Wat een geweldige koi

Wat een geweldige koi

Telkens als ik deze koi in de bowl zet, moet ik even zuchten. Dat ze niet de perfectie is kan ik begrijpen en ik geef er ook totaal niets om. Het totaalplaatje is onmiskenbaar indrukwekkend en telkens als er gevraagd wordt om de koi te bowlen en te laten zien, kan ik alleen maar een glimlach op mijn gezicht toveren, en je moest eens weten hoe moeilijk dat is !

Weet je niet over welke koi het gaat ? Dan zal ik het je even laten zien. Deze beni kinkokuryu is de laatste van de Willy-serie die ik nog aan de juiste persoon moet helpen. Het was geen geheim dat ik alle koi van een dierbare klant verkocht vorig jaar met zichtbaar succes, want het waren geweldige koi.

Deze blijft echter als laatste achter, en ik doe mijn best om deze alsnog naar een goede vijver te loodsen. Het levensverhaal van deze koi is als volgt. Matthijs spotte deze koi bij Jeroen van Keulen en presenteerde me die met de vermelding dat ik deze moest aankopen, wat ik ook deed. De koi kwam rechtstreeks uit Japan en ik zal ze nog even tonen bij aankoop in april 2017 als nisai.

Het werd een bijzonder gelukkig huwelijk want Willy heeft er een pracht van een jumbo van gemaakt van maar liefst 84 cm en ze heeft nog niets van haar charme en glorie ingeboet. Ze is vorig jaar terug bij mij gekomen en zeg nu zelf, waar kan je een beni kinkukuryu van deze afmeting ergens in Europa vinden ? Ik denk dat het onmogelijk is.

Toegegeven, ze is een jaartje ouder, maar dat zal de pret niet kunnen bederven, want ze kan nog zeker 10 jaar mee. Ze behoort tot de nieuwe stempel om het zo maar eens uit te drukken. Ik heb er alles aan gedaan om ze een goede thuis te geven, maar het is me nog niet gelukt. Ik geef echter de moed en de volharding niet op, want de koi verdient het !

Hier wil ik nu ook vermelden dat ik geen koi van klanten meer zal te koop aanbieden......tenzij voldaan wordt aan de volgende voorwaarden hieronder beschreven !  Indien een klant van mij zijn koi die enkel via Interkoi werden aangekocht wil verkopen wegens stopzetting van zijn hobby kan dit nog enkel via volgende voorwaarden:

  • De koi moeten gecontroleerd worden door een koidokter
  • Er moet een kieuwstaal ter controle KHV en CEV opgestuurd worden.
  • De koi moeten uptodate gefotografeerd en gefilmd worden (eventueel is Polleke ter beschikking tegen een kleine vergoeding)
  • De koi worden tegen een overeengekomen prijs enkel via de veilingsite aangeboden mits volledige informatie die je alleen via de code van Interkoi kan vinden
  • Koi die niet via Interkoi werden aangekocht kan ik niet ondersteunen en zullen ook nooit aangeboden worden, tenzij duidelijke info is verstrekt
  • Voor het aanbod via de veiling website zal ik een bepaalde vergoeding vooraf afspreken. 
  • Alle informatie zal via een toelichting volledig uitgelegd worden.

Ik veronderstel dat dit de fairste  manier is om een koi van klanten die stoppen aan te bieden om niet tenonder te gaan in de verschrikkelijke en oncontroleerbare websites waar malafiede mensen soms gebruk van maken, zoals marktplaats en andere kanalen.

Gisteren vertrokken ook 2 eervolle koi uit de veiling naar huis. Met verwondering keek ik naar de  positieve verbetering van de sandan kohaku. Mijn Italiaanse vriend Luca durfde de kohaku niet aankopen omdat ze er op dat ogenblik niet top uitzag. Ik begreep zijn twijfel, maar ik wist dat hij fout zat. Soms moet je vertrouwen hebben in mijn oordeel, maar zoals gezegd, ik begrijp het.

Op het ogenblik dat ik ze Luca liet zien, wou de kohaku niet dat ik ze verkocht, en liet ze zich op haar minst goede kant zien, met gestresseerde rood geaarde schubben tussen het eerste en tweede patroon zoals je ook op dit filmpje van 25 april kunt zien. De twijfel werd niet overwonnen, ondanks dat ik beweerde dat dit een momentopname was.

Gisteren werd ze echter mee naar haar nieuwe thuis genomen en kijk even naar het verschil een dikke maand later. Een pracht van een sandan kohaku met een ongenuanceerd sandan patroon, en geloof me,...dit wordt een klepper van formaat. Ik ben wel heel blij met de evolutie en ik weet ondertussen in welke vijver ze terechtkomt. Een luxueus verblijf met alles wat nodig is om tot volledige ontwikkeling te komen. 

Daarnaast nam de intrigerende showa van Hoshikin ook afscheid van Interkoi. Ik laat ze niet graag gaan, want het zijn blikvangers natuurlijk, maar och....ik heb zoveel blikvangers dat één koi meer of minder er ook niet toe doet. Er zwemt nog meer dan genoeg van dit soort koi hier rond. Toch zijn er koi die ik niet graag laat gaan, en dit is er eentje van !

Er werd me ook de vraag gesteld of een koi met een lichte beschadiging zou kunnen herstellen. Een moeilike vraag. Af en toe gebeurd het dat een koi een lichte en vervelende beschadiging op de verkeerde plekken krijgt, meestal door transport, soms door het schuren, het is moeilijk te voorspellen, en bovendien ondankbaar want ondanks het feit dat er aan de koi niets mankeert, kan je de  koi  niet meer verkopen.

In dit geval vroeg de klant mij om 2 koi met een beschadiging te laten zien. Het gaat in dit geval om een kohaku van Sakai FF, maar die beschadiging had ik zelf aangericht door een verkeerde behandeling. Ik dacht een nieuw systeem te hanteren om de koi "te verbeteren." Helaas mislukte dit en ik moet nu de gevolgen dragen.

Ondertussen is de beschadiging bijna volledig verdwenen, kijk maar naar de video, maar ik ben bang dat het altijd een litteken zal blijven, alhoewel je dit niet zal zien tijdens het zwemmen. De andere is een inazuma-achtige kohaku van Momotaro waar ik zelf een boontje voor heb.

Ocharme toch, wat een pracht van een kohaku ! Hoe het komt weet ik niet, het zijn dingen die kunnen gebeuren, maar ze heeft 2 schubjes geschaafd (niet verloren) op een bijzonder ondankbare plaats. Ervaring zegt me, en ik heb het al dikwijls meegemaakt dat het beni terug op kan komen, maar zekerheid kan en wil ik er niet op geven.

Het probleem natuurlijk is dat het kostbare koi zijn, maar waar ik helaas verlies op zal moeten nemen. Koiliefhebbers die dus een geweldige kohaku willen aankopen, wees verzekerd van 2 goede koi voor een aanvaardbare prijs. Maar weggeven doe ik niet, dat laat ik aan anderen over.

Het was in ieder geval weer een heel intensieve, maar gezellige dag, zo mogen er meer komen. Ondertussen is de veiling van Momotaro vrij actief en we zullen zien of we iets uit de brand kunnen halen. Ik vrees er echter voor ! Morgen wordt het ook een drukke dag heb ik al begrepen, en denk eraan ! Volg de veiling !

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml