Machtig om te zien

Machtig om te zien

Het heeft veel moeite en kracht gekost om de vijvers in een nieuw kleedje te steken, maar het heeft in ieder geval zijn nut gehad. Nog 1 binnenvijver te gaan, maar daar moet ik nog even mee wachten. Eerst morgen de selectie van de tosai voorbereiden.

Ben benieuwd hoe ze eruit komen na enkele weken zonder ze te storen. Wat ik kan zien, maar dat wil niet veel zeggen vanuit dit perspectief is dat de meesten positief zullen te voorschijn komen, maar ook enkele die niet aan de verwachtingen zullen voldoen.

Een normale zaak in het koigebeuren. Zoals ik reeds dikwijls gezegd heb, het is niet altijd goud dat blinkt. Ik zie sowieso al eentje dat zijn kleur aan het verliezen is. Maar er zitten ook bijzonder mooie tussen. We gaan het morgen zien. Zoals gezegd Johnny en Polleke  komen helpen. We beginnen eraan rond 9 uur. Ik kijk er al naar uit. Bovendien zal ik proberen om er samen met de aanwezigen een aantal koi uit te kiezen die geschikt zouden zijn voor de show. Benieuwd welke dit zullen worden. 

Ik heb gisteren ook even een filmpje gemaakt van de vernieuwde vijver. Het weer is barslecht, maar het is machtig om deze vijver nu te zien. Het zijn de laatste grote koi en die zou ik dit jaar nog willen verkopen vooraleer het najaar begint.

kleurverliesGeen makkelijke opgave, maar ik zal alles uit de kast halen om deze koi toch aan de man te brengen. Ik kan je garanderen dat het allemaal bijzonder mooie koi zijn, buiten eentje dat ook zijn rood aan het verliezen is. Neen, ik lieg het zijn er 2.

Ik heb het nog niet veel voor gehad, kleurverlies, maar nu heb ik er toch mee te maken. De ene was reeds doorgegeven vanuit Japan. Daisuke vertelde me dat de ginrin kohaku die toen aangekocht was, vermoedelijk de kleur zou verliezen en vroeg of ik die toch wou transporteren. 

Ik weet dat hij anders zou geëuthanaseerd worden. Het was een vrij dure ginrin kohaku, en het bedrag zou verrekend worden, dus liet ik de koi overkomen. Wat was de stille bedoeling ? Als een ginrin kohaku zijn kleur volledig verliest, dan hou je een mooie ginrin shiro muji over, en zover zijn we bijna.

Ik heb nog een beetje moeten helpen, maar ondertussen is ze bijna klaar om niet meer op te vallen en op enkele pijnpuntjes na is het een mooie ginrin shiro muji aan het worden.Ik weet dat dit bij de meesten misschien niet  populair is, maar ik heb prachtige shiro muji gezien, en ik heb er geen problemen mee. Laat ze maar rondzwemmen.

kohaku kleurverliesDe andere is een mannelijke kohaku 2104016 die volop zijn kleuren aan het verliezen is, en dat was niet de bedoeling. Ik volg het nog even en dan zie ik wel wat ik er mee zal doen. Als hij alle kleur verliest dan kan ik er mee leven. Als het slechts gedeeltelijk is, dan stoort het mij. Tijd brengt raad, we zien wel.

Het zijn van die vervelende dingen die kunnen gebeuren. Het kost handenvol geld waar dikwijls geen rekening mee wordt gehouden. Tja, als je snel rijk wil worden, moet je zeker koi kopen en verkopen, een lucratieve handel, geloof me....

Dat het volop vakantie is, merk ik wel, maar vandaag komen er toch ettelijk wat klanten heb ik begrepen. Ik hoop dat het weer niet teveel tegenzit, want veel plezier aan de vakantieperiode hebben de mensen die thuis blijven of naar de kust in België of Nederland gaan nog niet gehad. 2023 is in alle facetten een dik kutjaar als ik dit woord eens mag gebruiken.

Voor de rest ga ik me focussen op de verkoop van de nog resterende koi. Het aantal begint snel te dalen, maar er moeten er toch nog veel weg. Ik wil eind dit jaar met een nieuwe lei beginnen, en daarom moet er plaats geruimd worden. 

 

Meer afbeeldingen

Machtig om te zien: afbeelding 1
Machtig om te zien: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

William

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml