Beter dan verwacht

Beter dan verwacht

Het was bijzonder warm op de laatste dag van de show. Ik denk dat iedereen genoten heeft van deze geslaagde show. Alles was perfect georganiseerd, het debenchen verliep ontzettend vlot.

Hier moet ik echter een speciale pluim geven aan de helpers van de NVN die niet 100, maar 120% hun bereidwilligheid vertoonden om mee te helpen bij eventuele problemen. Vermits wij aan de achterkant van het terrein stonden was de bolderkar een oplossing en daar moesten we  nog even achter zoeken, maar al snel stonden de medewerkers klaar om ons te helpen, waarvoor onze dank.

Bovendien konden we via een alternatiever route de showgrond op een eenvoudige manier verlaten. Het debenchen begon om 6 uur en rond 6.45 uur waren de koi al ingeladen en vertrekkensklaar, met de hulp natuurlijk van Johnny, want alleen is het een hele klus. Het zijn tenslotte een groot boxen die moeten vervoerd worden en dat eist zijn tol.

familie borgmansRond 19.30 was ik reeds thuis en om Johnny niet te veel te belasten, had ik de hulp ingeroepen van mijn zonen die me eventjes een handje toestoken met het debenchen. Ik ben het niet gewoon om hulp in te roepen, maar de leeftijd begint toch zijn tol te eisen. Ik was dan ook gelukkig met de hulp van 2 van mijn zonen.

Wat betreft de show, de meeste informatie zul je al wel opgeslorpt hebben. Wel moet ik zeggen dat me het volgende opviel. Er waren weinig deelnemende Belgen aan de start, dat verwonderde mij wel. Bovendien was het aanbod van de koi die het moesten brengen tot GC beperkt. Dit is niet onrespectvol bedoeld aan de winnende GC, maar er zou toch wat meer tegenstand moeten zijn. Volgens mij deden de Belgen het in hun broek. 

De winnende koi was een Taniguchi Kohaku, de kweker die nooit naar waarde wordt geschat. Voor mij altijd onverklaarbaar geweest omdat ik Taniguchi altijd een warm hart heb toegedragen en bijzonder goede koi van hem heb gezien en verkocht. 

De supreme champion is mij ook goed bekend, vermits ik persoonlijk aanwezig was tijdens de aankoop in Japan van deze showa bij Narita.  Deze is van de kweker Isa, die ook zeker geen onbekende is. Beide koi zagen er bijzonder goed uit.

Op de show heb ik opnieuw kennis gemaakt met mijn Italiaanse vrienden, Riccardo, Matteo en Roberto. Het was een hartelijk weerzien met de jongens. Ze zijn volop bezig met het organiseren van een show in Italië dat op dit ogenblik in de beginfase is. 

Zelf kon ik niet meedingen naar de grote prijzen, maar dat was vooraf reeds bekend en ik had ook geen backup van klanten die hun koi eventueel zouden kunnen ingezet hebben. Zonde, want ik weet wat er rondzwemt. Ondertussen zwemt alles weer goed rond in de binnenvijver in Arendonk. De deelnemende koi kunnen nu ontspannen. Ze hebben hun rust verdiend. 

 

Meer afbeeldingen

Beter dan verwacht: afbeelding 1
Beter dan verwacht: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555


Wiechert

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml