Hier komt het grote geweld

Hier komt het grote geweld

Het was te verwachten. Dit is het moment waarop het zware geweld zijn intrede doet. Ik heb het ondertussen al een paar keer bekeken, en het is niet van de poes wat er aangeboden worden. Het zal dus dikwijls zuchten zijn. Ik zal  het zeker opvolgen, maar ik vrees het ergste. Hier bieden ze voor het allerhoogste goed. Ik zet de tekst van Sakai even online zoals ik het aangekregen en vertaald  heb. 

Beste gewaardeerde-dealers,

De lijst met alle koi van SFF 2nd SAKAI CUP ONLINE AUCTION is geüpload.

https://sff-koi.com/auction/

Dit is de laatste veiling van het seizoen. Kom alsjeblieft bij ons!

◆Aanbod van koi: Tosai - nisai en ouder
◆ Bieden begint: 25 april, 8:00 uur (Japanse tijd)
◆Bied deadline:
26 april, 19:00 ~ intervallen van 10 minuten (Japanse tijd)【No.1~105】
27 april, 19:00 ~ intervallen van 10 minuten (Japanse tijd)【No.106~210】
28 april, 19:00 ~ intervallen van 10 minuten (Japanse tijd)【No.211~318】

【Over azukari of het houden van Tosai】
・Wij houden uw koi gratis tot het najaar.
・Volledige compensatie voor het verdwijnen, vervormen, sterven of mannelijk worden in de herfst.

Met betrekking tot tentoongestelde koi van Beppu Fish Farm
・We zullen Koi van Beppu Fish Farm tentoonstellen.
・Voor betaling, het houden van Azukari, verzending, enz., dient u een directe transactie uit te voeren tussen Beppu Fish Farm en de hoogste bieder.

Over de 2e Sakaicup

We zijn verheugd aan te kondigen dat de Sakai Cup van vorig jaar zeer goed is ontvangen, ook dit jaar zal worden gehouden. Net als de vorige keer houden we een prijsvraag voor alle jumbo tosai van de 2e Sakai Cup Online Auction. Nadat de vissen in de herfst uit de mudponds zijn gekomen, houden we een wedstrijd op onze koifarm en zullen 29 medewerkers de 1e tot en met 3e plaats beoordelen en een paar punten voor elke onderscheiding. Alle jumbo tosai van Sakai Cup-veiling (tentoongestelde vis van Beppu koifarm komen niet in aanmerking.)

Judges: 29 werknemers van Sakai Fish Farm

Beloning: Totaal prijzengeld van 13 miljoen yen (omgerekend ± 87 500 euro)
waarvan 
Toaal prijzengeld van 10 miljoen yen voor gosanke klasse (omgerekend ± 67 250 euro)
Toaal prijzengeld van 3 miljoen yen voor non gosanke klasse (omgerekend ± 20 250 euro)

Gosanke klasse

Grand Champion
Gouden prijs:
• Contant 5 miljoen yen
•Trophy of All Japan Koi show Grand Champion klasse

Grand Champion 2e plaats
Zilveren prijs:
• Contant 3 miljoen yen
•Trofee

Grand Champion 3e plaats
Bronzen prijs:
• Contant 2 miljoen yen
•Trofee

*************************************

Non Go sanke klasse

Grand Champion
Gouden prijs:
• Contant 1,5 miljoen yen
•Trofee

Grand Champion 2e plaats
Zilveren prijs:
• Contant 1 miljoen yen
•Trofee

Grand Champion 3e plaats
Bronzen Prijs: •
Contant 500.000 yen
•Trofee

Er zullen ook andere prijzen zijn zoals die voor Beste Tategoi, net als de vorige keer.

****************************************

Belangrijk nieuws dus en eventueel enkele kandidaat kopers mogen zich melden, dan zal ik graag de honneurs waarnemen tegen een kleine vergoeding. Een correcte berekening van de mogelijkheden van je bieding kan je verwachten via mijn gedetailleerde excelfile die alles duidelijk weergeeft. 

Ik vrees echter dat het bijzonder hoge bedragen zullen worden aan de hand van de aanbiedingen die ik al heb mogen zien op de website. Wil je al eens een kijkje nemen, surf dan naar onderstaande link, en zorg dat je een slabbertje bij de hand hebt.

https://list.sff-koi.com/en/auctions

*********************************************************

Daarnaast is er natuurlijk nog ander nieuws te melden, want het gewone werk gaat ook door en dat staat op dit ogenblik vooral in het teken van het ophalen van koi. Afspraken maken en koi komen  halen is nu de boodschap. De eerste die gisteren aan de beurt was, is geen onbekende. Ik zorg er al vrij lang voor, en eindelijk ging ze naar huis.

kohaku van momotaroIk zelf vind het een prachtige verschijning en het liefst laat ik een filmpje zien bij aankoop heel lang geleden. Er werden maar liefst 28 video's  van gemaakt, en ik noteer hier 14 november 2018. Het is in het najaar en toch werden er al tosai aangeboden op de veiling waar ik toen ook aanwezig was.

Ik kocht er toen meerdere tosai aan en allemaal van bijzonder hoge kwaliteit, maar ook tegen een vrij hoge prijs. Ik kan je vervelen met allerlei filmpjes, maar zal nog één filmpje tussendoor laten zien toen ik ze bowlde in het voorjaar van 2019, namelijk 10 april. Ze was toen nog in Japan.

Gisteren ging ze naar huis en ik nam de gelegenheid te baat om het filmpje te maken onder de paraplu om de lichtinval tegen te gaan. Een nieuwe opzet om de koi te fotograferen en te filmen, want er komen nog bijzonder veel nieuwe koi aan in de loop van dit jaar. Deze werden nog niet voorgesteld, maar daarover  later meer. We houden de spanning erin. 

Ik zorg dus al 3 jaar voor deze kohaku van Momotaro, en hier zul je ze voor de laatste keer zien. Ze heeft geeft speciale opgroei faciliteiten gekregen en toch heeft ze de 70 cm bereikt met een goed gevulde body. Het bijgevoegde certificaat spreekt voor zichzelf. Ze was ocharme amper 21 cm en  toen misschien 4 of 5 maanden oud. Dat beloofd voor het aanbod van de Sakai die ik begin dit jaar aankocht en nu nog azukari zijn.

Na de kohaku ging er nog een andere klepper naar huis. Deze kocht ik aan op de veiling van Sakai in april vorig jaar, dus nog niet zo lang geleden. Ze was geboren in juli het jaar voordien, ze was dus nog maar 8 maanden en 44 cm, wat toch een serieuze lengte is voor tosai. Dat schept natuurlijk mogellijkheden. Ze verbleef dit jaar tot december in Japan en kwam toen naar Arendonk tot op de dag van gisteren.

Ik moest ze toch nog even meten, want ze kwam binnen op 63 cm in december en ik zag dat ze nog gegroeid was. Ze tikte 66 cm aan als ik me niet vergis, wat eigenlijk betekent dat het een serieus groeikanon is. Ik kon het enthousiasme en de euforie aflezen op het gezicht van de koper. Hij kon het niet onder stoelen of banken steken, zo blij was hij er mee. Dat is eens iets anders dan de neutrale commentaar....je wordt er zelf blij van. Het is een dochter van yellow magic, haar kleur is oranje achtig en je kan aan de body zien dat ze zeker zal promoveren naar de 90 cm.

Genoeg stof om te lezen vandaag. Ondertussen is de volgende veiling geactiveerd. Je kan de koi al bekijken, maar bieden kan je pas doen vanaf maandag morgen. Ik heb de beginprijzen wat lager gemaakt om meer potentiële klanten te lokken, maar ik hoop dat ik hier geen commerciële fout maak ! 

 

Meer afbeeldingen

Hier komt het grote geweld: afbeelding 1
Hier komt het grote geweld: afbeelding 2
Hier komt het grote geweld: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Johan

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml