De volgende 5 stuks

De volgende 5 stuks

Het lijkt me verstandiger om de koi per 5 te laten zien, zodat het niet een overaanbod is. Vandaag zal ik dus de volgende 5 filmpjes laten zien en  ik heb het nieuwsitem gisterenvroeg al geschreven, want het werd een drukke dag gisteren en ik moest op 3 tategoi letten die kwamen overnachten. 

Een nieuwsitem schrijven kost ook geredelijke tijd en die wordt met niet gegund deze morgen. Ze zijn namelijk al vrij vroeg wakker en kunnn me niet gerust laten. Ik ben vandaag wel aanwezig van 10.00 tot 12.00 uur, dus iedereen is welkom.

Het eerste filmpje is van een kohaku en een goshiki van Taniguchi. De kohaku kocht ik vorig jaar als piepkleine tosai, maar ze is ondertussen toch een volwaardige maruten yodan kohaku geworden met veel uitstraling. De vinnetjes zijn wat bijgeknipt zie ik, maar daar kan ik nog verandering aanbrengen door dit te optimaliseren zodat het niet meer opvalt. Dat doe ik echter pas als ze eventueel verkocht is. Over de goshiki geen betoog. Ze behaalde een eerste prijs op de AJKS en ik denk niet dat daar uitleg bij nodig is.

De volgende video is van een kohaku van Takigawa. Als je grote koi zoekt die een  enorme uitstraling hebben, maar niet geschikt zijn om aan een show mee te doen, dan ben je hier aan het juiste adres. Niet iedere koi is geschikt om deel te nemen aan een show, maar meerdere koi zijn geschikt om plezier te geven aan koikichi met hun uitstraling, hun geweldige bouw, intens beni en sterke persoonlijkheid. Ik raad iedereen aan om de kleine foutjes te vergeven, het zijn gewoon fantastische vijver bewoners.

Hetzelfde geld voor de volgende 2 koi van Takigawa, in mijn ogen de eerlijkste kweker in Japan. Alle 3 getoonde koi gaan tegen de 70 cm als sansai met een body om van te duizelen. Dit is het filmpje van de kohaku en de showa. De volgende serie van Takigawa komen er later aan. Ze zwemmen allen in de middelste binnenvijver, vijver 7.

Het volgende filmpje toont 3 sanke van Sakai FF die ik aankocht begin dit jaar op de veiling. Ondanks het feit dat ze slechts 15-20 cm waren groeiden ze toch volwaaridg tot volwaardige nisai. Je ziet echter wel het verschil in grootte. Dezelfde bloedlijnen, maar toch een onderscheid van 48 tot 58 cm. Er zitten trouwens enkele hele goede tussen.

De koi van Ogata hebben het moeilijk gehad en dat is te zien in dit filmpje. Het zal zijn tijd nodig hebben om te bekomen, en hopelijk zal het  niet te lang duren vooraleer ze terug in orde zijn. Ik zal ze wel goed in de gaten moeten houden.

Ik raad iedereen aan om zeker naar de 10 geweldige koi van Takigawa te komen kijken. Het zijn geweldige beesten voor de echte koiliefhebbers die niet gefocused zijn op show koi, maar op het plezier om mooie jumbo te zien die mogelijk 90 cm worden in hun vijver.

Ik sta op de foto samen met Hassei Takigawa, de zoon van Takigawa San en ik kan je verzekeren dat dit een aimabele kweker is met veel passie. We hebben bijzonder veel koi van hem gekocht de laatste reis, en geloof me als ik zeg dat deze koi allemaal de moeite waard zijn.

Een kort maar krachtig nieuwsitem, maar dat is het voor vandaag.

 

Laat Een Reactie Achter

2 reacties

William

555


Eric

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml