De eerste klanten 2024

De eerste klanten 2024

Een belangrijk moment natuurlijk als de eerste klanten 2024 een update komt bekijken van zijn koi. Natuurlijk is het een plezier om de koi in de bowl te zeten en te beoordelen onder  het genot van een bakje koffie en een taartje die ze zelf meegebracht hadden....lekker hoor!

sanke van sakaiEen sanke van Sakai FF en een showa van Dainichi vriendschappelijk verenigt in de bowl. Na een grondige inspectie en dito discussie, want dat hoort er natuurlijk ook bij, gaven ze op de koop toe nog wat complimenten over de conditie van de koi en dat is altijd erg leuk om te horen natuurlijk.

Bijgevoegde foto's geven een goed beeld over de kwaltiteit van de koi. We hebben trouwens diverse koi gebowld zo ook de showa’s van Nogami en Odokan zoals je in dit filmpje kan zien. Iedereen heeft sowieso zijn eigen favoriet maar ik heb een zwak voor deze showa. Ze kunnen me bekoren.

Een kohaku van Momotaro kan niet ontbreken en die vertoonde een sublieme huidkwaliteit. ik heb zo goed mogelijk een filmpje proberen te maken, maar je kan nu al zien hoe mooi egaal de huid is, een klassebak wat betreft huidkwaliteit.

Mijn verwachtingen zijn hoog voor deze kohaku. Het patroon eindigt mooi boven de laterale lijn en de lange backbone zegt voldoende. Alle ingrediënten zijn duidelijk aanwezig voor deze kohaku om de magische 80 cm grens te kunnen passeren (mits goede begeleiding en in de ideale omstandigheden is volgens mij 85 cm zeer goed mogelijk.)

certificaat kohakuHet patroon lijkt nu nog wat saai maar als de koi breder wordt zal het beni patroon omhoog geduwd worden zodat het shiroji het beni nog beter zal ondersteunen. Dan is het verhaal compleet en voor de show kikkers een goede koi om op latere leeftijd mee te gaan spelen. Het is een kohaku uit de Matsu lijn van Momotaro en mamalief is 90cm.

Red Eliza is een sanke van Marudo die ik al enige tijd in mijn bezit heb. Deze sanke is aangekocht in 2018 en heeft nu een lengte van 81 cm en is vandaag toegevoegd op de website. Bekijk het filmpje en oordeel zelf.

Wie trouwens kandidaat is voor dit soort koi kan een groot aantal koi van dit kalieber in Ameide bewonderen en André wil je ze graag presenteren. Geloof me, het is de moeite! Alle gegevens vind je hier.

Natuurlijk is het veel beter om de koi live te bewonderen, een filmpje is mooi, maar de koi in de bowl zien is een groot verschil en niet te vergelijken. We moeten terug naar de roots. Daarom nodig ik jullie allen uit om persoonlijk langs te komen in Ameide.

Wij zullen open zijn aanstaande zaterdag van 10-14 uur zijn en de koffie staat staan. 
IEDEREEN WELKOM IN AMEIDE

 

Meer afbeeldingen

De eerste klanten 2024: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml