Ze maken het ons niet makkelijk

Ze maken het ons niet makkelijk

De regels worden strenger en strenger, of het nu nodig is of  niet kan ik niet beoordelen, maar het zijn kosten die je hier of daar toch moet verrekenen.

Blijkbaar nieuw, want ik werd er trouwens ook niet van op de hoogte gebracht is, het feit dat je voortaan ook 2500 yen of omgerekend ± 20.79 euro per kweker moet betalen voor een gezondheidscertificaat, en voor certificaten voor bepaalde kwekers ook nog eens 1000 yen extra.

Persoonlijk heb ik geen problemen met een gezondheidscertificaat per kweker, en ze zouden het in de winst kunnen verrekenen, maar duidelijkheid schept dat eigenlijk niet. Het certificaat is in ieder geval in het voordeel van de kopers, en om die kosten min of meer in de verkoopprijs te verrekenen zodat het niet zichtbaar is, maakt eigenlijk  ook niet veel uit.

Je kan het vergelijken met het online verkopen via de webwinkel,men denkt te eenvoudig dat het gratis is, terwijl het gewoon in de overhead wordt ingerekend, dus in mijn ogen altijd misleiding. Het is wat  het is, iemand zal toch de kosten moeten betalen op welke manier dan ook.

Wat betreft de certicaten, dit lijkt een vervelende zaak,  ik kan erover zwijgen en dan kraait er geen  haan naar, maar toch is het een koppeling die gekoppeld kan worden aan kwaliteit. Ik begrijp dat  het een enorm meerwerk is voor de kwekers om voor de nodige certificaten te zorgen, vooral voor de goedkopere koi.

Toch is het een vervelend iets en 10 euro voor een certificaat klinkt veel, maar het is vooral het werk dat moet betaald worden. Ik kan er dan ook begrip voor opbrengen. In de toekomst ga ik dus en apart bakje klaarzetten voor de certificaten. Normaal heb ik die er altijd bij, want ik vind  het fijn voor de klant.

Hij kan dus kiezen, ofwel geef ik  het certificaat gratis digitaal door, zodat je de nodige informatie hebt, ofwel stort je 10 euro in het certificaatsbakje. Het is voor mij  ook een investering, maar op deze manier denk ik dat ik beide begrippen deel, een digitaal gratis certificaat of een donatie van 10 euro voor het originele certificaat, dan kan ik alle certificaten leveren met een deel verlies, een deel compensatie. 

Terloops ontdek ik bij Kim's Koi een geweldig mooie showa, die eigenlijk op de verkeerde plaats zit, want op het eerste gezicht lijkt het of  zij de logo van Interkoi op het hoofd heeft. Complimenten Kim, want ik vind ze fantastisch. Het is bijna Sinterklaas, ik zal mijn schoentje klaarzetten. 

 

Meer afbeeldingen

Ze maken het ons niet makkelijk: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Peterken

555


Peterken

555

interkoi

555

Peterken

@interkoi 555


Wim DW

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml