De laatste shiro utsuri

De laatste shiro utsuri

Het is een moeilijke soort, de shiro utsuri. Ik ben altijd huiverig als ik shiro utsuri aankoop, want ik weet dat ik er bijna 10 moet aankopen om er één te kunnen verkopen. De meest bekende shiro kweker is natuurlijk Omosako, maar die legt zich tegenwoordig ook meer toe op andere variëteiten.

Een klein woordje uitleg over het ontstaan van de shiro utsuri: De Shiro Utsuri, letterlijk vertaald als "zwart met witte vlekken", is een prachtige koi-variëteit die bekend staat om zijn diepzwarte lichaamsbasis met heldere, zuivere witte vlekken.

Het ontstaan van de Shiro Utsuri gaat terug tot de vroege ontwikkeling van de moderne koi-kweek, die begon in de 19e eeuw in de Niigata-prefectuur van Japan. Kwekers begonnen verschillende kleurmutaties te selecteren en te kruisen om nieuwe en interessante patronen te creëren.

De Shiro Utsuri ontstond als een resultaat van selectieve kweekprocessen, waarbij kwekers koi met diepzwarte kleuring selecteerden en kruisten met koi met helder witte kleuring. Door generaties lang deze selectieve kweek voort te zetten, slaagden ze erin om de Shiro Utsuri te verfijnen tot de prachtige variëteit die we vandaag kennen.

Het proces van het ontwikkelen van de Shiro Utsuri was niet eenvoudig. Het vereiste geduld, expertise en toewijding van de kwekers om de gewenste kleurpatronen en kwaliteiten te verkrijgen. Door zorgvuldige selectie en verfijning slaagden ze erin om een koi-variëteit te creëren die zowel elegant als indrukwekkend is.

Vandaag de dag worden Shiro Utsuri's wereldwijd gewaardeerd en bewonderd door koi-liefhebbers vanwege hun prachtige contrast van zwart en wit, evenals hun indrukwekkende uitstraling en majestueuze aanwezigheid in vijvers over de hele wereld.

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken is het dus geen zwart op een witte ondergrond, maar zijn het zwarte koi waar het wit is bijgetoverd. Het blijven in ieder geval indrukwekkende koi, maar het blijven ook moeilijke exemplaren.

Er zwemmen een paar uitzonderlijk mooie exemplaren in Ameide. Vooral dit exemplaar van 65 cm is zeker een publiekstrekker.  Ik herinner me nog het moment dat André deze aankocht bij Omosako, maar ik was helaas te laat, hij was me voor; Sansai en 65 cm met een evenwichtig dammenpatroon, het is in ieder geval een shiro die kan bekoren. De gevraagde prijs is misschien voor velen een zware investering, maar als je  prijs/kwaliteit vergelijkt, dan is dit een zeer democratisch aanbod dat iedereen zou kunnen bekoren.

De andere shiro utsuri in Ameide is dit reuze exemplaar van maar liefst 83 cm.  Neen, niet goedkoop, maar ook niet eenvoudig te vinden, een shiro van deze kwaliteit en dit formaat. André is er verliefd op, en wil deze inzetten op één van de volgende shows die eraan komen. Hou deze zeker en vast in de gaten. Zij staat te boek onder utsurimono 2401011.

Zelf heb ik ook nog 3 shiro utsuri rondzwemmen, en ik moest er gisteren een filmpje van maken voor een klant die interesse toonde. Deze liggen een groot deel goedkoper dan de de voorgaande, maar dat wil niet zeggen dat ze geen stralend shiroji hebben. Het is nog af te wachten wat de klant hierover zegt. 

Tenslotte nog even melden dat VSO het dok een afspraak heeft gepland op dinsdag 26 maart om een bezoek te brengen met 7 kinderen en 2 begeleiders. Ik zal me hier al op voorbereiden, want het is voor hen uiterst belangrijk.

 

Meer afbeeldingen

De laatste shiro utsuri: afbeelding 1
De laatste shiro utsuri: afbeelding 2
De laatste shiro utsuri: afbeelding 3
De laatste shiro utsuri: afbeelding 4

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml