Een redelijke strijd

Een redelijke strijd

De veiling was redelijk strijdvaardig dit keer met enkele serieuze gevechten om een koi te veroveren....eindelijk wat strijd. Hier moet ik nog iets op vinden, maar er is risico aan verbonden. We zitten nog niet in een positie dat er een hogere prijs afgedwongen wordt dan de waarde van de koi.

Natuurlijk stel je je de vraag, wat is de waarde van een koi. Ik denk dat niemand daar een antwoord op kan geven. Ik zelf heb daar een bepaald systeem in ontworpen dat ik over het algemeen altijd toepas, en tot hiertoe in mijn ogen vrij correct is. Er wordt een prijs gemaakt gebaseerd op aankoop en mogelijke verkoop en dit systeem hanteer ik al jaren.

Door de verhoogde prijzen qua transport en andere, zou er een verhoging in het prijzensysteem moeten zijn, maar dat heb ik niet toegepast, ik gebruik nog altijd mijn systeem dat ik meer dan 10 jaar geleden gemaakt heb.

Tegen het einde van deze week zal ik een nieuwe reeks maken voor de veiling, en hier zal ik proberen een meer actief deelnemend systeem te construeren. Ik moet en zal de mensen proberen te bewegen om te bieden....onnatuurlijk voor Europeanen, maar we doen ons best om de knop om te laten draaien. Ik hoop dat het lukt, anders zien we wel weer, en zoeken we een andere oplossing.

Ik zal mijn best doen om  morgen hierover wat  meer informatie vrij te geven, maar moet mijn grijze hersencellen nog wat laten werken om creatief te ziin.  Het veilingsysteem werkte vrij goed, buiten iemand die trachtte de boel te omzeilen, vermoedelijk door 2 schermen tegelijkertijd open te doen en bepaalde handelingen uit te voeren om de boel te saboteren, maar daar zal de volgende keer ook rekening mee gehouden worden zodat dit niet meer kan gebeuren. We hebben het in ieder geval gezien, en de persoon in kwestie weet waarover ik het heb.

Zo zie je maar dat er altijd geprobeerd wordt om de boel te misleiden, en je wil niet weten hoe ingenieus de mensen zijn om alles uit de kast te halen om hun doel te bereiken. Maar we gaan verder werken aan het systeem om ook dit euvel niet meer toe te laten.

Ik ben redelijk tevreden over het resultaat, maar had iets meer verwacht. In totaal werden er 9 van de 20 aangeboden koi verkocht, en dat vind ik iets te matig. Bovendien werden de meeste koi verkocht onder hun waarde en dat moet ik helaas incasseren. De overige koi die niet verkocht werden zal ik aanpassen op de website, met andere woorden, zal ik de vraagprijs verwijderen, we zullen wel zien waar het schip strand.

Gisteren moest ik nog een filmpjemaken voor een klant in het buitenland, en natuurlijk kan ik dit laten zien; Het is een karashigoi van Hirasawa en ik denk niet dat ik teveel zeg, als dit een bijzonder goed exemplaar is. Volgens de kweker een karashigoi met de mogelijkheid tot 100 cm.

Het hoeft voor mij geen 100 cm te zien, ik ben altijd al tevreden en zie het zeker zo graag, koi tussen de 85 en 90 cm, maar blijkbaar moet het nog groter en  kan het niet groot genoeg zijn. 

Ik herhaal nog even mijn verzoek om kennis te nemen van de aangeboden koi van de tosai van Momotaro die gratis tot het einde van het seizoen mogen blijven ongeacht de aankoopprijs. Het is en blijft een uitgelezen mogelijkheid om één van deze toppers aan te kopen. 

Nog even vermelden dat er morgen nog een aantal koi van Dainichi binnenkomen die moeten afgehaald worden op Schiphol. Op 25 mei komt normaal gezien ook de laatste levering binnen uit het Zuiden, en dat zijn ook nog een groot aantal koi.

 

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml