Veel kinderen, veel zorgen

Veel kinderen, veel zorgen

Het is ondenkbaar dat je geen zorgen kent als je zoveel kinderen in de kindercreche hebt. Het is een constant waken over de gezondheid en over de toestand van de bewoners. Dan zijn wij nog kleine dealertjes, terwijl ze in Japan toch de verantwoordelijkheid hebben over serieuze aantallen.

Zelfs op zondag moet je af en toe de zorgen toedienen als er een technisch mankement is bij een koi, in dit geval een gescheurde borstvin, waarbij de straal door de één of andere reden is gebroken. Een vervelende toestand die snel moet verholpen worden.

Rob was bereid om op zondag toch even langs te komen om het euvel te verhelpen. Een mooie gelegenheid om de operatie te filmen. Het filmpje duurt wel 9 minuten, want het was toch een hele operatie. Het eerste wat er gedaan werd is de kantjes van bot wat geschraapt zodat de verbinding tussen de harde botten opnieuw leven zou krijgen als het bij elkaar wordt gebracht.

Dan wordt er als het ware een spalk rond de harde kern gezet, zodat er stevigheid komt in de verbinding tussen de 2 delen. Dan is het een kwestie van de stukken zo goed mogelijk aan elkaar te naaien, zodat de vin aan stevigheid voldoet om opnieuw aan elkaar te groeien.

Het is een sinecuur werkje dat toch een 20-tal minuten duurt. Het is nooit plezierig als je de koi in slaap doet en je ziet de kieuwen niet meer bewegen. Als de koi reeds ingedut is, maar toch de kieuwen nog op en neer gaan om zuurstof te vergaren, wordt er een beetje water verdund met verdovingsmiddel in de kieuwen gespoten zodat de koi volledig in slaap valt.

Tegen het einde van de operatie zal je zien dat er gewoon water opnieuw tussen de kieuwbladen wordt gespoten, dit keer om hem terug wakker te maken. Eénmaal de operatie voorbij wordt er een op en neergaande beweging gemaakt met de vinger in de mond zodat er vers water door de kieuwen kan spoelen. Op het moment dat je de kieuwen  lichtjes ziet bewegen, weet je ook dat de koi aan het ontwaken is.

Op dit moment zwemt de koi veilig en wel rond, en is het nu een kwestie van afwachten en hopen dat alles goed geneest. Volgens Rob zou dit geen probleem mogen zijn, gewoon een kwestie van tijd. Zo zie je maar dat je goed voor je kinderen moet zorgen, en dat niet altijd alles van een leien dakje gaat !

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Alexander

555


Johan

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml