Dag 2 Japan 4 april

Dag 2 Japan 4 april

Vandaag stond matsue op het programma. De dag begon vertraagd ik had me verslapen en gelukkig was Luc er niet bij want dan had ik het wel gehoord. Dit kwam niet omdat ik een halve nacht wakker had gelegen maar gewoon omdat me bedje zo lekker lag.

Gearriveerd in de lobby en na een bakje koffie zijn we vertrokken. Het is een rit van 2 uur maar elke keer weer genieten, de natuur is mooi de bomen staan in bloei en de zon wisselt zich af met regen met de dauw tussen de bergen vloog de tijd voorbij en waren we aangekomen.

We moeten even wachten doordat ze het één en ander moesten verpakken voor een shipment. De zoon van matsue kwam een handje te kort dus nog even geholpenen tot alles gedaan was. Nu waren wij aan de beurt.

De ene laatste selectie was net afgerond dus wederom weer op het juiste moment daar. Het net door de bak en daar kwamen ze omhoog en mijn eerste reactie "wat zijn ze groot"

We hebben alles doorlopen en naar onze criteria de punten afgewikkeld en ik kan jullie vertellen ik ben in mijn nopjes. We hebben in totaal 28 stuks geselecteerd waarvan 19 female jumbo tosai. Alle koi worden voorzien van certificaat en uiteraard de één is beter als de andere maar de kwaliteit is meer dan goed.

Ik kan constant in herhaling vallen maar ik denk dat jullie ondertussen wel een beetje mijn selectie stijl weten. Bouw-> huid-> patroon dat is mijn volgorde. Nu is Ramon bij mij en die kijk net iets meer nar huid dus dat levert wel op zijn tijd een leuke discussie op waarop we samen tot deze selectie zijn gekomen. Even het filmpje bekijken.

Tosai is het mooiste van onze hobby zelf de koi op laten groeien en van genieten. Doordat we in japan zitten kunnen de koi voor scherpe prijzen aangekocht worden. Ik zou zeggen sla je slag. In de loop van de volgende minuten zul je regelmatig een aanvulling van de matsue kunnen opvolgen onder de knop nieuwste koi aanwinsten.

 

Meer afbeeldingen

Dag 2 Japan 4 april: afbeelding 1
Dag 2 Japan 4 april: afbeelding 2
Dag 2 Japan 4 april: afbeelding 3
Dag 2 Japan 4 april: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Jack

Fraaie Kohaku , maar dat lukt daar wel bij Matsue.
Goed bezig Andre en Ramon !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml