Bijzonder veel animo op deze zaterdag

Bijzonder veel animo op deze zaterdag

Lang geleden dat het nog eens zo druk geweest is. Rudy, Christof, Polleke, Rudy, Pascal, Naomi, Eric, Ben, Jan, Has, Johan, Jan hendrik, Jef, Wim en ja Matthijs...kwamen allemaal even op bezoek, en misschien ben ik er wel een paar vergeten.

Het doet deugd dat het er nog eens zo gezellig aan toe ging. Toch heel wat anders dan het online gehakketak ! Maar ja, wij zijn van den oude stempel zeker ! In ieder geval de afwezigen hebben ongelijk.

Ze waren trouwens al vroeg aanwezig, zodat ik snel alle zeilen moest bijzetten. De eerste koi die zich kandidaat stelde om gebowld te worden zat binnen. Een heerlijke tancho showa, en vergeef me als ik het zeg....onvoorstelbaar dat deze nog niet verkocht is. 

Ze heeft alles wat er nodig is om ontzettend veel indruk te maken. Het enige wat je dan misschien toch kan afkeuren is dat ze nooit 80 cm zal worden, maar grootte en schoonheid zijn begrippen die elkaar niet zouden mogen beconcurreren. Schoonheid haalt het hier altijd in mijn ogen.

En dan is het tijd om enkele koi in te pakken voor Eric. Maar vooraleer deze ingepakt werden had hij nog enkele koi gespot die zijn koifantasie op hol deed slaan, en ik begrijp hem helemaal. 

Welke superlatieven moet ik nog gebruiken om deze 2 koi te omschrijven? Het enige dat ik moet toegeven is dat het op dit ogenblik moeilijk is om dit soort koi  aan de man te brengen, want ze komen niet goedkoop, en iedereen die ook maar iets van koi begrijpt, snapt waarom. Ik heb het geluid weggehaald, want de "oehs" en de "ahs" kwamen niet uit de lucht gevallen. Koi zoals dit laat ik met trots zien.

Een ander kanon is heel zeldzaam in deze kwaliteit. Een koi die me altijd dicht aan het hart ligt maar oh zo moeilijk aan te kopen:...een geschubte midori goi. Ze blaakt van gezondheid, blinkt als een spiegeltje, maar ze gaat helaas naar huis. Lang geleden dat Matthijs nog eens op bezoek kwam en die showt de koi zodat ze nog eens extra in de verf gezet wordt. Bye Bye schoonheid, ik kan nu op zoek naar een volgende....

Niet alleen deze klepper ging naar huis. De sanke die ik persé zelf in mijn bezit wou hebben werd ook ingepakt. Sanke SA-V22-0299 is in mijn ogen van een sublieme schoonheid. Samen met deze sympathieke en oogstrelende kohaku van Takigawa 2211002 werd ze ingepakt en moest ik er afscheid van nemen. Ik ga ze missen....

Dit wil niet zeggen dat er geen schoonheden meer in de vijver rondzwemmen...neen integendeel, er zwemmen nog serieus wat hoogstaande juweeltjes rond, maar deze 3 waren toch min of meer uitverkoren.

jin yang Ik moet ook plaats gaan ruimen binnen, want in de loop van de volgende weken komen er serieus wat tosai binnen. Ik weet niet precies hoeveel, maar ik denk alles samen toch meer dan 100, waarvan er een deel naar Duitsland vertrekken en een deel naar Nederland. Het wordt een spannend tosai jaar !

Daarom dat ik de vijvers opnieuw moet gaan indelen. De 2 super mango van Sakai FF zijn een mooi koppel dat weliswaar verkocht is, maar die hebben we even gefilmd en nu in de buitenvijver gezet. Het worden serieuze jumbo dat kan ik je verzekeren.  Matthijs stuurd me naderhand nog een foto van deze 2 koi in yin yang stijl, en die mag natuurlijk niet ontbreken.

De laatste koi die gefilmd en buiten gezet werd, is de mukashi ogon van Yamamatsu. Laat ik gerust, de loepzuivere mukashi zeggen, want dat is ze ! Toch even gemeten, want dat is soms ook belangrijk. 73 cm is het resultaat. Wat mij betreft....ik zou het wel weten.

Vandaag komt er ook weer tof volk. Ik zal er zijn vanaf 10 uur, en we zullen wel zien waar we eindigen.

 

Meer afbeeldingen

Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 1
Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 2
Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 3
Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 4
Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 5
Bijzonder veel animo op deze zaterdag: afbeelding 6

Laat Een Reactie Achter

11 reacties

Johan D

555

Matthijs

555


Rudy

555


Rudy

555


Johan

555

Matthijs

555


Phil

555

interkoi

555


Matthijs

555

interkoi

555


Polleke

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml