Veilingdag Momotaro

Vandaag is de dag dat de top nissai kohaku’s, showa’s en sanke’s en diverse tosai geveild zouden worden. Uit vele hoeken van de wereld waren er dealers en handelaren aanwezig. De Filippijnen, Singapore, China, Hongkong, Japan en Europa. Zoals alles bij Momotaro Koi Farm was ook hier de organisatie weer perfect waardoor alles gestroomlijnd verliep. De veiling wordt gehouden op het Momotaro terrein in open partytenten. De koude wind ging hier dwars doorheen zoda het op een gegeven moment zelfs voor Luc te koud werd en hij zijn bodywarmer aan ging doen. Na het bowlen in de grote vaten waar een ieder, zijn van te voren op papier uitgekozen lievelingen, in levende lijve kon bewonderen werd rond de klok van 10.00 begonnen met de veiling.

De eerste nisai gingen weg tegen prijzen die gewoon normaal zijn voor een klein autootje dus daar was voor Europa geen beginnen aan. Dit zijn allemaal koi die naar landen als China en Singapore vertrekken. Hierna kwamen toch een aantal koi die Luc erg graag wou hebben en Luc sloeg zijn slag op het moment dat er een paar showa’s voorbij kwamen waar onder andere door Ben Grand Champion potentie in gezien is. Geweldig gewoon zo mooi als dat deze showa’s waren. Luc nogmaals van harte met deze zeer fraaie aankopen. Ook heeft Luc een tweetal zeer fraaie tancho’s aangekocht van 57 en 60 cm. Dit zijn echte must have’s voor de liefhebbers. Verder heeft Luc een zeer fraaie collectie met sanke’s en kohaku’s aangekocht op de veiling. Al deze koi blijven nog minimaal 1 jaar bij Momotaro in de mudpond dus wat je dan als sansai krijgt is gewoon om bang van te worden. De beide showa’s blijven zeker langer want zij hebben potentie om tot over de 80 cm. te groeien en zeer waarschijnlijk wel over de 90 cm.. Zij zijn van de bloedlijn Mako Shiro Showa dus een sanke lichaam op een Showa! Dat beloofd wat voor de toekomst. Ook hebben Joyce en Stephan hun slag geslagen en een prachtige Kohaku aangekocht die ook nog een jaartje in Japan blijft zodat Stephan zijn vijver vast kan verbouwen en groter maken. Is zeker nodig met deze knaller erbij.

De duurst vis van de veiling was de maruten kohaku en deze ging de deur uit voor de prijs van een leuke MERCEDES.We hebben het hier dus over een nisai maruten kohaku van 57 cm.

Hierna hebben we wederom een heerlijke lunch voorgeschoteld gekregen van de familie Maeda en is iedereen klaar gestoomd om met volle buiken voor de tweede ronde, de tosai veiling. Men had de mogelijkheid om in eerste instantie te bieden op boxen tosai met daarin 30 stuks. Hiervan waren er een stuk of 15. Van deze 12 gingen er 5 naar de Filippijnen om daar in de mudpond te worden opgegroeid tot tosai in het voorjaar van alle rond de 45-50 cm. met uitschieters naar 50-55 cm., we hebben het hier dus over tosai! Na de veiling van de bowls/dozen tosai ging men over tot de veiling van de tosai afzonderlijk of per 2-3. Je geloofd er niets van als je er niet bij bent geweest maar er gingen hier een aantal tosai weg tegen prijzen die hoger lagen dan sommige nisai. En het mooiste van alles is dat ze er allemaal nog hard om lachen ook! Ik ben de gelukkige geweest die 3 zeer fraaie giinrin sanke’s heb kunnen kopen en Luc heeft nog een drietal ginrin kohaku’s gekocht en een zeer fraaie 4-staps kohaku.

Als afsluiter zouden we nog een aantal koi op de foto zetten waar we eerder niet toe in staat waren maar het bleek dat ze net gegeten hadden en dan wordt er niet gebowld. De koi kunnen er erg ziek van worden en zelfs doodgaan als ze vlak na het voeren genet worden. Door de stres is het mogelijk dat het eten in de spijsvertering kanalen blokkeert en er niet meer uitkomt wat de dood tot gevolgen kan hebben. En dat zouden onze klanten echt niet wenselijk vinden.

Zelf had ik gisteren een sanke gespot tijdens het bowlen van de andere sanke’s die Luc toen aankocht, ik vond dat toen al een prachtige sanke maar de prijs lag te hoog naar onze begrippen. Deze sanke werd door Daisuke aangewezen als zijn lieveling uit een aantal bakken nisai sanke omdat deze naar zijn inziens een pracht body heeft en een huidkwaliteit om te zoenen. Deze sanke zal rond de 55 cm. zijn en een pracht toekomst tegemoet kunnen gaan. Ben zal hier verder op in gaan want zoals die dat kan vertellen kan geen ander. Vandaag toen de veiling gedaan was hebben wij nogmaals aan Daisuke gevraagd of er niet iets aan de prijs kon worden gedaan en daar ging Daisuke op in. De veiling is waarschijnlijk naar grote tevredenheid van de familie verlopen en daardoor was hij misschien iets toeschietelijker. Deze Sanke hebben wij dus aangekocht en zal binnenkort in Almere te bewonderen zijn. Ik ben de wintermaanden wel dicht dus als er iemand serieuze belangstelling heeft graag een afspraak maken maar dit zal zeker niet eerder kunnen dan in januari 2010 i.v.m. de quarantaine periode. Ook hiervan hebben we niet echt mooie foto’s kunnen maken vanwege hetzelfde feit als hierboven omschreven maar deze zullen zeker volgen als de koi binnen zijn gekomen. Als laatste actie van de dag zijn we nog naar 1 van de vele 50 tons vijvers van Momotaro gegaan om mijn ginrin kohaku van de veiling van november 2009 op te zoeken en we hebben haar gezien in die grote bak water. Wauw… meer zeg ik nog niet totdat we nieuwe foto’s hebben gemaakt. Ze is zeker over de 50 cm. geworden en een plaatje in je vijver! Ook deze komt naar Almere.

En ook voor ons is het avontuur weer over. Wat een prachtige ervaring is deze reis geweest. Eerst de landelijke omgeving van Niigata en daarna de schoonheid bij Momotaro. Uiteraard heeft ieder plekje zijn verhaal en bekoringen maar Momotaro koi farm is toch voor mij 'de' koi farm bij uitstek voor Go-Sanke. Wat ik hier heb gezien en meegemaakt is toch perfect. De organisatie, de menselijke benadering, de hulpzaamheid en uiteraard de koi zelf. Ooit, ooit hoop ik hier nogeens terug te komen. Ook wil ik graag langs deze weg de hele groep bedanken voor de fijne tijd die we hebben gehad, ondanks de zware reis, korte nachten en Ben's gezang is iedereen altijd vrolijk gebleven. Maar ik ben wel heel blij dat ik morgen weer naar huis ga en rustig met mijn gezin de verhalen en foto's kan doornemen.

Japan, sayonara!

Meer afbeeldingen

Veilingdag Momotaro: afbeelding

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml