Een aparte constructie

Een aparte constructie

Zoals in vorige nieuwsitems al doorgegeven, zou ik nog informatie geven over een speciale vijver die ik persoonlijk nog nooit heb gezien. Een paar dagen geleden werden de foto's aan mij toegestuurd.

De constructie van het bovenste gedeelte van de vijver staat 70cm boven de grond. Het geheel is volledig in glas gebouwd zodat de vijver als het ware boven de grond uittorent. Dit geeft natuurlijk een speciaal effect.

Ik weet niet of er nog zulke vijvers bestaan, maar ik heb het nog nooit gezien. Tristan, de eigenaar is ook bouwkundig ingenieur als ik me niet vergis en die heeft natuurlijk ook zijn zegje gehad in de constructie.

Hoe het systeem precies werkt is me wat onduidelijk, maar ik ben ook geen technisch wonder. Ik zie in ieder geval één van de koi die hij aankocht zwemmen in deze toch wel speciale vijver. Af en toe zie ik wel systemen verschijnen waarbij de koi via een schacht of iets dergelijk naar boven kunnen zwemmen, maar dit heb ik zelf nog niet gezien. Natuurlijk zijn er vijvers met een venstersysteem, maar ik ben van de oude stempel, dus ik geef er nog altijd de voorkeur aan om de koi van boven af te bewonderen.

Ondertussen ben ik met de jaarlijkse grote schoonmaak begonnen. Het is nu een stille tijd en niet te koud, dus een uiterst geschikte periode. Hiervoor moest ik wat koi verplaatsen binnen. Het zijn de orenji karashigoi waarvan ik er teveel heb aangekocht vorig jaar.

Ik heb er nog een aantal over, goede en minder goede. Ik laat je een filmpje zien, zodat je de verschillende kleurschakeringen kan bekijken. Die gaan van vleeskleurig over geelachtig naar oranje-achtig en tegen het rode aan. Ik zou deze nog graag aan de man brengen voor de winter.

Ik vrees echter dat ik niet genoeg mensen kan motiveren om deze aan te kopen, maar moesten er mensen zijn die interesse hebben, de prijzen hou ik heel democratisch. De eerste keuze is 495 euro/stuk. Bij een afname van 2 stuks wil ik nog 10% korting geven (445 euro/stuk). Bij afname van 3 of meer stuks 20% korting (396 euro/stuk).

Er zitten bijzonder mooie exemplaren tussen, het zijn zeg maar flinke vissen. Er zijn er een aantal die een shimi hebben en voor de mensen die hier geen problemen mee hebben, wil ik die laten gaan voor 295 euro. Het zijn geweldige vijvervissen en een shimi kan je zelfs niet zien als ze in je vijver zitten, dus zeker geen nadeel. Bovendien zijn het exemplaren die ontzettend kunnen groeien tot zeker 80cm en meer.

De informatie die ik krijg van klanten die één van deze karashigoi in hun bezit hebben, zijn de verwachtingen zeker voldaan, want die spreken van lengtes van 60-65 cm na een jaar in hun vijver. Dit kan bij mij natuurlijk niet gebeuren, vermits de bezetting te groot is, en de stressfaktor ook een rol meespeelt.

  

Meer afbeeldingen

Een aparte constructie: afbeelding 1
Een aparte constructie: afbeelding 2

Laat Een Reactie Achter

Nog geen reactie

Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml