Slechts 1 tosai gescoord

Slechts 1 tosai gescoord

Daar zit je dan de ganse dag de veiling van slechts 100 visjes te volgen en minitieus moet je de biedingen opvolgen. Het resultaat is pover, maar niet meedoen is nooit iets winnen en je moet de kat uit de boom kijken om toch te scoren.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik er wel blij mee ben.  Ik wou stoppen met bieden omdat de aankoop in mijn ogen te hoog werd, maar toch probeerde ik nog éénmaal en  het geluk was aan mijn zijde. Ja....geluk, want als er iemand anders waar ook dan ter wereld deze tosai wou hebben, dan zou het zeker  niet gelukt zijn. 

Ik vind het een wondermooie tosai met een zijde-achtige uitstraling, maar dat kan ook niet anders met de ouderdieren die telkens de naam Silk of zijde in hun benaming hebben gekregen. Het zijn de nieuwe ouderdieren en de bovenstaande foto's zijn de mama en de papa die voor dit exemplaar hebben gezorgd.

Wat het zal worden zullen we op het einde van de reis zien, ze blijft namelijk azukari tot en met november 2023, en dan zal pas te zien zijn of ze beantwoord aan mijn wensen, en nog liever aan de wensen van de kopers.

Om een tosai te beschrijven moet je wat fantasie in huis hebben. Deze tosai lijkt me bouwtechnisch meer dan goed in orde als je het filmpje bekijkt. Ik probeer altijd zoveel mogelijk sanke te scoren bij Sakai FF omdat ik persoonlijk vind dat deze bij de beste ter wereld thuishoren. Het beni bij deze tosai heeft geen uitleg nodig, en waar ik vooral door getroffen wordt is het atarashi sumi. 

Hiervoor zijn de melanoforen verantwoordelijk, die de melanine produceren. De melanine kan dichter op elkaar zitten of verder uit elkaar liggen waardoor de compacte uitstraling van het sumi versterkt kan worden door diepe samengeperste vlakken zwart. Op het beni is het eenvoudiger voor het sumi om te schitteren op het shiroji komt het soms wat moeilijker door. In ieder geval is dit sumi van bijzonder hoge kwaliteit dat de sanke een glanzende uiststraling geeft. Het is mijn ding...ik hou hier wel van. Het sumi op het rood is kasane sumi, terwijl het sumi op het shiroji tsubo sumi wordt geheten.

sanke van sakai ffHet ging er hard aan toe op de veiling. Zelf vind ik het een beetje over de grens van het toelaatbare, maar ja, "hij" moet zijn getal hebben. Zielig om te volgen dat er zomaar eventjes 7 100 000 yen betaald wordt voor een ding van 22 cm. Is het dit waard ? Antwoord er zelf maar op. Het is slechts 2305 euro, dus dat valt in eerste instantie wel mee, maar het is 2305 euro per centimeter koi. Dat verandert de zaak natuurlijk.

Zo zie je maar wat woorden op een goede foto kunnen betekenen. De stoppen slaan door bij die mensen die het zich kunnen veroorloven. Het is een onderdeel van de hobby waar wij ook in meedraaien: "For all Japan Koi Show." We hopen dat de persoon die meer dan 50 000 euro aan het visje geeft zijn plezier kan botvieren op de AJYKS of de Wakagoi show.

Het is wat het is. Ik ben tevreden met een tosai die ik kan aanbieden voor 1950 euro, en dan  nog moet afwachten of ik een koper kan vinden of niet. Maar één ding staat vast...ik heb er nog altijd veel plezier in, en zolang ik er plezier in heb, en gezond blijf natuurlijk, zal ik blijven doorgaan !

sanke van sakai FFDe andere tosai uit de veiling van de dag voordien kan ik natuurlijk niet negeren. Het was een van de populairste sanke die door veel mensen als de ultieme sanke werd verkozen. Al dadelijk stond de telefoon en het sociale media paraat om te proberen deze vangst te pakken te krijgen, maar het prijskaartje was ook navenant.

Zelfs uit Italië, Frankrijk en Denemarken probeerden ze het ding te kopen, maar de knoop werd doorgehakt door een Belgische Klant, waarvan ik de naam niet zal vermelden, dat mag hij zelf doen in de reacties als hij dit wil.

Zelden een zo perfect patroon gezien. Het tsubo sumi ligt daar waar het moet liggen, het moet alleen nog geactiveerd worden tijdens zijn verblijf in Japan. Het zullen spannende maanden worden die volgen.

Het enige dat ontbreekt is het feit dat ik de mama niet kan thuiswijzen. Ik kan nergens informatie vinden over Mongoose, de oyakoi. 

Als er iemand is die deze oyakoi wel kent en er eventueel een foto van heeft, dan zou ik dat heel erg op prijs stellen.

Dat is ook iets waarvoor ik Kentaro van Sakai FF de lof toeschrijf, hij heeft een rijke stamboom die nauwgezet bijgehouden wordt. Enkel deze oyakoi kan ik nergens vinden.

 

Meer afbeeldingen

Slechts 1 tosai gescoord: afbeelding 1
Slechts 1 tosai gescoord: afbeelding 2
Slechts 1 tosai gescoord: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Marc roelvink

555


Phil

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml