De kleintjes aan de beurt

De kleintjes aan de beurt

Dat er niet veel ambiance te verwachten was tijdens de Belgische koishow was te denken. Ik had me er al op voorbereid, maar toch waren er koiliefhebbers die gebruik gemaakt hebben om aan te kloppen bij Interkoi omdat ze toch moesten passeren. Altijd leuk om nieuwe gezichten te zien.

De rest van de tijd was voldoende om aandacht te geven aan de kleintjes. Ik heb ze op dit moment in verschillende formaten, gaande van 20-25 cm naar 25-30 cm, 30-35 cm en 35-40 cm, een allegaartje gosanke die me toch een plezierig gevoel geven. 

Maar eerst werden er 3 van deze tosai opgehaald, dus daar even de aandacht aan besteden. Een kohaku van Momotaro en 2 showa van Dainichi waren aan de beurt. Een mooi trio, waarbij ik persoonlijk een zwak heb voor deze kohaku van Momotaro. Ze zal om en bij de 28-30 cm zijn op dit moment, maar je kan nu al zien dat ze de body heeft om lengte te maken. En het patroon, tja, daar heb ik altijd een zwak voor. 

Bij de showa is de kleinere een prachtvoorbeeld van een klassieke showa met een zeer uitgebalanceerd patroon, een beauty  in de maak. De andere is enkele centimeter groter en werd door Dainichi ook uitgerust met 4 sterren in plaats van 3 sterren, wat aangeeft dat zij er vermoedelijk meer toekomst in zien. Tja, daar heb ik nog mijn vragen bij, maar we zullen het proberen op te volgen. Ik heb wel bijzonder mooie kohaku van Momotaro zitten op dit ogenblik, die je doen verlekkeren.

Dan maar over naar de indeling van de kleinere koi, te beginnen met de allerkleinsten. Dit zijn voornamelijk koi van 20-25 cm van Sakai FF die ik aankocht als box op een veiling van Sakai FF in januari als ik me niet vergis. Ervaring zegt mij dat deze heel plezierig ontwikkelen, goed groeien en een positief effect geven. Het zijn kleine koi waar je even de tijd  in moet steken, ze zullen er wel komen. Wel zit er een duurder exemplaar bij van een kohaku van Momotaro, een prijsbeestje als je het mij vraagt. Breedgeschouderd, mooi patroon met een perfect shiroji, klein maar fijn zou ik zeggen. Mogelijk komen ze deze volgende week ophalen.

De volgende serie is iets groter. Ik heb ze niet gemeten, maar deze zijn toch enkele centimeter groter. Het is een combinatie van showa van Sakai FF, showa van Dainichi en kohaku van Momotaro. Een mooi allegaarjte.

Serie 3 is voornamelijk een samenstelling van kohaku en sanke van Momotaro,  met een paar tosai van Dainichi denk ik. Ik zie vooral de tancho showa enorm evolueren naar een volwaardige tancho showa. Die doet het in ieder geval goed, en zal de komende weken ook opgehaald worden veronderstel ik. Maar we zijn nog niet aan het einde van het latijn.

Ze worden alsmaar groter en groter en doen het eigenlijk voortreffelijk. Dit is serie 4 uit de verzameling. Een bonte verzameling van tancho sanke, zelfs een kindai showa waar ik toch wel een zwak voor heb. Als je hier je gading niet in vind, dan heb je wel degelijk een probleem.

Hetzelfde kan gezegd worden van bowl 5 met de geweldige showa die zich vermomd als shiro utsuri. Een bijzonder interessant exemplaar, benieuwd wat de toekomst brengt van deze shiro. Het aanbod van showa is in ieder geval verzekerd dit jaar.

Als laatste nog bowl 6 van de kleintjes, of tenminste wat ik de kleintjes noem, en daarmee sluiten we het hoofdstuk af van de tosai die ik opnieuw ingedeeld heb in hun definitieve verblijfplaats. Om het even samen te vatten waren dit in totaal wel 70 tosai die normaal toch de fantasie moeten aanscherpen van de tosai liefhebbers. Ik hoop in de loop van de volgende weken dan ook dat het licht op groen wordt gezet om de verkoop te stimuleren. Een aardige collectie al zeg ik het zelf.

De meeste, neen niet de meeste, allemaal staan ze eigenlijk vermeld op de website, dus neem een kijkje of  er iets tussen zit dat past bij je budget. De snoepwinkel is geopend en de prijzen zijn vermeld, want ik heb ze nu opnieuw allemaal kunnen bekijken en evalueren. Het was de moeite.

Voor een paar koiliefhebbers heb ik nog enkele grotere exemplaren gebowld. Zij waren bijzonder gefascineerd door de sanke van Sakai FF die ik onlangs aangekocht had. Zeker en vast de moeite waard om te bekijken. Het blijven imposante koi en de kenners weten hoe moeilijk het is om goede koi van Sakai FF aan te kopen. Het was dus een dankbare zaterdag. 

Morgen gaat de veiling van start met de tancho exemplaren. Tancho kohaku, tancho sanke, tancho showa, tancho goshiki, tancho kujaku, een bijzonder aangenaam aanbod van interessante tancho. Als je nog niet ingeschreven bent, meld je dan aan, registreer je en wacht even op goedkeuring. Je kan de koi nu al bekijken, morgenvroeg 6 uur stipt wordt de veiling geactiveerd en kan je al een bod wagen. Succes.....

Veiling van de tancho van Interkoi

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Eric

555


Matthijs

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml