Ophalen koi uit Niigata

Ophalen koi uit Niigata

Gisteren moest ik  koi ophalen in Schiphol. Ze zouden om 17.00 uur vrijgegeven worden, maar het systeem van de douane lag eruit, dus het was even  wachten. Gelukkig duurde het niet zo lang, dus na een uurtje kon ik de koi al inladen en naar huis vertrekken.

Mijn angst voor files is nooit ongegrond, maar ik moet zeggen dat ik vlot naar huis heb kunnen rijden, zodat ik rond 19.45 uur al in Arendonk was aangekomen. Het was geen grote zending uit Niigata, slechts 3 boxen.

Eén box was wel een belangrijke omdat de showa van Nogami hier zich in bevond. Leon wachtte er al een heel tijdje op en was ontzettend benieuwd naar deze showa. Ik ook trouwens. In eerste instantie was zijn commentaar na de azukari periode niet echt positief, maar afwachtend en voorzichtig.

Bij aankomst in Arendonk kan ik hem echter geruststellen, het is een pracht van een showa dat kan ik je gar'anderen. Het was al wat donker, dus ik heb het filmpje wat moeten verlichten zodat de showa goed zichtbaar wordt.

Wat me vooral opvalt bij deze showa buiten het exclusieve dampatroon is toch wel het hoogwaardige beni dat je zelden bij een showa kan bewonderen. Dit is top en ik hoop dat deze kwaliteit kan behouden blijven. 

Ik heb even de temperatuur gemeten in de plastic zak en die kwam mooi overeen met de temperatuur in de vijver, dus lang aanpassen was niet nodig. Er waren ook nog 2 boxen over, maar dat heeft te maken met mijn "spielerij."

Hier zaten 50 tamasaba in die ik aankoop om toch wat omhanden te hebben als ik dit jaar uitverkocht ben. Het zijn grappige beestjes en ik kan er wel van genieten. Ik heb één filmpje aan elkaar gereigd.

Je ziet box per box in eerste instantie en daarna de 50 exemplaren samen. Het zijn grappige beestjes en ik denk dat het bijzonder mooi kan zijn in een aquarium. Deze zijn 12-14 cm en ze zijn mooier dan ik verwacht had.

Nu is het niet de bedoeling dat ik hier "een bedrijf" zal opstarten met de verkoop van Tamasaba, maar als er mensen zijn die toch interesse hebben in deze dikkertjes, dan mogen ze me altijd contacteren. Ik zal ze aanbieden vanaf 75 euro, en wie weet kan ik er toch mensen plezier mee doen.

Ik zou ze wel niet in een vijver met  koi plaatsen, maar in een aquarrium zijn ze bijzonder grappig om te zien. Ik heb ze nu in vijver 9 zitten, een vijver van 6 kuub, want helaas, het aquarium dat ik voorzien had is gescheurd over de ganse lengte. Ik moet nog een oplossing zoeken om ze mooi te presenteren.

 

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jack

Heel fraaie Showa van Nogami !
Word nog een uitdaging om die huidkwaliteit zo mooi te houden.


Eric

Mooie showa zeg en shit van je aquarium .


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml