De veiling is actief

De veiling is actief

Vanaf deze morgen 5 uur is de 1ste veiling van 2024 actief. Op verzoek van Interkoi Ameide en Interkoi Germany werd deze veiling op punt gesteld. Het zal nog te vroeg zijn om bepaalde biedingen te kunnen zien, want meestal wacht men tot het einde van de looptijd. De veiling zal eindigen op zondag 18 februari.

Lees goed de bijgevoegde informatie over de locatie van de  koi, ik heb het opzettellijk goed vermeld. Bovendien is er de gelegenheid om de koi vanuit Duitsland te laten overbrengen begin april naar Arendonk. Een mooie geste voor onze klanten.

Wel moet  ik zeggen dat ik weinig animo ondervind in de koiwereld. Ligt het nu aan mij of is het een algemene trent. Ik hoop dat ik mij vergis maar het is moeilijk om de koikichi warm te maken dit jaar. Dit is al een tijdje zo, en heeft vermoedelijk ook te maken met de huidige wereldtoestand.

Denk maar aan de covid periode, de langdurige oorlog in Oekraine, de energie problemen, die op dit  ogenblik toch grotendeels opgelost zijn en de maatschappij is ook wat verzuurd en schijnbaar agressiever geworden. Hopelijk zet deze evolutie zich niet door. Het klinkt wat negatief, maar ik zal mijn best blijven doen om positief en optimistisch te blijven.

Ik zal vandaag een nieuwe kohaku presenteren die ik zopas heb gefilmd. Het is een kohaku van Momotaro, en zeker een leuk beestje. Vanaf aankoop tot nu volg ik deze al op om zijn evolutie te zien en deze heeft me nog niet ontgoocheld.

De uitstraling van de kohaku in het algemeen is in mijn ogen heel positief met een evenwichtig bijna 4-staps patroon, maar dat is niet zo omdat er verbindingen zijn in de patronen. Qua body zit de koi goed in elkaar. Het beni is sterk, het shiroji is van goede kwaliteit. Als je de afscheiding op het hoofd bekijkt is deze messcherp en mooi uitgesneden.

Natuurlijk zijn wij kriticasters en moeten we altijd een afkeurend blikje werpen op iedere koi en dan zie je natuurlijk het rode oogje. Je moet echter eens letten op iedere Grand Champion of andere topkoi in de wereld met een rood oogje ! Je zult verbaasd zijn. Dan nog een klein minpuntje over de odome die net iets te groot is, maar dat is echt muggeziften. In mijn ogen een zeer aantrekkelijke kohaku die toekomstgericht zeker de moeite waard is.

De rode verkleuring op de rechtervin is niet standaard maar het gevolg van het netten van de koi. Toen ik de kohaku in mijn net had, bemerkte is dat ik het verkeerde net had gebruikt waardoor de koi te hoog uit het water kwam en zich verzette. Eigenwijs als ik was liet ik de koi niet vrij, maar ging de kohaku vlug met de sok pakken wat ik niet had mogen doen. Daardoor deze zichtbare verkleuring die ondertussen al weer verdwenen is. Shame on you bompa!

De 2de jumbo is in mijn ogen wel een speciale. Over de kwaliteit hoef ik geen woorden aan vuil te maken, want dat zie je zelf wel hoop ik, daar is totaal niets op aan te merken. Ik wordt vooral getroffen door het bijzonder eigenzinnige patroon dat deze kohaku een bijzondere persoonlijkheid geeft. Ik vind het machtig om te zien en ik ben zeker dat je deze 70 cm jumbo van Takigawa zonder problemen op iedere koishow kan inzetten.

Kohaku Takigawa 2311030

Opvallendheid is haar eigenschap en dat zie je onmiddellijk als je in de vijver kijkt. De prijs vind ik buiten alle proportie, met andere woorden bijzonder laag voor een koi zoals deze. Heb je interesse in deze goed gebouwde kohaku, laat je de kans dan niet ontnemen. Als ik nog een eigen vijver had, dan zou ik niet twijfelen.

Ik blijf tenslotte ook nog aandacht geven aan vijver 2 met de bezetting van orenji karashi, shiro utsuri en kujaku. UIt te kiezen aan 750 euro/stuk. Ze zijn allen om en bij de 50 cm en meer. Kijken kan nooit geen kwaad en het verhoogt in ieder geval de gezelligheid bij een bezoekje. Vier je nieuwsgierigheid anders bot met de veiling die deze morgen is begonnen en doe een bod: https://auction.interkoi.eu/

veiling interkoi

Tenslotte de openingsuren nog eens vermelden:

Interkoi Ameide:
Vrijdag 16 februari van 15.00 tot 19.00 uur
Zaterdag 17 februari van 10.00 tot 17.00 uur
Iedere dag op afspraak.

Interkoi Arendonk
Zaterdag 17 februari van 11.00 tot 14.00 uur
Zondag 18 februari van 10.00 tot 12.00 uur
Iedere dag op afspraak.

 

Laat Een Reactie Achter

1 reactie

Matthijs

Die Kohaku! Prachtig. Overigens net als de Sanke van gister… niet te versmaden


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml