Update van Jack

Update van Jack

Het is altijd plezierig en interessant om een update te ontvangen van koi die onlangs werden aangekocht. In dit geval gaat het over een box showa van Sakai FF die door Jack op de veiling van Sakai FF werden aangekocht.

Het was trouwens een zwaar bevochten box, want de koop lukte pas op het allerlaatste ogenblik. Net toen we besloten om de bieding te stoppen, gaven de tegenbieders het op. Soms moet je geluk hebben om een bieding te winnen.

In ieder geval, de koi werden getransporteerd in december vorig jaar, en die kwamen tegelijkertijd met de ginrin red karashi van Momotaro aan. Jack was zo onder de indruk van de ginrin dat hij besloot er ook eentje mee te nemen naar zijn opgroei. 

We zijn nu bijna een halfjaar verder en dit is wat Jack er over zegt:

Hoi Luc , de Ginrin red Karashi gaat nu naar de buitenvijver. Nu 56 cm groot, (bij aankomst december 37 cm). Groeien is dus inderdaad tot dusver niet zo'n punt en 70 cm in het najaar moet wel lukken.

De box 453 van SFF ook maar eens in de bowl gezet met zijn allen, na binnenkomst afgelopen December. Toen18 cm , nu variërend van 41 cm tot 47 cm. Sumi zat , hetzij veelal oppervlakkig zover. Benieuwd hoe dit verder ontwikkeld.

Het Beni had bij sommige meer te lijden van het binnen zitten dan bij de andere. Drie van de vijf zijn naar de buitenvijver vertrokken , twee nog in de opgroei terug , samen met de GC van Matthijs. Die houden we nog even in de anonimiteit voor later. Van de vijf hebben ze allemaal de gebruikelijke plus en min punten, waar het gaat eindigen ? nog geen idee. ! Groeten Jack.

Filmpje van de ginrin red karashi
Filmpje van de showa van Sakai FF
Een vergelijk met de showa bij aankoop 

Ik moet er even bij vermelden dat deze tosai in een quarantainebak zijn verzorgd op een bepaalde temperatuur. Deze staat ook wel binnen als ik me niet vergis. Hoe en wat moet Jack zelf maar uitleggen. Ik moet zeggen dat de showa van Sakai FF er "speciaal" uit zien,  met een doordringend kenmerk van het stevige sumi.

In tegenstelling met de ontwikkeling van de meeste sanke, waarbij het onderliggende sumi dikwijls verdwijnt, komt het sumi hier bijzonder dominant op. Het beni zou buiten moeten verbeteren, daar ben ik bijna zeker van, want de sakai die ik hier nog over heb bezitten juist een heel stevig beni, maar hebben geen speciale behandeling genoten.

Ze zijn gewoon behandeld, niet verwarmd, en zijn daardoor ook minder gegroeid. De groei bij de koi van Jack kan natuurlijk ook een faktor gespeeld hebben bij het uitrekken van het beni. Daarom is het zeker interessant  om de showa te volgen die naar buiten zijn gebracht. Persoonlijk vind ik de groei wel bijzonder sterk. 

Een mooi vergelijkingspunt betreffende het beni kan je zien op het onlangs gemaakte filmpje,van de showa uit dezelfde familie, en die hier nog zitten. (Wel niet uit dezelfde box). Hier zie je juist het zeer sterke beni dat de bovenhand haalt. Maar het is goed om te volgen.

Ik heb op de foto de showa aangestipt met een nummer. Misschien interessant om jullie keuze te weten. Voel je niet te beroerd om je keuze kenbaar te maken. Dus welke showa vind jij de betere van de hoop. Ik kan trouwens de uitslag al neerpennen hoor ! Maar doe je best.

 

Meer afbeeldingen

Update van Jack: afbeelding 1
Update van Jack: afbeelding 2
Update van Jack: afbeelding 3
Update van Jack: afbeelding 4
Update van Jack: afbeelding 5
Update van Jack: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

7 reacties

Peter De Clercq

555


Rudi w.

555


Matthijs

555


Dick

555


Andrée en Ludo

555


Jack

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml