Tot tweemaal toe succes

Tot tweemaal toe succes

Hoe raar en tegenstrijdig het ook klinkt, het is op dit ogenblik bijna onmogelijk om een koi te verschalken tijdens de live veilingen van de 2 top kwekers in Japan. Toch is het ons gelukt om 2 koi te bemachtigen.

Iedereen zou  denken dat in de huidige omstandigheden er een kentering zou komen in de prijzenslag tijdens de veilingen voor de  koi. Niets is minder waar, integendeel. Het lijkt wel of de wereld op zijn kop staat.

Om tussen al  het geweld nog een koi aan te kopen is niet éénvoudig, maar hebben is hebben en krijgen is de kunst zeg ik altijd. De koi die we graag hadden waren quasi onbereikbaar, tenzij je hem voor jezelf wil aankopen, maar dat is niet de bedoeling, want ze moeten ook nog verkocht worden.

x junior van dainichiMaar laten we het over de nieuwe aanwinsten hebben. De eerste aankoop was kohaku nr. 84. Vooralsnog een bijzonder hoogwaardig exemplaar als je de foto en de video goed bekijkt. Wat ik persoonlijk vooral in de kohaku zie is de toekomst.

Eers en vooral een woordje uitleg over de oyakoi. De mama is een Dainichi kohaku Xjr van 92 cm. De vader is een ginrin TM kohaku van Momotaro. TM zegt mij voldoende, het is in mijn ogen één van de top oyakoi bij Momotaro die bijzonder goede eigenschappen doorgeeft. De Dainichi kohaku is voor mij een onbekende, maar zeker veelbelovend. Het inazuma-achtig patroon zal zeker vererven in de toekomst.

Wat ik wil zeggen over deze kohaku is het volgende. Als je nu het patroon bekijkt van het aangekochte exemplaar dan zie je toch wel een opmerkelijk stevige body, verfijnd met een vrij eenvoudig patroon, maar wel met sterk beni dat een garantie is voor kwaliteit. Hetgeen je echter moet doen is het volgende. Maak een vuist van je 2 handen en druk dit tegen elkaar. In je verbeelding moet je het patroon van de kohaku hier voorstellen. Door het ouder worden zal de kohaku ook breder worden. Breng dan je 2 vuisten los en druk naar boven met de projectie van het  patroon in je achterhoofd. Dan zul je zien dat het patroon breder wordt en dat het shiroji meer naar boven zal komen en de kohaku een meesterlijke uitstraling zal krijgen in de toekomst. Let op mijn woorden, hier is klasse aangeboden.

Kohaku KO-V23-1084

sanke momoko van momotaroDe sanke nr. 210 is een offspring van de overbekende Momoko, de koikichi welbekend van vroeger die voor veel sensatie zorgde. De vader is dan weer American dream, een mannelijke versie. Zoals gewoonlijk wordt de meeste aandacht aan de mama besteed en minder aan de papa's, ondanks het feit dat deze vermoedelijk ook veel gewicht in de schaal legt. Ik denk dat voor deze sanke weinig woorden nodig zijn. Strakke langgerekte body met het sumi op goede plaatsen, zowel tsubo sumi als kasane sumi is aanwezig op een getuned patroon. Zeker koi om in je verzameling te steken.Ik zal beide koi dadelijk in het overzicht van de nieuwste koi aanwinsten zetten. Kandidaat kopers kunnen zich natuurlijk altijd melden. 

Sanke SA-V23-10210

Naast de aankoop van deze koi heb ik gisterenvoormiddag in de niet aflatende regen met Polleke alle koi van vijver 4 gefotografeerd en gefilm en overgebracht naar hun winterverblijf. Ik was kletsnat en enkele koiliefhebbers waren ter plaatse. Ik ga er tijdens dit nieuwsitem niets over publiceren dat zal ik in de loop van de volgende dagen wel doen. Ik krijg momenteel en overrompeling van informatie binnen die ik moet verwerken.

Wel kwam John tussendoor nog even zijn sanke ophalen die  hij gescoord had op de veiling. John is een vrij bekende hobbyist die veel plezier heeft aan het koihouden. Hij is vooral gedreven en wil meer leren over de kwaliteit van koi. Eigenlijk is dat het belangrijkste in de koihobby...Plezier hebben in wat je doet. Het is een plezier om zulke klanten in je klantenkrijg te hebben. Hij heeft zijn zinnen al gezet op enkele andere koi in de veiling die  morgen zal aflopen.Er zijn gelukkig al enkele biedingen, maar wat meer strijd zou leuk zijn.

 

Meer afbeeldingen

Tot tweemaal toe succes: afbeelding 1
Tot tweemaal toe succes: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Jack

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml