De kans van je leven

De kans van je leven

Ik had me eignlijk voorgenomen om geen koi van mijn klanten meer te verkopen. Het heeft te maken met kapitaalverlies,  want iedere koi die ik van een klant verkoop, kan ik niet meer verkopen. Maar mijn verantwoordelijksgevoel hier speelt me parten.

Vooral als het hier over een aantal koi gaat die ik nog gekend heb en die bijzonder goed geëvolueerd zijn. Het is zelfs een plezier om ze aan te bieden en de mogelijkheid te schenken aan jumbo lovers om één van deze toppers aan te kopen, en toppers zijn het geloof me.

Vooreerst wil ik ook nog melden dat Rob Heijmans vooraf de koi gaat controleren, stalen nemen voor onderzoek KHV en CEV zodat er hier geen discussie over mag bestaan. Ik ben hier niet bang voor want ze komen zomaar niet van de eerste de beste plaats. De klant koopt al bijna 20 jaar koi van Interkoi.

Ik zet de koi hieronder allemaal op een rijtje met de door mij gekende informatie. Ik zet er voorlopig geen prijzen bij, want ik wil eerst weten of de klant werkelijk is geïnteresseerd en dat het geen profiteurs zijn. Dat is vrij duidelijk in het begin van een gesprek, want mijn eerste vraag zal zijn hoeveel waarde ze aan de koi geven. Moeilijke vraag maar je weet snel wat voor vlees je in de kuip hebt, Als het antwoord menseliijk en correct is kan er gestart worden met een verkoop.

Chagoi Hirasawa 5 jaar - 85 cm (niet aangekocht via Interkoi)

De chagoi is volledig zuiver en shimivrij. (geen zwarte spots). Iedere koikichi weet hoe groot deze beesten kunnen worden, en iedere koikichi weet dat ze eerst lengte maken en dan in de breedte gaan. Het moment om in de breedte te gaan is nu aangebroken. 

Kohaku van Matsue. - 7 jaar -75 cm - (aangekocht via interkoi)

Dit was en is nog altijd mijn lievelingskohaku. Ik was echt verliefd op deze kohaku toen ik deze aankocht via Narita. Ik ben blij om deze topper terug te zien. Het bloemige patroon heeft altijd indruk op miij gemaakt en toen ik deze van de week terugzag werd ik op slag weer verliefd. Ik kan je garanderen dat het een plezier is om deze koi in je vijver te zien zwemmen. Het cerficicaat hieronder bijgevoegd.

Kohaku van Momotaro - 6 jaar - 73 cm (aangekocht via Interkoi)

Een beul van een kohaku die iedere koikichi kan bekoren. Ik herinner me nog deze reeks van koi die ik toen aankocht. Het was een gouden reeks, want de hele serie is bij mijn weten goed ontwikkeld. Deze herinner ik me niet specifiek, maar de serie herinner ik me heel goed. Certificaat ook hieronder toegevoegd.

Akame Karashigoi van Marudo - 5 jaar - 81 cm (niet aangekocht via interkoi)

Iedereen begrijpt wat het wil zeggen, een aka karashigoi van Marudo. Deze heeft rode oogjes, wat bijzonder gewild is in de koiwereld. Ook hier is de ontwikkeling nog in volle gang en kan je alleen maar het plezier van de verdere ontwikkeling meemaken. Het certificaat is ook hieronder toegevoegd.

Wat zijn de mogelijkheden !

Laat me eerst de wenselijke mogelijkheid meedelen ! Indien je de koi aankoopt heb ik persoonlijk het liefst dat deze opgehaald wordt ter plaatse. Ik breng je dan in contact met de eigenaar en je kan verder afspreken. Indiien alle 4 de koi zouden kunnen verkocht worden, dan zou ik zelf voorstellen om na controle de koi te gaan ophalen op vrijdag 3 november. Ik heb momenteel nog enkele vijvers vrij voor de opvang van deze koi, zodat ze zaterdag of zondag 4 of 5 novembr  kunnen opgehaald worden. Ikzelf vertrek 8 november naar Japan, dus het moet daarvoor geregeld zijn.

Een tweede mogelijkheid is om de koi tot april 2024 te laten overwinteren. Minder wenseliijk maar de meeste mensen blijven denken dat  het beter is dat de koi niet overgezet worden in het najaar ! Fout, maar ik kan de mensen niet altijd overtuigen. Het enige wat je moet doen is contact met mij opnemen om de betaling te regelen en afspraken te maken.

De derde mogelijkheid is dat je de koi aankoopt 50% aanbetaald en de koi tot april 2024 laat zitten en het saldo betaald bij het ophalen van de koi. Er wordt in dit geval 100 euro extra aangerekend in de onderhandelingsfase voor vergoeding verblijf en interesten.

Als je de koi eerst wil zien, dan is dat natuurlijk ook mogelijk, maar dan moet er eerst een prijs overeengekomen worden waarin beide partijen zich kunnen vinden, en dan breng ik je in contact met de eigenaar om verder af te spreken.

Alle andere mogelijkheden kunnen met mij besproken worden, maar dan zal je me moeten contacteren om afspraken te maken. Ik heb er 1 foto bijgedaan van de huidige verblijfplaats. Nu weet ik dat mensen zich ook afvragen waarom deze koi aangeboden worden. Dat is eigenlijk vrij simpel. De eigenaar wenst een nieuw project op te starten volgens zijn zeggen. Niet meer niet minder.

 

Meer afbeeldingen

De kans van je leven: afbeelding 1
De kans van je leven: afbeelding 2
De kans van je leven: afbeelding 3

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml