Hier wordt je warm van

Hier wordt je warm van

Het geeft altijd een gelukzalig gevoel als je een update aankrijgt van koi die je voorheen verkocht hebt en die het zo goed hebben gedaan. Het is met veel plezier dan ook dat ik iedereen mee kan laten profiteren van deze evolutie.

Het zijn er 3 in totaal, en de eerste is een kohaku van Momotaro KO-V21-10137, ocharme 39 maanden of yonsai. De kwaliteit spat er vanaf. Het zou zonde zijn als deze nooit op een show zou ingezet worden, die kan toch iedere concurrentie aan. Ze is momenteel 81 cm, dus hier is zeker de 90 in het bereik.

De tweede is een oudgediende, een ginrin chagoi van Maruhiro 1911004, maar wat heet oud ? 86 maanden of 7 jaar en een kwatske, dat is eigenlijk in de fleur van haar leven. Ook deze is een eindje boven de 80, namelijk 82 en qua body liegt ze er niet om. Je kan er naar blijven kijken en van genieten.

De grootste klepper is wel de mukashi ogon.Ze is dit jaar nog 3,5 cm gegroeid en bereikt zo het einddoel. Ze is nu 99,5 cm volgens de eigenaar, maar ik ben zeker dat als je wat harder duwt bij het meten dat je zeker over de 100 cm komt. Wat een mastodont.

Zo, wordt s'morgens maar wakker met 3 updates van jewelste, daar wordt je lekker blij van. Ik zal ook nog 3 updates geven van koi die Polleke en ik vorige week vrijdag hebben gemaakt en die zich nu op rust zetten in vijver 1 onder de kap. Deze koi zijn nog steeds te koop en mogen overwinteren tot april 2024, dus meld je bij interesse.

De shiro muji is misschien wel wit maar daarom niet minder aangenaam om naar te kijken. Ze ontwikkelt bijzonder fors en zal een echte jumbo worden. Het is toch een plezier om naar te kijken; Ja, het was een kohaku, maar ze heeft haar beni verloren en gaat nu door het leven als shiro muji.

De ginrin orenji karashigoi blijft imponeren. Het blijven bijzonder mooie koi om naar te kijken. Ginrin wordt niet geapprecieerd in de koiwereld, en ik begrijp nog altijd niet waarom. Bloedmooi kunnen ze zijn !

Tenslotte een specialleke. Deze sanke van Momotaro heeft me altijd al verbaasd. Op dit ogenblik  is het sumi weer aan het ontwikkelen, alhoewel het schuchter aanwezig is. Maar ik heb ogenblikken gekend dat het sumi bijzonder zwaar aanwezig was met dikke atarashi sumi platen. Ik hoop echt dat ze dit terug ontwikkelt, maar daar zal ik geduld voor moeten hebben.

Ondertussen moet ik de aandacht blijven vestigen op de koi die te koop worden aangeboden. De kohaku van Matsue is verkocht, de karashi is in optie tot en met zondag, de chagoi zit ondertussen in een gevecht. Dat is zowat de situatie. 

Nog even meedelen dat gisteren alles is binnengekomen van de groepsaankoop. Ik zou het op prijs stellen indien alles zo snel mogelijk opgehaald wordt en zeker voor 5 november.

 

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Interkoi Nederland

555


Eric

555


Matthijs

555


Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml