Eén van de mooiste trio's

Eén van de mooiste trio's

Het voordeel van de nieuwe aanpak is dat ik bijzonder veel nieuwe gezichten ontmoet dit jaar. Vermoedelijk komt dit door het aanbod van de veilingkoi en toch ook wel van de tosai, een onderdeel waar ik gewoonlijk iets voorzichtiger mee ben.

Op deze manier blijft de boel levend en zijn de dagen dat ik open ben goed gevuld. Gisteren gingen er weer een 10-tal koi naar hun nieuwe verblijfplaats. Ikke blij natuurlijk, maar waar ik bijzonder veel plezier aan beleefde was de bowl met een machtig trio.

Ik had alles in het werk gesteld om ze alle 3 samen te verkopen, maar het is me niet gelukt. Het was enkel de giinrin kohaku die naar zijn nieuwe verblijfplaats mocht verhuizen. Genieten jullie ook maar even van dit geweldig trio: een ginrin kohaku van Momotaro, een kindai showa van Dainichi en een maruten kohaku van Momotaro. Als je daar  niet warm van wordt, dan weet ik het ook niet meer ! Het zou zelfs een eer zijn mocht hier een reactie op komen hieronder, maar dat zal wel ijdele hoop zijn.

Wie echter van kindai showa houdt, wees er als de kippen bij, de huidkwaliteit en uitstraling is subliem. Het is de volmaakte uitstraling van een showa die zich sanke waant; wat zich vertaalt in kindai showa. Kindai betekent ook niet meer dan "modern" ! Let vooral op de ontwikkeling van dit prijsbeestje.

Het begon wel met het ophalen van de benigoi van Momotaro door Hessel. Wat een body, wat een koppeke....ik kan alleen maar mijn complimenten geven aan de opgroei bij Michael, want deze komt van Duitsland en zal velen toch in vervoering zetten. Ze is veel te goedkoop in de veiling verkocht, voor mij onbegrijpelijk, maar wat is tegenwoordig nog begrijpelijk.

Voor mijn vriend Jan moest ik de goedkoopste  kohaku even bowlen ! Daar vraag  je me wat ! Ik heb geen goedkope kohaku tenzij in de veiling de sanke van Sakai Co. Maar toch even mijn best gedaan om wat eenvoudiger spul te vinden, maar dat is niet evident.

Wel had ik een kohaku die ik zelf bijzonder mooi vind, maar niet verkocht krijg, daarom heel diplomatisch aangeboden. Nu kan je lullen wat je wil, maar dit is een loepzuivere kohaku van Momotaro die al bijna een jaar onopgemerkt bij mij rondzwemt. Ik kan er zelfs bijna niets van afkeuren. Euwige zonde dat ze hier haar dagen moet verslijten.

Maar ik had nog wat ander spul dat ik kon tonen, en die heb ik samen in de bowl gezet. Toen ik echter de kohaku al had voorgesteld, begon Jan over de kage showa te praten die hij ook graag wou zien. Dit zijn dankbare showa van Sakai en zeker interessant te noemen. Al deze koi ga ik deze week overzetten naar hun nieuwe vijver, want ik moet voorbereidingen maken voor het grote geweld dat er aan zal komen.

Nu kan ik deze in de loop van de volgende week allemaal overzetten of ik kan dat nu zaterdag doen. Als er voldoende mensen zijn die de zaterdag verkiezen om de overplaatsing te doen, dan wil  ik via de reacties horen dat ze willen komen. Ik doe dit enkel als ik 10 kandidaten kan optrommelen via de reacties hieronder anders doe ik het rustig alleen in de loop van volgende week. Ik vrees er echter voor dat het een nodeloze poging tot animatie zal zijn. 

Daarna was het de hele middag ophalen van de veilingkoi. Ik heb ze niet allemaal gefilmd, maar diegene waarvan ik een filmpje heb gemaakt zet ik hieronder op een rijtje. De mensen die momenteel bij de laatste veiling betrokken zijn, kunnen zich misschien nog eens opladen om toch een bod te doen, want ze gaan helaas te goedkoop weg. Als eerste de tancho sanke die ik even apart gefilmd heb, maar die nog in de huidige veiling wordt aangeboden.

De sanke van Sakai co voor Arno.

De sanke voor Arno en voor Ron samen

De maruten kohaku en de sanke voor Pascal

sanke van sakaiDit is maar een kleine greep uit de koi die gisteren vertrokken. Dan nog een opmerkelijk feit. Er kwamen maar liefst 3 klanten met de naam "Pascal" om koi of probites op te halen, als dat niet toevallig is. Het is een gekende voornaam, maar om er 3 op één dag te ontmoeten is toch opmerkelijk.

Dan heb ik nog het nieuws dat de online veiling van Sakai van start gaat. Ik heb hier mijn lievelingskoi even aan de zijlijn gezet, man-man-man wat een schoonheid. Ik zou zeggen mensen als je interesse hebt om te bieden op één van de veilingkoi, contacteer me dan, maar ik vrees het ergste.

https://list.sff-koi.com/ja/auctions

En tenslotte beste klanten, niet vergeten om ook de laatste tategoi proberen aan te kopen via mijn veiling website. Bieden is ook steunen

https://auction.interkoi.eu/

Meer afbeeldingen

Eén van de mooiste trio's: afbeelding 1

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

Swiebertje

555

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml