" /> " />
Wat een luxe

Wat een luxe

Als je na een afwezigheid van 15 dagen terug thuiskomt, wat is dan het eerste wat je doet ? De vijvers bekijken om te zien hoe de koi het doen. Ik kan het niet beter vertalen als "awesome"

Miijn zonen hebben een prachtige job gedaan met  het onderhoud van de vijvers. Alle koi zwommen bijzonder opgewekt rond, ik was bijzonder blij na controle. En wat is dan het eerste wat ik doe ? Filmpjes maken natuurlijk, want hoe kan je beter dan met een video weergeven hoe het met de koi gaat !

Ik heb van alle vijvers een filmpje gemaakt en zet ze hieronder op een rijtje, te beginnen met het meest vrolijke filmpje van de tosai van dit jaar die je nu als nisai moet catologiseren.

Het is altijd echt een plezier als je deze duivels ziet genieten van de zonnestralen en van het eerste eten dat ik even gaf. Het was nog vroeg in de ochtend, eerder dan hun eerste voedselbeurt om 10 uur. Bekijk dit opwindend filmpje, ik denk dat jij er ook van kan genieten.

Op het moment dat ik het voer even activeer zie je de troepen verzamelen en met volle overgave het voer opnemen. Ze zwommen heel de periode wel op 23° en er werden niet gestoord, dat is natuurlijk altijd welgekomen. Het zijn geen kleine tosai meer, maar gezonde nisai van ± 50 cm en meer. Dit is vijver 5.

Vijver 1 is bevolkt met sanke van Sakai Co en orenji karashigoi. Iets minder uitbundig als de vorige video misschien, maar ze zitten op gewone buitentemperatuur. Deze sanke staan nog niet op de website, maar worden aangeboden voor 495 euro voor de sanke en 695 voor de orenji karashi. Mooie vijvervissen, niet meer, maar zeker ook niet minder.

De video van vijver 2 is wat tegen zon in genomen, maar kan de weergave van deze golden corn vijver niet verbloemen. Je ziet ze volop genieten en ik kan je garanderen dat er prachtexemplaren tussen zitten.

Hetzelfde geld voor vijver 3 dat vooral bevolkt is met kujaku en die het ook naar hun zin hebben. Het zijn speelse koi die genieten van de oktoberdag. Hopelijk nog een hele maand, maar dat zal veel gevraagd zijn denk ik.

Vijver 4 is de rustige vijver met de wat grotere koi. Jumbo exemplaren hebben een veel rustiger systeem in het opnemen van voedsel. Een pelletje of 2-3 in de mond en dan rustig wegzwemmen, het eten verteren in hun darmen, een rondje zwemmen en naar de volgende hapbeurt komen. Totaal anders dan het tosai gewoel, maar beide hebben hun charme.

Binnenvijvers 6-7 en 8 zijn volledig gezuiverd en tijdens mijn afwezigheid volop uitgedroogd om alle feromonen te verdrijven. Ik heb gisteren opnieuw de kraan opengedraait en ze zullen op dit moment wel opnieuw gevuld zijn.

De bedoeling is dat ik ze opnieuw opstart voor de koi die gaan komen. Wanneer dit zal gebeuren is nog niet beslist, maar ik zal 1 vijver gebruiken om de koi vanuit Duitsland voor 1 week op te vangen, zodat de mensen die een koi hebben aangeschaft op de veiling deze koi kunnen komen ophalen zoals was afgesproken.

Nadien zal ik deze vijvers voorbereiden op de komst van de nieuwe koi; Hoe ga ik dat doen zul je je afvragen ? Geen moeilijke materie hoor. Zolang er geen koi inzitten doe ik iedere dag een dopje ammoniak in de vijver, dat dient als voedsel voor de huishouding, en ik voeg om de 2-3 dagen annarex bio bij.

Dit doe ik door een bus van 5 liter in een emmer te doen en aan te vullen met lauw water van om en bij de 25°. Dit laat ik een nacht staan om de volgende dag te verdelen over de 3 vijvers. Meer moet dat niet zijn. ik doe dit al jaren met bijzonder goed resultaat.

Ik had eigenlijk besloten om een grote actie in de verkoop op touw te zetten, omdat de verkoop op een laag peil staat, maar ik heb besloten om niet mee te doen aan het gegrabbel naar goedkope prijzen voor koi.

Het is koi onwaardig en ik neem liever wat meer risico om goede koi de kans te geven om verder te ontwikkelen. Ik heb dus mijn strategie verandert en wacht rustig af tot er betere tijden aankomen. 

Ik hoop ook dat de mensen weer meer op fysiek bezoek komen om koi te bekijken en te monsteren. Het is zonde dat dit wat uit de mode is geraakt. We gaan er alles aan doen om die trent weer om te buigen.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml