De mudpond van Takigawa

De mudpond van Takigawa

Als ik zeg dat het misschien de mooiste plaats is in Japan wat betreft de mudpond bij Takigawa, dan denk ik dat veel mensen mij gelijk zullen geven. Bovendien liggen die mudponds als bij wonder bij zijn eigen domein en niet zoals de meesten, ergens vergeten in het binnenland of in de bossen.

We praten hier over 2014, het jaar dat Polleke en Matthijs besloten om mee naar Japan te gaan. Ik veronderstel dat het een hele ervaring is geweest voor deze mannen. Vooreerst gingen we naar Niigata en bezochten er meerdere kwekers, en nadien reisden we door naar het Zuiden om daar de meeste kwekers te bezoeken.

Ik heb alle foto's en informatie nog in mijn bestand, maar voor vandaag laat ik de belangrijkste foto's zien van het bezoek aan de Takigawa Koifarm. Het doet me trouwens zelf ook nog plezier om dit nog eens terug te zien. Vervlogen tijden die een indruk laten in je verdere leven.

Tijdens dit bezoek maakte Matthijs een filmpje van een wandeling door het domein van Takigawa dat ik je graag laat zien. Matthijs stuurde het me gisteren op, omdat ik het niet meer kan tevoorschijn toveren door de actie van YouTube. 

De foto's die ik je toon geven het gevoel weer van beide, en ik denk dat ze een fantastische reis hebben gemaakt. Zelf heb ik ook nog een aantal filmpjes gevonden die ik gekoppeld heb. Hier laat ik je een groot aantal koi zien, en bij de beelden komen er mooie herinneringen aan koi vrij....ik zou er opnieuw mee moeten beginnen, maar de tijden zijn helaas veranderd.

Voor diegenen die ooit een koi uit deze serie gekocht hebben, laat je horen, geef informatie, want dat is toch zo interessant. Bekijk hier het filmpje van destijds. Helaas kan je de tijd niet tegenhouden, en Takigawa San heeft het bedrijf ondertussen overgelaten aan zijn zonen, waarbij Hasai de nieuwe uitbater is, een bijzonder aangename jongen. Laten we Takigawa San echter niet vergeten !

Ondertussen heb ik gisteren 32 filmpjes gemaakt van de karashigoi die ik nog heb zitten. Vijver 1 is volledig zuiver gemaakt en het werd tijd om de vijver opnieuw te bevolken. Ik heb daarom besloten om de karashigoi erin te zetten nadat ik ze één voor één gefilmd en gemeten heb. 

De bedoeling is om te proberen er nog een paar van te verkopen, maar als dit niet lukt, dan heb ik er een andere oplossing voor. Ik moet plaats maken voor het  komende najaar en deze koi moeten weg. Ik bied ze nog voor de koihunters aan vanaf 95 euro voor de mindere tot 495 voor de betere, en er zitten nog voldoende goede tussen.

Hebben ze een shimi of een mankementje dan worden ze spotgoedkoop. Erg is het niet en ze zullen je vijver verrijken als je wat door de vingers kan zien. Lukt het niet om er nog te verkopen dan heb ik een andere oplossing voor handen.

Nadat ik ze gemeten en gefilmd heb, zwommen ze al dadelijk ontspannen rond. Ze hebben me onmiddellijk vergeven, zoals je kan zien op dit filmpje. Vandaag moet ik nog 2 binnenvijvers zuiver maken en dan zit mijn taak er op. Het is mijn zwaarste schoonmaakjaar geweest. Het is geweldig als het gebeurd is !

 

Meer afbeeldingen

De mudpond van Takigawa: afbeelding 1
De mudpond van Takigawa: afbeelding 2
De mudpond van Takigawa: afbeelding 3
De mudpond van Takigawa: afbeelding 4
De mudpond van Takigawa: afbeelding 5
De mudpond van Takigawa: afbeelding 6
De mudpond van Takigawa: afbeelding 7
De mudpond van Takigawa: afbeelding 8
De mudpond van Takigawa: afbeelding 9
De mudpond van Takigawa: afbeelding 10
De mudpond van Takigawa: afbeelding 11
De mudpond van Takigawa: afbeelding 12
De mudpond van Takigawa: afbeelding 13
De mudpond van Takigawa: afbeelding 14

Laat Een Reactie Achter

4 reacties

Eric

555


Matthijs

555


Polleke

555

Matthijs

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml