Even tijd nemen om te bowlen

Even tijd nemen om te bowlen

De winter is niet de drukste periode, dus nemen we graag even de tijd om enkele koi van klanten te bowlen, omdat ik weet dat ze er graag wat  nieuws over horen. Omdat ik wat meer tijd heb momenteel kan ik het ook niet laten om een fantasietje in de video te verwerken. 

yamabukit van ogataLaten we eerst beginnen met deze yamabuki van Izumya die werd gepresenteerd op de veiling van Ogata in mei vorig jaar. De tosai was 38 cm, wat toch al een serieuze maat is, en gisterenn heb ik er dit filmpje van gemaakt; Ze bleek nu 63 cm te zijn.

Ik heb er wat publiciteit voor Huub in verwerkt zoals je kan zien. Huub komt uit het hoge noorden, is een trouwe klant van Interkoi die ieder jaar een koi aankoopt. Hij is rolstoelpatiënt, maar dat stoort hem niet om actief deel te nemen aan het leven en ook om een BBQ met succes te runnen.

Ik heb altijd veel respect gehad voor Huub, alhoewel ik hem nauwelijks ken, maar als je informatie wil lezen over zijn bedrijf dan kan je alles lezen op zijn facebook pagina de Brethoniere, een spraakmakende naam trouwens die me doet denken aan de ridders uit de Middeleeuwen, alhoewel ik niet weet waarom.

De koi van Ogata kwamen in een minder goede toestand aan, en ik had veel problemen met de koi die veel beurse, lees beschadigde rode plekken hadden opgelopen tijdens het transport; Er waren trouwens ook 2 koi die het transport niet overleeft hadden. We zijn nog aan het onderhandelen over een mogelijk vergoeding, maar ik heb niet echt een bijzondere relatie met Ogata. Ik ben er ook niet dadelijk fan van, maar dat is persoonlijk. 

Ik was bijzonder ongerust hierover daarom dat ze ook niet eerder in het nieuwsoverzicht verschenen.Ze hebben regelmatig verzorging nodig, maar ik denk dat het nu in orde is. De plekken zijn zo goed als verdwenen en ze zwemmen en eten momenteel goed. Ze zullen dus wel in orde geraken tegen de tijd dat ze opgehaald worden.

sanke van Sakai FFEen tweede koi van Ogata was de populaire sanke van Sakai FF. Hier waren veel liefhebbers voor, maar Gert ging met de eer lopen. Deze sanke had het in de beginperiode ook bijzonder moeilijk, maar lijkt nu prima in orde te zijn. De sumi partijen zijn wat bleker geworden, maar die zullen vermoedelijk in de loop van het jaar als ze buiten zit weer in alle sterkte verschijnen, zodat je eigenlijk een heel nette sanke zult zien.

Hou ook wat rekening met de gelige lichtinval, want het is donker weer en ik heb er wat gelige spots op staan. Maar als ik nu toch bezig was in deze vijver, kon ik misschien ook een filmpje maken van een ginrin chagoi die nog niet verkocht is. Haar zuster is één van de koi die het niet gehaald hebben op transport.

Ik ben er nog uren en dagen mee bezig geweest na aankomst. Ja, je leest het goed dagen. Ze ademde nog en ik had ze in een opvangbak vlak bij de uitlaat gelegd en gehoopt dat ze  het nog zou halen, maar na één dag bleef ze op haar zijde liggen. Op hoop van zegen dan maar en nadat ik ze de kans had gegeven om te herstellen bleef ik ze iedere dag proberen te reanimeren.

Helaas bleef ze 14 dagen op haar zijde liggen, en ze heeft zich nooit hersteld. Tragisch maar helaas....of er een vergoedng in de lucht hangt weet ik nog niet. Bij een kweker zoals Momotaro heb ik iets meer in de  pap te brokken en zou ik dit vergoed krijgen denk ik. Nu is het afwachten.

Dan heb je nog de klanten die informatie over een koi vragen. In dit geval ging het over de tancho van Tamaura met de vraag of het een kwalitatieve tancho is en of ik ook de minpunten van de koi wil opnoemen. Ik heb geantwoord dat het beste is dat je zelf  komt kijken, maar hij wou eerst een video zien van de tancho zoals ze nu is, dus oordeel zelf

De meeste klanten die Interkoi volgen weten hoe deze tancho uit het transport kwam. Het is natuurlijk eigen aan een tancho dat je een beschadiging snel opmerkt, zoals je kan zien op het filmpje dat ik gemaakt had na transport.

Als je de filmpjes vergelijkt zul je zien dat de beschadiging achteraan de staart volledig weg is en de zijnlijn nu zo goed als intact is. Het is een kwestie van enkele weken en je zult er niets meer van zien.

tancho kohaku van TamauraWat moet ik aan de koi afkeuren ? ten eerste heb ik er een bloedhekel aan om iets negatief over een koi te vertellen, want potentiële klanten plakken zich vast aan deze technische minpuntjes zodat een verkoop gewoonlijk niet doorgaat.

Positieve puntjes zijn er altijd te vertellen. Ieder kwalitatieve koi is een meesterwerk als je er goed over nadenkt. Om tot deze resultaten te komen om de schoonheid van een koi op dit niveau te brengen verdient enkel respect.

Dus mensen kom zelf kijken of je de koi goed vind of niet, vergeef de eventuele minpuntjes want perfectie kost handenvol geld. Relativeren is nog altijd een dankbare eigenschap, en persoonlijk denk ik niet dat ik kan zeggen dat dit geen kwalitatieve tancho is.

Vandaag ben ik aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur. Mag ik de mensen er nog aan herinneren om hun goederen op te halen ? Tevens een mooie gelegenheid om een bakje koffie te drinken.

Als er nog nieuws binnenkomt uit Japan, zal ik dit uiteraard zo snel mogelijk posten. Je moet rekening houden dat het daar nu een 8 uur later is en de communicatie iets moeilijker verloopt. 

Het enige dat ik meegekregen heb is dat dat de showa of sanke van Sakai FF een 2de plaats gewonnen heeft op de AJKS. Altijd mooi meegenomen natuurlijk, een foto van de winnende koi is hieronder toegevoegd.

Het gaat hier over showa SH-V24-01354 die door André werd aangekocht op de onlangs gehouden veiling. de informatie kan je hier vinden. De vraag die ik me echter wel stel is of het een showa is....het lijkt me meer een sanke. Het sumi zal grotendeels wegtrekken in de loop van de ontwikkeling; Het maakt ook niets uit hoor !

Meer afbeeldingen

Even tijd nemen om te bowlen: afbeelding 1
Even tijd nemen om te bowlen: afbeelding 2
Even tijd nemen om te bowlen: afbeelding 3
Even tijd nemen om te bowlen: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Huub

Goedemorgen Luc!

Super happy met de yamabuki en de goede verzorging!!

interkoi

Dank je Huub. 


Phil

Zeker een mooie tancho !


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml