk voor een kohaku die een uurtje voordien verkocht werd aan René en Guus, zijn zoon. Zij kwamen een keuze maken uit 3 kohaku. Nemen ze toch juist de kohaku niet zeker waar ook Wim en Sophie voor kwamen kijken.

Het opmerkelijk oog van Sophie had echter een hebbeding gespot, en toen was de beslissing vrij vlug gevallen. De kohaku van de veiling van vorig jaar was aan de beurt. Sophie herinnerde zich deze nog toen ik de kohaku presenteerde en liet horen dat ik deze zonder problemen op een show zou kunnen inzetten.

En of ik gelijk heb. Bekijk het filmpje maar, zuiverder kan je ze niet kopen. Echt heel groot zal hij niet worden, maar ook bij deze geld in mijn ogen de regel dat richting 65-70 cm geen problemen zou mogen zijn. Bovendien kreeg ik nog enkele mooi foto's doorgestuurd van hun vijver. Het is altijd plezierig om nieuwe klanten te  ontmoeten in deze tijden. Ik ben dan ook dankbaar dat ik vandaag toch weer enkele nieuwe klanten heb ontmoet. 

Het belangrijkste gisteren was echter het netten van de mannelijke momotaro in de opgroei. Het is nu het moment van de waarheid, en buiten de wekelijkse controle gaan we ze de 2 volgende maanden niet meer storen. Het is nu dat ze zullen groeien, de volgende maanden zijn cruciaal. Ik wil ze ook niet te fel laten groeien, want dat schaadt in mijn ogen hun gezondheid naar de toekomst. 

Een gezonde begeleiding is in onze ogen aangewezen. Ik hoop en ik voorspel nog een mogelijke groei van 5-8 cm per koi. Dan zijn mijn doelstellinge zeker bereikt. We trekken ze dan niet teveel uit elkaar maar geven ze toch de juiste cadans om een jumbo nisai te zijn. Ze moeten nog weten dat het vissen zijn. Onze doelstelling is om en bij de 55 cm, maar wel in blakende gezondheid.

Het waren dus gisteren spannende momenten. 36 stuks zaten in de vijver als het goed is, dus we hadden een vat van 250 cm aan de zijlijn gezet, en ook de aanwezigen hun taak gegeven om de benodigde hulp te bieden. Normaal zou ik iedere koi afzonderlijk in een filmpje gestoken hebben, maar dit was nu toch eventjes te veel van het  goede.

Ik heb dan ook besloten om 1 lange film aan elkaar te reigen die ongeveer 38 minuten duurt, met alle filmpjes die ik gemaakt heb, en dat zijn er bijna 40. Wel beloof ik je dat ik ze maandag ook afzonderlijk aan elkaar zal zetten, zodat ieder zijn eigen koi kan bekijken.

Dus wie de moed heeft om bijna 40 minuten naar ons gepalaber te luisteren, maar vooral prachtige koi te zien, zal er rustig bij moeten gaan zitten en dit filmpje bekijken. Er wordt vermoed dat ik passages weglaat uit filmpjes, maar niets is minder waar. 

Een trio behoorlijke karashigoi gingen ook naar hun nieuwe thuis. Flinke jongens en flink ontwikkeld deze 3 karashigoi. Allen waren ze tussen de 70 en 73 cm, in uitstekende conditie. Toeval of niet, ik kreeg in de loop van de avond ook nog een filmpje aan van een vijver met meerdere karashigoi die ik dit jaar als tosai heb laten overkomen. 

Daartussen zwemmen nog een paar izumiya showa en kohaku die we begin dit jaar ook in deze vijver hebben gezet. Buitengewoon gezond zien ze eruit en je ziet dat ze het ook bijzonder goed doen. Het water ziet er voorbeeldig uit met dat tikkeltje groen dat de kwaliteit van het water benadrukt. Mooi om dit zo te zien. 

Vermits ik niet voldoende tijd had om de filmpjes afzonderlijk te tonen, heb ik maar een groot aantal foto's gemaakt waar je van kan genieten. De eerste foto heb ik ook een zonnige achtergrond gegeven, zodat het zomerse gevoel niet verloren gaat. 

DE ONLINE HOLLAND KOI SHOW

Belangrijkste van de dag was natuurlijk de online Holland Koi Show, en dat moest ik toch ook opvolgen. Ik heb vluchtig erdoorheen gebladerd want ik was pas laat terug van het werk, dus snel even alle vats bekeken. De grote prijzen zijn al uitgedeeld zag ik en enkele mooie prijzen zijn ten deel gevallen aan mijn klanten en dat maakt me blij.

Vermits het bekijken van de vats nu offline is, heb ik geen overzicht van de winnaars en de verliezers, maar dat zal in de loop van de dag wel veranderen. Ik zal het proberen op te volgen in ieder geval. De Grand Champion lijkt me een eerlijke prijs, alhoewel ik stiekem gehoopt had dat Wakana op haar gezegende leeftijd toch nog het voortouw had kunnen nemen, maar de realiteit deed wel vermoeden dat het niet meer mogelijk was. 

Haar beste tijd is gekomen, maar dat ontsiert haar zeker niet ! Proficiat voor de Grand Champion, en ook proficiat aan al mijn klanten die tot hiertoe een prijs hebben gewonnen. Ik begrijp dat het heel moeilijk is om alles op de juiste manier te jureren. Er zullen mensen ontgoocheld zijn, er zullen mensen blij zijn, maar het is een spel, en ondanks de gedrevenheid moet het ook een plezier blijven. Mijn waardering gaat dan ook uit naar de mooie opzet van de online koishow en de daarmee gepaard gaande begeleiding door de verantwoordelijken. Van mij een dikke pluim.

Nu maar hopen dat er nog wat prijsjes  uit de bus vallen. Ik heb wel het gevoel dat mijn showa in het seminar veel succes hadden. Een keuze maken is niet evident uit deze 5 klassebakken, maar ik hoop dat de mensen er zich toch aan zullen wagen.

Als ik me niet vergis komen vandaag alle andere prijzen aan bod, dus blijf alles goed opvolgen, en ondersteun de organisatoren met een woordje onder de reacties die je kan geven. De deelnemers zullen het ook op prijs stellen. 

WIE HEEFT HET VOLLEDIGE FILMPJE UITGEKEKEN ?

Wie durft er te zeggen dat hij het volledige filmjpe heeft uitgekeken ? Ik ben benieuwd, want ik zie dat het al redelijk wat keer is bekeken vooraleer ik de link heb doorgegeven. Ik had het gisteren al geupload, omdat het veel tijd in beslag zou nemen. Laat het me weten !

Meer afbeeldingen

Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 1
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 2
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 3
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 4
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 5
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 6
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 7
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 8
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 9
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 10
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 11
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 12
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 13
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 14
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 15
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 16
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 17
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 18
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 19
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 20
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 21
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 22
Op de valreep nog een kohaku: afbeelding 23

Laat Een Reactie Achter

6 reacties

KONDHO

555


Johan

555


Jack

555


Wim DW

555


Johan D

555


Johnny

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml