Dag 3 Japan

Dag 3 Japan

Gisterenavond waren we heerlijk bij mijn favoriete restaurant in Okayama en de steak was weer heerlijk.  We kwamen onze metgezel daartegen voor vandaag namelijk Peter van de japanse haver..

veilingPeter is een ware kenner van Japanse tuinen en alles wat daarbij hoort, rechtstreeks uit Japan. De avond met hem was buitengewoon gezellig en het is veilig te zeggen dat de tijd ongemerkt voorbijvloog. Tijdens het diner hielden we de laptop open om de veiling te volgen, en het resultaat was ronduit verbluffend: we kochten twee prachtige sanke. Dit was de kers op de taart na een al geslaagde avond.

Met vijvers van zowel 4000 m3 als 2000 m3 is het duidelijk dat Peter een passie heeft voor het natuurlijke leven om hem heen. In juni/juli staat er zelfs een reis naar Denemarken op de planning voor het team van Interkoi Ameide om Peter te bezoeken. Ik kijk bijzonder uit naar het verkennen van zijn tuinen en het bewonderen van al het moois daar. Bovendien moesten er nog wat nieuwe koi worden toegevoegd, en deze hebben we uitgekozen bij Momotaro: een selectie van twintig exemplaren van 60-80 cm.

Voor mijzelf stond het filmen en fotograferen van alle aankopen van de eerste dag nog op het programma. Het was een waar genot om de tosai weer te zien en in een bowl heb je altijd een aantal favorieten, voor ieder wat wils. Bekijk hier het prachtig overzichtsfilmpje.

Wie dol is op ginrin, zal zeker onder de indruk zijn van deze vondsten. De koi zijn van buitengewone kwaliteit, en de kweker heeft zelfs een aantal koi als vrouwelijk aangeduid, wat een garantie is voor uitzonderlijke kwaliteit. We controleren dit altijd zelf en konden het alleen maar bevestigen. Volgens mij hebben we deze kwaliteit nog niet gezien in NL en BE.

Deze koi zullen allemaal op de veiling verschijnen, dus zorg ervoor dat je een account aanmaakt en je zult versteld staan van de startprijzen. Deze koi waren net geselecteerd en hoewel er ook wat Aziatische kopers aanwezig waren, hebben we het lef gehad om de koi meteen te reserveren in de bowl, wat ons deze geweldige vondsten heeft opgeleverd.

Soms moet je een beetje brutaal zijn, anders was het ons niet gelukt. We vertrokken rond 11.30 uur bij Momotaro en na een korte lunch reden we door naar Tanigushi. Onderweg maakten we een tussenstop bij een bonsaikweker, wat een interessante ervaring was. We kregen een masterclass aangeboden, waardoor mijn kennis over bonsai weer werd uitgebreid. Het is fascinerend om te ontdekken dat het kopen van een bonsai eigenlijk veel gemeen heeft met het selecteren van koi: het draait allemaal om esthetiek en technische aspecten waar je op moet letten.

Bij Tanigushi was het heerlijk om weer rond te kijken, vooral omdat het alweer zes jaar geleden was voor mij. Wat opviel, was dat er een nieuwe kweek van asagi was gestart, een variëteit die zelden voorkomt en wellicht in de toekomst interessant kan zijn.

Op de terugweg hebben we al veel voorbereidend werk gedaan, waardoor ik vanavond lekker wat tijd voor mezelf heb. Al met al was het een fantastische dag, waarbij we een nieuwe vriend uit Denemarken hebben mogen verwelkomen. Het bewijst maar weer dat koi mensen van over de hele wereld met elkaar verbindt.

Ook Arendonk doet  nog een duit in het zakje.

Gisteren kwam Gert zijn aangekochte sanke van Sakai FF ophalen. Deze was binnengekomen in december, en het is momenteel toch het weer om koi op te komen halen. Vandaag schijnt het zelfs 24° te worden, dus het koivirus zou toch moeten toeslaan.

Het opmerkelijke aan deze sanke was toch wel dat hij bij aankomst eigenlijk zonder sumi arriveerde, wat een beetje teleurstellend was. Maar tijdens het verblijf in Arendonk is het sumi weer verschenen en zelfs toegenomen.

Hier zie je nog het filmpje van bij aankomst in december. Alle  koi van Ogata kwamen trouwens in erbarmelijke toestand aan, zelfs met 2 dodelijke slachtoffers waar ik nog geen vergoeding voor heb gekregen. Het enige positieve was dat het geen verkochte koi waren, want dat maakt het nog altijd erger.

Ook showa 2210011 werd verkocht. Dit keer niet ter plaatse, maar online. Ze zal tussen dit en enkele weken ook ons koidomein verlaten. Zoals je kan zien blijft het momenteel toch nog leven in Arendonk. Er zwemmen nog altijd mooie koi niet vergeten.

****************************************************************

Ik ben ondertussen begonnen om de koi van de veiling op te laden. Het is in één woord een topcollectie. Ben je nog niet ingeschreven, doe  het dan nog eventjes en wacht op mijn goedkeuring. Je kan ondertussen al wel kijken, bieden gaat vanaf morgenvroeg.

veiling

Meer afbeeldingen

Dag 3 Japan: afbeelding 1
Dag 3 Japan: afbeelding 2
Dag 3 Japan: afbeelding 3
Dag 3 Japan: afbeelding 4
Dag 3 Japan: afbeelding 5
Dag 3 Japan: afbeelding 6
Dag 3 Japan: afbeelding 7
Dag 3 Japan: afbeelding 8
Dag 3 Japan: afbeelding 9
Dag 3 Japan: afbeelding 10
Dag 3 Japan: afbeelding 11
Dag 3 Japan: afbeelding 12

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Jack

Wat zitten er een paar pareltjes tussen !


Matthijs

Gert heeft een verrekte beste Sanke aangeschaft!

Jack

Inderdaad Dankeltje , die Gert heeft een goede aankoop gedaan !
Wil die nog weleens terug zien over een aantal jaar , bouw , velletje , patroon , helemaal niks mee.
Goed dat de Sanke zo herstelt is na transprt.
Zuinig op zijn Gert , goed vijveren met algen zou ik zeggen. Deze heeft alles om groot te worden !

Matthijs

@Jack En niet alleen groot!


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml