De strijd eindigt deze avond

De strijd eindigt deze avond

Aan alles komt een einde. Ook aan deze aanmoedigende veiling waarbij 9 belangrijke koi het veld van eer zullen verlaten. Deze avond om 19.00 uur zullen de laatste loodjes gelegd worden, met het einde van deze fantastische veiling. Wie nog op het laatste een kans wil maken moet zich reppen.

Aan de personen die hun kaart reeds getrokken hebben, hou het in de gaten, want wie weet duikt er op het laatst nog een kaper op de kust die een tegenaanval wil doen om een bepaalde koi nog te bemachtigen. Alles zal in principe beslecht worden op een klein half uur.

DE LAATSTE VEILING VAN MOMOTARO

Niet onbelangrijk is het om de laatste veiling in het voorjaar van Momotaro op te volgen. Ik zet hieronder even de mail van Daisuke zodat je zijn voorwaarden kan lezen, en die zijn niet onbelangrijk voor die klanten die een azukari willen houden bij Momotaro.

Het zijn bijzonder goede ontwikkelingen de laatste jaren als azukari en de resultaten kunnen geweldig zijn. Dit zijn de voorwaarden voor de laatste veiling:

Nu hebben we onze laatste veilingkoi in dit seizoen bijgewerkt, zowel op de website als op de website voor de dealers. We zullen een zeer hoogwaardige reeks Jumbo Tosai veilen voor de koishow van volgend seizoen en een hoog potentieel Jumbo Tosai die gegarandeerd vrouwelijk zijn!!

We hebben de vijver niet verwarmd om sterke koi te maken voor de toekomst in dit seizoen, zodat ze op natuurlijke wijze naar het formaat groeien. We kunnen alle 134 tosai deze keer gratis houden tot dit najaar onafhankelijk van de verkoopprijs van de koi. Dus allemaal kunnen we azukari gratis houden met elke prijs die je hebt gewonnen!!!

We garanderen 100% vergoeding bij dood, kleurverlies, buiging en de koi zijn gegarandeerd vrouwelijk. We compenseren iedere koi voor 100% indien niet aan de voorwaarden wordt voldaan door een tegoedbon te geven voor de volgende veiling.

Bieden kan vanaf 9.00 uur op 17 mei
Sluitingsbod vanaf 20:00 op 19 mei (slechts eendaagse veiling)

Azukari regels
Alle 134 Jumbo tosai in deze veiling kunnen gratis azukari blijven tot dit najaar.
Compensatie met 100% krediet voor dood, kleurverlies, buiging tijdens azukari, en alle vrouwelijke tosai zijn gegarandeerd vrouwelijk.
De compensatie van de koi kan op de volgende veiling gebruikt worden.

Bedankt
Daisuke Maeda

*********************************************

Wat kan ik er nog aan toevoegen ?

Wat ik begrepen heb van het aanbod is dat ze een nieuwe taktiek hebben toegepast om de koi niet te snel te laten doorgroeien om alzo een sterkere koi voor de toekomst te garanderen. Een geen onbelangrijk gegeven, want zelf heb ik ook al enkele malen aangegeven dat hier toch eens over moet nagedacht worden.

De natuur van een koi moet toch gerespecteerd worden, en er moet rekening gehouden worden met de natuurlijke biotoop van de koi. Ik heb me er vroeger ook zelf aan bezondigd, maar stilaan groeit het vertrouwen naar een gezonde opgroei.

Het is een geweldig aanbod dat ik zie verschijnen, maar het is onvoorspelbaar wat de prijzen zullen doen. Zelf zal ik ook een forse medewerking verlenen in de prijsbepaling omdat ik echt wel wil scoren om enkele koi aan te kopen, mannelijk of vrouwelijk. Ik weet echter niet wat de concurrentie zal doen, want die zal ook de kans te baat  nemen vrees ik.

De prijzen starten al wel op een hoog niveau. Voor de mannelijke koi vanaf 100 000 yen, de vrouwelijke koi vanaf 200 000 yen. Wil je een precieze prijsbepaling, geef me dan door hoever je wil gaan in je bieding en ik stuur je zo snel mogelijk een gespecifieerd overzicht van de totale kostprijs exclusief het transport. Het is begrijpelijk dat ik geen transportprijs kan geven voor een koi die nog nisai moet worden, die nu rond de 35 cm is en die op het einde van dit seizoen 55-60 cm kan zijn.

Wat ik wel kan garanderen is dat het verstandiger is om nu zelf een koi te selecteren en te kopen, want de winstmarge die ik hanteer op dit ogenblik is veel democratischer dan de prijs die ik moet hanteren als ik de koi zelf moet inkopen en moet verkopen. Ik hoop dat je dit kan begrijpen. 

Mijn inschatting van de mogelijke verkoopprijzen ?

Je moet een duidelijk verschil maken tussen de toppers en het algemene aanbod. Voor de toppers kan je onmogelijk een prijsopgave vooraf bepalen. Voor de haalbare koi moet je een onderscheid maken tussen de mannelijke koi en de vrouwelijke koi.

De mannelijke koi schat ik in met een mogelijke verkoop tussen de 200 000 en 300 000 yen.
Voor de vrouwelijke koi schat ik een mogelijke verkoop in tussen de 300 000 en 600 000 yen, met topprijzen voor de betere koi die op kunnen lopen tot 2 of 3 miljoen yen. En ik spreek uit ervaring na 20 jaar de veilingen afgeschuimd te hebben.

Heb je een koi in het verschiet, geef me dan je bod door, ik zal zien of het realistisch is en ik stuur je onmiddellijk de corrrecte prijs tegen de koers van de yen van vandaag die vrij gunstig is, namelijk bijna 20% gunstiger dan een jaar geleden. De koers die ik hanteer bedraagt momenteel 142.83 yen per euro  na aftrek van de kosten voor overschrijving en beperkt risico. Dus voor 100 000 yen moet je ongeveer 735 euro incalculeren. Maar niet getreurd, geef me je bod door en ik bereken de prijs onmiddellijk en geef je die door. 

Ik kan alleen maar doorgeven dat het een uitgelezen kans is om hoogwaardige koi tegen een haalbare prijs aan te kopen. Helaas zijn het meestal kohaku en ginrin kohaku, maar wat is er mis met deze prachtige soort ! 

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml