Dag 2 Op doorreis naar Okayama

Dag 2 Op doorreis naar Okayama

Na een moeizame nacht zijn we vandaag doorgereisd naar het zuiden. Met de monorail naar Haneda vanwaar ik met het vliegtuig ben gevlogen op Okayama.

Doordat ik een slechte nacht had gehad heb ik slechts 1,5 uur kunnen slapen in het vliegtuig, waardoor ik pas tijdens de landing wakker werd. Olav stond mij op te wachten zodat we onmiddellijk naar het hotel konden. 

Ik had nog niet ontbeten. Ik kon kiezen curry of ramen en dit was zo beklonken. Ramen vind ik lekker en is ook niet zo zwaar op de maag. Onder de lunch hebben we een plan van aanpak doorgenomen zoals ik hem graag wil voor de rest van de week.

Na de lunch zijn we doorgereden naar de Momotaro koifarm. Er was niemand aanwezig, wat logisch is omdat de ALL Japan Koi show nog in volle gang is. Nu is het voordeel dat Koibito kind aan huis is bij Momotaro en hebben we de veiling vissen bekeken. Geloof me, de veiling is niet van de poes.

In de vijvers waar de veiling koi zitten heb ik diverse variëteiten gezien. Ben erg benieuwd wat er exact geveild ga worden, gewoonlijk hebben ze altijd een verrassing in petto. Tussen het aanbod zitten er ook een groot aantal kwarimono tussen en geloof me dat zijn en worden beren.

Waar ik zelf gelukkig van word zijn de diverse sanke die ik gezien heb vooral van de prestigieuze en gewaardeerde Americaan Dream. Deze hoeft zich niet meer te bewijzen. De bloedlijn van deze topper is Sakai.

Als het allemaal lukt zullen we morgenmiddag nog even teruggaan om de doorgegeven koi in een bowl te krijgen zodat ik voor de mensen die een opdracht mee hebben gegeven deze kan bowlen om het verder af te spreken. Enkele sfeerfilmpjes om de gemoederen te stimuleren kunnen nooit geen kwaad. 

Een blik op de vijver van enkele koi

A walk  in the dreamhouse

We hebben ook nog een kijkje genomen in het nieuwe koihuis. Wat daar fijn aan is, is het feit dat je kan zien wat er te koop is en je niet hoeft te raden, de prijs wordt medegedeeld. Er zitten nog beste kwalitatieve koi, maar het verschil met de veiling koi is natuurlijk goed zichtbaar en zo moet het zijn. Vooral de kohaku zijn blikvangers eerste klas.

maaien met vuurIk zag ook nog een mooi fenomeen. Ze waren het riet aan het maaien. Dat ging niet met een machine, maar ouderwets met vuur. Ik weet niet wat beter is voor ons stikstof beleid. Wij hier in Europa doen er alles aan om het zo milieuvriendelijk te doen maar ik begin te twijfelen of dit het wel een toegevoegde waarde heeft.

Na dit schrijven zullen we gaan dineren in mijn/ons favoriete restaurant waar we van zullen genieten. Morgen gaat het beginnen en ik kijk er naar uit om het rondje in Hiroshima te maken. Focus ligt ook op  mijn toppers bij Tamaura die ik deze week live zal kunnen zien. Als er wensen zijn laat het ons weten we kunnen nu voor jullie onze ogen openhouden.

Tot snel met de volgende update....André

 

Meer afbeeldingen

Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 1
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 2
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 3
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 4
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 5
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 6
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 7
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 8
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 9
Dag 2 Op doorreis naar Okayama: afbeelding 10

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

Dank je voor de filmpje en de foto,s . 😂😂👏👍


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml