De mannen in opmars

De mannen in opmars

Het is al enkele jaren in opmars, het boetseren van mannelijke koi met de body van vrouwelijke koi. De reden is niet ver te zoeken. Om koi te kweken is niet veel nodig. Eén broedsel levert tienduizenden eitjes op, dus in principe totaal waardeloos.

Maar om uit die selectie over te gaan naar mooie koi is zeker geen éénvoudige stap. Daar is kennis voor nodig en consequent selecteren, iets wat eigen is aan de  Japanners. Het is een kunst die ze beheersen, iets waar wij toch niet altijd het juiste karakter voor hebben.

Om nu nog de mannelijke koi te laten evolueren naar volwaardige gewenste koi is een hele stap en heeft jaren nodig. Het aanbod wordt op deze manier ook verruimt en kunnen er voldoende goede koi aangeboden worden die op de markt gewenst zijn. De vraag is er, het aanbod wordt groter.

Bovendien zitten we in een fase die niet mals is voor de betere koi. Er wordt bijzonder zwaar geboden op alle koi die aangeboden worden op de veilingen. Het is een weelde voor de kwekers, een catastrofe voor ons, de kopers. Onlangs was de veiling van Sakai FF en ik kreeg het volgende te horen: "Bij Sakai SFF was het totale waanzin. 2 Groepen Chinezen die bijna alles hebben opgekocht zelfs zo erg dat kentaro stopte met veilen op een vis omdat het buiten proporties ging"

Deze woorden komen niet van mij want ik was er niet bij, maar het schetst toch wel de huidige evolutie, ondanks dat de wereld eigenlijk op zijn kop staat. Maar laten we het hieronder over onze mannen hebben.

Buiten 1 kohaku zijn ze allen bijzonder goed ontwikkeld. Ik zet ze hieronder op een rijtje.. Ik zal ze zo dadelijk ook in het overzicht van de nieuwste koiaanbiedingen zetten, maar ik wil toch nog even informatie geven over mijn aanbod.

De transportprijzen zijn min of meer genormaliseerd. Ik heb de prijs momenteel voor deze koi inclusief transport gemaakt, wat het voor veel mensen acceptabeler maakt. Het blijft eventjes een moeilijke zaak, maar ik wil dit momenteel op deze manier riskeren.

Bovendien wil ik het volgende aanbod doen. De vermelde prijs bij deze koi is 2750 euro. Ik wil  het transport gratis doen en ook het overwinteringsmechanisme verrekenen in de verkoopprijs. Wie dus een koi aankoopt op dit moment als hij nog in Japan is, kan deze kopen voor 2500 euro inclusief verblijf tot april 2024.

Dit aanbod is geldig zolang de koi nog in Japan is. Het transport zal vermoedelijk rond 30 november plaatsvinden, daarna vervalt ook dit aanbod. Ik zet mijn mannen hieronder op een rijtje.

Kohaku KO-V23-0545
van tosai 38cm naar nisai 53cm

Kohaku KO-V23-0522
van tosai 39cm naar nisai 51cm

Kohaku KO-V23-0550 (mijn favo)
van tosai 40cm naar nisai 53cm

Kohaku KO-V23-0556 (verkocht)
van tosai 41cm naar nisai 57cm

Kohaku KO-V23-0511
Ik kreeg er volgende boodschap bij: 
van tosai 35cm naar nisai 46cm
"Beni down and maybe no recover but I keep first then later we decide how. If no come back then we will deduct". Af te wachten is dus de boodschap.

Dan hebben we ook nog de update voor koi van Interkoi Duitsland.

Kohaku KO-V23-05130
tosai 40cm to nisai 53cm

Tancho TA-CH23-0325
van nisai 56cm to sansai 63cm

Ik wil ook nog even melden dat de kwekers in Japan momenteel de koi minder verwarmen om de groei te stimuleren. Of ze het nu gedaan hebben voor de gezondheid van de koi of om de energiekosten te besparen is voor mij nog een open vraag.

Zelf ben ik ook voorstander om de koi zoveel mogelijk op normale temperatuur te laten opgroeien, teneinde een betere gezondheidssfeer te scheppen. Ik ben afgesprongen op het koken van koi om de grootte te activeren. Ik maak me sterk dat het niet bevorderlijk is, en ook in deze tijd niet meer aanvaardbaar. Ik maak me sterk dat al deze koi de juiste groeigenen hebben. We moeten ze alleen voldoende tijd geven om te ontwikkelen. 

Meer afbeeldingen

De mannen in opmars: afbeelding 1
De mannen in opmars: afbeelding 2
De mannen in opmars: afbeelding 3
De mannen in opmars: afbeelding 4
De mannen in opmars: afbeelding 5
De mannen in opmars: afbeelding 6
De mannen in opmars: afbeelding 7

Laat Een Reactie Achter

5 reacties

Eric

555


Jack

555


Matthijs

555

interkoi

555

Matthijs

@interkoi 555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml