Welke zou jij nemen ?

Welke zou jij nemen ?

Zaterdag 16 mei, de echte eerste zomerse dag.

Het is eindelijk zover. We kunnen opnieuw echt buitenzitten en profiteren van wat de koi ons te bieden hebben. De uitvaart kon dan ook vroeg beginnen, en de eerste die vandaag naar zijn eindbestemming ging was een vrijwel onbekende koi, little Shiba, die zijn naam te danken had aan het feit dat ze wat dezelfde uitstraling had als Shiba Zakura, maar dan wat kleiner. Ook heel vrouwelijk, maar nooit op het voorfront getreden, zal ze nu dienst gaan doen als kweekmoeder bij iemand die graag zijn jaarlijkse portie koi kweekt.

De mannelijke tancho ging vandaag richting Vessum, waar ze bij Toon zeker een goed thuis heeft gevonden, terwijl El Toro richting Eindhoven bij Stefan terechtkomt. De naam El Toro heeft de koi te danken aan de 2 stierachtige hi patronen op haar hoofd. Zijn zoon kwam nog eens naar de mooiste vis in Arendonk kijken, de jakomei of reversed asagi. Helaas was deze de dag voordien vertrokken. Onze Marc die dikwijls regio Tilburg onveilig maakt met zijn ijsjes (ijsventje) wou reeds lang een echte Dainishi showa, en die wens werd vandaag ook ingewilligd.

Tijdens al de gesprekken, kwamen er nogal wat keuringen van koi bij. Veel mensen komen bij ons om te vragen hoe ze koi kunnen beoordelen en naar welke punten ze moeten kijken om goede koi te kiezen. Is de mooiste koi nu, ook de mooiste later, is dikwijls de vraag. Wij doen niet liever als enkele koi in een bowl zetten en de verschillende punten aanhalen waar ze naar moeten kijken.

Daarom ook de titel die bovenaan staat: welke koi zou jij kiezen ? Dit zijn geen topkoi of showkoi, dit is gewoon een selectie van 4 koi met ieder hun goede en hun minder goede (niet slechte) kanten. Iedere koi heeft minder goede kanten, het blijft kunst om de goede te beoordelen en de minder goede te vergeven. Wij proberen op onze eigen manier uit te leggen wat de mogelijkheden van deze koi zijn.

We hebben gisteren 4 koi in een bowl gezet en deze samen beoordeeld, bekeken, en de mensen waren benieuwd wat de lezers zouden kiezen. Ik heb geantwoord dat dit wel eens voor zeer verrassende resultaten zou kunnen zorgen. Dus lezers…als je eens wil vertellen welke koi jullie zouden kiezen, dan maak je enkele mensen gelukkig. Als je nu ook zegt waarom, dan is het helemaal compleet. Het is geen wedstrijd, het is geen show, gewoon op je gevoel zeggen welke je zou kiezen. Het bijhorende filmpje zal je misschien wat helpen, want ik weet ook dat de foto’s niet voldoende zijn om een koi te beoordelen. Nogmaals het gaat puur over het gevoelsmatig kiezen. Welke zou jij kiezen ? Uit deze bowl heeft Johan zijn showa gekozen op ons aanraden om deze door te laten groeien naar de 70-75 cm of meer indien mogelijk, want deze potentie hebben deze showa allemaal.

Over bijna perfecte koi gesproken. Ik heb gisterenavond nog wat foto’s binnengekregen van de formidabele sanke, waarop ik zelf nu eens werkelijk verliefd was en waar ik tijdens de veiling bewust op doorgeboden heb. Dit zijn nu de koi die de perfectie benaderen, maar waar helaas een prijskaartje aan hangt. Deze zien we misschien (hopelijk) nog wel eens ooit terug.

Omdat youtube gisteren interne werkzaamheden deed, kon ik de filmpjes van de vijver van Martin en Mary Rose niet vrijgeven, en doe ik dit nu eventjes in combinatie met dit nieuwsitem. Bij deze…

Laatste film van double face

In de vijver zetten

Sekiguchi

De Jakomei

Als laatste wil ik nog even vermelden dat Rini niet aanwezig was vandaag omdat hij volop aan zijn boek en CD aan het werken is. De CD is zo goed als af en beloofd een juweeltje te worden.

Ter informatie nog even vermelden dat Interkoi morgen open is vanaf 11 uur tot 16.00 uur. Er zal een prachtige collectie promotiekoi te zien zijn.

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Rox

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml