Winter voorbereidingen

Winter voorbereidingen

Wie interesse moest hebben om donderdag voormiddag langs te komen en de tosai te bekijken die in vijver 5 rondzwemmen zijn welkom. Deze moeten verhuizen naar vijver 4, waarvan ik gisteren de overkapping heb geplaatst.

Eventueel kan je misschien een aanbod van deze koi overwegen. Ik weet niet hoeveel het er precies zijn, maar ik schat rond de 50. Mijn aanbod zal ook zijn inclusief het verblijf van de koi gratis tot volgend jaar april. Er zitten bijzonder mooie koi tussen.

Tegelijkertijd wil ik voor die mensen die een overkapping willen aanschaffen meedelen dat ik nog 4 overkappingen wil aanbieden op volgende basis. Je betaald 50% van de overkapping nu, en 50% van de  overkapping volgend jaar als je ze komt ophalen in april/mei. 

De 2 grote overkappingen zijn 620 x 320 cm. Je kan ze komen bekijken indien gewenst, wat altijd een voordeel is. De kleinere overkappingen moet ik nog altijd plaatsen en zullen ook aangeboden worden, maar de juiste maat  moet ik nog meedelen. Geschatte grootte kan ik al wel meegeven, namelijk ± 250 x 500 cm. 

Eventuele aanpassingen van een overkapping kan besproken worden, dat moet ik nog met Johnny overleggen. Ik veronderstel dat hij daar geen problemen mee zal hebben. Ondertussen zal ik regelmatig de vernieuwde video's laten zien van de koi die Polleke en ik vorige week  hebben gemaakt.

Op vraag van een klant moest ik de betere  kujaku even bowlen, en dit heb ik gisteren dan ook even gedaan. Bij deze de video van deze kujaku; Ik heb ze niet gemeten, maar ze zijn om en bij de 50 cm, en hebben het kennelijk naar hun zin. 

Samen met Polleke had ik vorige week nieuwe filmpjes gemaakt van de koi die overgezet werden. De informatie is dus uptodate en eventuele kandidaat kopers mogen zich melden. Ook deze koi mogen gratis overwinteren onder de overkapping van vijver 1. Een betaling van 50% nu en 50% bij ophalen van de koi volgend jaar is mogelijk. Ik zet er een drietal hieronder op een rijtje:

Als eerste een kohaku van Matsue met beni dat je ogen verblind.
De tweede is een specialleke, maar verdient wel zijn charme.
Als laatste de niet te versmaden showa van Kibi. 

Voor een klant in Duitsland moest ik dan nog een video maken van de ginrin showa van Kibi.  Deze heeft het vrij moeilijk gehad dit jaar, maar nu begint ze aan haar positieve metamorfose. Je kan dit zien aan de toename van de body. Patroontechnisch  heb ik natuurlijk een zwak voor koi zoals dit. 

Ik ben momenteel een bezige bij. Al de veiling koi moeten opgehaald worden, de overkappingen moeten geplaatst worden, de veilingen in Japan zijn in volle gang en redelijk veel updates komen binnen. Wat betreft de jumbo koi die ik gisteren in het nieuws heb vermeld, het volgende:

De kohaku van Matsue werd verkocht. De akama karashi is in optie voor een klant in Frankrijk. Er is een strijd voor de chagoi, en de kohaku van Momotaro is nog vrij. Ik zal af en toe publiciteit blijven maken om deze koi aan de man te brengen, dus bij interesse lees even het aanbod.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml