De ultieme aanval

De ultieme aanval

Vanaf deze week zal ik systematisch ongeveer 10 tosai presenteren via de veiling site. Je houd ervan, je houd er niet van, het is nog altijd beter natuurlijk om zelf een kijkje te komen nemen, maar ik kan niets inbrengen tegen de veranderende maatschappij, dus ik moet het spel meespelen.

Ik heb me dit jaar gefocused op tosai. Ik heb in totaal ongeveer 250 tosai klaar voor verkoop, maar wel tosai van het betere werk, vooral jumbo tosai van één van de meest gewaardeerde kwekers op dit ogenblik, namelijk Sakai Co.

Wie is Sakai Co ? Voor wie het nog niet weet Sakai Co is de neef van Kentaro die een bedrijf op zichzelf is begonnen enkele jaren geleden. Ik ben er één keer geweest en heb enkele koi van hem gekocht. De vader van Sakai Co is de broer van de vader van Kentaro uiteraard en mengt zich ook in het beleid en de selecties bij Sakai Co. 

De tosai zijn reeds een maand in mijn bezit, maar ik heb er nog niet teveel woorden aan vuil gemaakt, want ze moeten deel uitmaken van een offensief dat ik wil beginnen op wel een bijzondere manier, dat ik even ga toelichten.

Iedere week zal ik 10 tot 15 tosai presenteren, waarvan het grootste gedeelte vanaf 100 - 150 en 200 euro via de veiling website, en met een opbiedsysteem van slechts 10 euro. De beoeling is om meer mensen te activeren op het bieden op de tosai.

Bovendien ben ik van plan om de tosai die ik presenteer, wekelijks op zaterdag te presenteren via een grote bowl zodat je de koi eerst kan bekijken vooraleer je een bod uitbrengt. Naast deze tosai zal ik een paar duurdere tosai ook presenteren die zeker de moeite waard zijn.

Ik neem hierbij een groot risico omdat de verkoop onder de aankoopwaarde ligt, en dat schept natuurlijk een onplezierig gevoel als ik het bieden niet kan stimuleren. Maar we zien dan wel.

De tosai die ik presenteer hebben een verkoopwaarde van 500 tot 1250 euro in mijn ogen. Het is dus een uitstekende gelegenheid om een slag te slaan, hopelijk voor mij met een respectabel bod. Moesten de eerste veilingen niet positief zijn, dan kan ik nog altijd van mening veranderen.

De foto's en video werden door Polleke en mijn gemaakt juist voor mijn vakantie. Het is altijd verstandiger om de video te bekijken, die zijn gewoonlijk natuurlijker dan foto's, alhoewel ik die niet bewerkt heb en ze zo natuurlijk mogelijk heb gelaten.

EXTRA AANBIEDING

Alle tosai die het bedrag van 550 euro overschrijven komen in aanmerking om gratis een seizoen te verblijven in onze grootste vijver van 40 kuub die op een constante temperatuur van 22° zal gehouden worden, niet meer, niet meer, maar wat meer belangrijk is, een constante temperatuur !

Ze mogen GRATIS blijven tot medio oktober, want dan moeten ze het veld ruimen voor de volgende leveringen die zullen binnenkomen vanaf november. Vanaf 5 oktober zal de temperatuur naar buitentemperatuur worden gebracht zodat de tosai aan de normale temperatuur zijn geacclimatisseerd en klaar zijn om de winter te overbruggen. Koi ophalen in  het najaar is nog altijd aangewezen ten opzichte van koi ophalen in het voorjaar.

Ik weet dat veel mensen hier problemen mee hebben, maar ik zal mijn filosofie even bekrachtigen. Als de koi de winter hebben doorstaan zijn ze meestal verzwakt en worden dan gewoonlijk in april/mei opgehaald. Als de koi oktober november worden opgehaald zouden ze normaal sterker moeten zijn, want dan hebben ze het hele seizoen om aan te sterken. 

Ondanks dit blijven de meeste koiliefhebbers toch liever hun koi ophalen in het voorjaar. Ik kan begrijpen waarom, want het gevoel primeert dan natuurlijk omdat de zon de gevoelens activeert ! We blijven nu éénmaal mensen....

Bij de aanbieding van de tosai via de veilingsite zal ik in het detail telkens vermelden vanaf welk bedrag de tosai gratis als azukari kunnen blijven, want ik zal altijd een paar duurdere koi extra aanbieden. Wie zich nog niet ingeschreven heeft op de veilingwebsite kan dit nog altijd doen natuurlijk.

Wordt niet ongeduldig, als je alle informatie hebt doorgegeven zal je nog moeten wachten op mijn goedkeuring. Ik wil toch even controleren of de gegevens goed zijn ingevuld vooraleer ik goedkeuring geef over de toetreding om te bieden. Er zijn op dit ogenblik ongeveer 150  koiliefhebbers ingeschreven op de veiling website.

Meld je HIER AAN: registreer een account en WACHT op mijn goedkeuring. Dat kan enkele uren duren ! Geen paniek dus. Ik ga zo dadelijk de nieuwe lading  koi op de veiling website activeren. Uiteraad kan je nog altijd persoonlijk komen op zaterdag om een keuze te maken.

Tenslotte wil ik je nog eens het filmpje tonen van de geweldige Jumbo Tosai van Sakai Co, met een maatvoering van 36 tot 42 cm als tosai.  

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

interkoi

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml