Update van Jack

Update van Jack

Er zijn nog bepaalde zekerheden in de koiwereld, en dit is er één van, namelijk af en toe een update ontvangen van Jack in het hoge Noord Holland, en enthousiast koikichi in hart en nieren.

Het gaat hier over de koi die in december zijn binnengekomen, dus nu 4 maanden geleden. Dit is zijn verhaaltje:

Hoi Luc , kleine update na controlle van de opgroei facaliteit. De Momo glimmer....50 cm ! Zouden ze echt in het najaar 70 kunnen wezen ?!  Je gaat er bijna in geloven.

Ook een filmpje van de kleine van Matthijs, fraai velletje maar echt de lengte in wil de kleine niet zover. Van de SFF box 453 ook de kleinste gefilmd, 28 cm en als je goed kijkt , nou ja.....zo goed hoef je niet te kijken, Dainichi genen ,de brede zware bouw van voren in wording vrees ik.

De andere uit de box hoort bij de grote, 35 cm. Lengte groei en een Showa waar mogelijk wel wat toekomst in zit. We gaan het zien ! Groeten Jack.

Ik kan alleen maar vergelijken met soortgelijke showa die ik momenteel in Arendonk heb zitten. Het zijn bijzonder plezierige tosai, maar qua grootte kunnen ze deze niet volgen. Ik schat dat de meesten hier rond de 22-28 cm zijn, maar ik moet er wel bijvertellen dat ik de natuur zijn gang heb laten gaan en de koi niet verwarmd heb om begrijpelijke redenen.

Wat ik wel constateer is dat het beni en het sumi van de koi in Arendonk, dik en van hoge kwaliteit is, en dat vooral het sumi dominant is, buiten eentje. Ondanks het feit dat ik niet zo fanatiek met tosai bezig ben, heb ik toch plezier in deze groep tosai die rustig hun rondjes zwemmen in vijver 5. 

Naast de presentatie van de update van Jack, kwam Ron zijn golden corn ophalen. Misschien niet de grootste met zijn 45-46 cm, maar zeker een gouden aanwinst, want dat straalt deze koi zeker af. Over het hele lichaam egaal dezelfde kleur, en blijkbaar hebben de meeste klanten dit het liefste. Zelf vind ik de andere composities interessanter, maar zoals altijd is de klant koning.

Mijn vermoeden is dat de pigmentering in de schub vermoedelijk donkerder en donkerder gaat worden als ze wat ouder wordt, waardoor je de gewenste uitstraling van een golden corn krijgt, vergelijkbaar met mais in het veld. Het geeft de koi een speciale touch !

Eén ding heb ik wel geleerd bij de aankoop van een aantal golden corns, en dat is dat ik er nooit vooraf nog ga verkopen zonder dat ze gechipt zijn. Het is bijna onmogelijk om die veranderende toverballen uit elkaar te houden. De ene wordt donkerder, de andere lichter, als ze geen kenmerkend uiterlijk hebben is het een onmogelijke zaak en moet ik vooral naar de grootte van de koi een vergelijk en een inschatting gaan maken.

Dat schept teveel problemen. Als het goed is moeten er nog 4 worden opgehaald, waaronder vandaag nog eentje, dus blijven er  nog 3 over. De laatste die overblijven zijn ook de duurste, en die ga ik vermoedelijk in de serre zetten. Hier moet ik nog even over nadenken.

Ondertussen zullen jullie misschien gezien hebben dat ik alle prijzen terug aangepast heb. Ondanks de hogere kosten heb ik meerdere prijzen verlaagd, omdat de verkoop is stilgevallen. Dit heeft vermoedelijk te maken met de omstandigheden in de wereld en de heerstende maatschappelijke problemen.

Hier zullen we dit jaar toch rekening mee moeten houden, maar we gaan de moed niet laten zakken. Ik heb nog een paar leuke ideetjes voor dit jaar, en op deze manier zal ik proberen de schwung en het plezier in de wereld van koikichi te blijven ondersteunen.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Matthijs

555


Peter De Clercq

555


Dick

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml