Update van Didier en Sjakie

Update van Didier en Sjakie

Gelukkig krijg ik nu regelmatig updates binnen van klanten, waar ik uiteraard zeer blij mee ben. Ze staan allemaal in de wachtrij, dus ze komen allemaal aan de beurt. Het enige wat ik graag zou hebben is dat de filmpjes horizontaal zouden worden gemaakt, anders moet ik die allemaal gaan bewerken en dat is dubbel werk.

Als er dan nog eens een code bijgezet wordt, dan moet ik dit niet gaan opzoeken in mijn archieven, want dat kan soms heel tijdrovend zijn.Vandaag begin ik in eerste instantie met de sanke van Sjakie 1710031, een sanke van Taniguchi, waar ik het specifiek over wil hebben.

Deze dateert van 2017 toen ik gewoonlijk een aantal tosai van om en bij de 20 cm aankocht van Taniguchi, en deze liet overwinteren tot april. Ik heb hier al meermaals veel plezier in gehad en bovendien al meerdere super mooie resultaten van getoond.

Ik weet dat Taniguchi niet de beste naam heeft opgebouwd, maar toch blijf ik 100% achter deze kweker staan, want het is in mijn ogen een bijzonder goede en faire kweker. Het is de bedoeling dat ik dit jaar ook weer opnieuw begin met het uitzoeken van dit soort koi die voor een minimale prijs kunnen aangekocht worden inclusief verblijf in Japan.

Zoals altijd begin ik met het begin, namelijk het filmpje van de aankoop van deze sanke.Je ziet ze bovenaan bij de opening van het filmpje zwemmen, een goede 20 cm klein. Deze koi zijn bijna allemaal succesvol uitgegroeid tot bijzonder mooie exemplaren, zo ook deze vind ik persoonlijk.

Het filmpje dat Sjakie doorstuurde overtuigde me onmiddellijk. Wie wil er niet een sanke zoals deze. Ook hier zie je de ontwikkeling na enkele jaren, waarbij het lakzwarte sumi een permanente en belangrijke rol speelt in de uitstraling van de sanke. Ook hier weer atarashi kasane sumi of een zwarte inktvlek dat op het rood is gelegen.

Hij is ondertussen 58 cm en in zijn 6de levensjaar, maar wat een uitstraling. Ontdek dit beni, dit sumi en geniet ervan. De grootte speelt in dit geval veel minder belang, want de aankoopprijs was bijzonder laag. Of ik dit jaar de prijs ook zo nog kan houden weet ik nog niet, maar we doen ons best. Dikke proficiat en ik heb begrepen dat hij de koi heeft weggegeven aan een vriend. Dat verdient uitleg Sjakie....

*****************************************  

Als tweede vandaag de sanke van Didier. Deze behoorde tot de prachtige en memorabele reeks die je herhaaldelijk als topvissen terugvind. De code 2006030 zegt genoeg. Het waren dacht ik de eerste koi die ik online aankocht door toedoen van corona. De code 2006....030 was koi nr. 30 van juni 2020, ik herinner me deze reeks zeker en vast, en veel koikichi hebben nog bijzonder goede showa sanke en kohaku uit deze serie.

Wat zou ik blij zijn mocht ik hiervan opdates ontvangen. Vul in de zoekfunctie van de koi de codenummers van 2006001 tot en met 2006037 maar in en je ziet al deze kleppers verschijnen. Dit exemplaar werd door Dieter aangekocht en was toen 43 cm  als tosai. 

In principe moet je ervan uitgaan dat ze nu sansai zou zijn en een maatvoering van 63-67 cm zou mogen hebben, maar dat is ze niet geworden. Bekiik hier het huidige filmje. De info die Dieter mij doorgeeft is dat ze nu 57 cm is. Het filmpje is niet echt superdeluxe, dus kwaliteit is minder in te schatten, maar bouwtechnisch zie ik zeker geen problemen, integendeel.

Wel zou het sumi moeten opgewaardeerd worden, want dat is strategisch gelegen op de shirjo zones tegen het beni en dat is een meerwaarde voor velen. Het sumi op het shiroji of tsubo sumi is wel iets moeilijker dan het sumi op het rood of kasane sumi, daarom kan het wat langer duren. Afwachten is dus de boodschap. 

In ieder geval is het toch mooi om weer een aantal koi uit het verleden te tonen, en met dank aan mijn bibliotheek kan ik iedere koi bijna terugvinden. Het kost wat energie en werk, maar het is een dankbaar gegeven of niet ?

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Peter VDB

555


Niels

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml