Een bijzonder goede evolutie

Een bijzonder goede evolutie

Er wachten meer dan 80 tosai die ondertussen toch wel tegen de 50 cm aanhoesten op hun nieuwe eigenaars. Ze hebben het geweldig naar hun zin, evolueren bijzonder goed en zullen zeker iedereen voldoening schenken.

Het is bij Interkoi  niet zo makkelijk om je koi te kiezen via kleine blauwe bakjes die kraakhelder zijn omdat de koi geen eten krijgen...integendeel. Ze hebben een 40 kuubs vijver ter beschikking en worden 10 keer per dag gevoerd.

Het resultaat mag er dan ook wel zijn. Verschillende van deze tosai verdienden hun sporen op de Holland Koishow, en dit is eigenlijk een bijzonder goed resultaat. Waarom ? Als je tosai van bijna 40 cm in moet zetten tegen klein gehouden koi van enkele jaren oud, dan is het altijd een moeilijke taak.

De tosai van 11-12 maanden zijn nog volop in ontwikkeling en nog niet bevestigt. Ik weet dat de kijkers er geen boodschap aan hebben, maar de kenners weten wel hoe de vork aan de steel zit. Je kan iedere tosai altijd met alle benodigde informatie terugvinden op de website, maar tegenwoordig werkt het zo niet meer.

De meesten vergapen zich op facebook en vragen dan informatie aan. Dit is eigenlijk om te lachen en bijzonder enerverend, maar daar is weinig tegen in te brengen. Ik stoor me er bijna iedere dag aan, maar ik zal me moeten aanpassen op mijn oude dagen, dus ik zal dat maar proberen te doen.

Om het te vergemakkelijken als je eens wil komen kijken bij Interkoi, heb ik een groot bord laten maken waarop alle tosai zitten die in de vijver rondzwemmen. Er zijn goedkopere en er zijn duurdere bij. Je moet rekening houden met prijzen tussen de 500 en 1500 euro, maar dan koop je wel een tosai van goede komaf.

Uiteraard zijn er een groot aantal die al verkocht zijn, maar er blijven er nog genoeg over. Het beste is altijd dat je op de website kijkt welke er nog beschikbaar zijn. Verkijk je niet op de foto want die werd genomen bij aankoop. Laat de video voor zichzelf spreken want die zijn onlangs nog gemaakt.

Ik heb de temperatuur van 24° nu naar 21° gebracht en 1 dag per week zet ik de koi op dieet. Dit volgens de Sakai FF strategie die bepaald dat 1 dag zonder voedsel  het darmstelsel van de koi reinigt.  Dan moet ik nog even melden dat Interkoi zal gesloten zijn op zaterdag 2 en 3 september, gelieve daar rekening mee te houden.

 

Laat Een Reactie Achter

8 reacties

Eric

555

interkoi

555


Johan

555


Johan

555

interkoi

555

Johan

@interkoi 555


William

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml