Update van een bekende sanke

Update van een bekende sanke

Sommige wegen zijn ondoorgrondelijk en begrijpen is nog des te moeilijker. In ieder geval kreeg ik enkele dagen geleden een bericht met de update van een sanke die me toch redelijk na aan het hart ligt. Ik herinner me nog duidelijk wanneer ik deze aankocht.

We spreken hier over het jaar 2018, dus al een hele tijd geleden. Ik kocht toen volgens mij 3 nisai van om en bij de 60 cm.. Het waren betaalbare koi volgens mij, maar de verkoop verliep heel moeizaam, terwijl ik dacht een goede aankoop te hebben gedaan.

Laat ons beginnen met het filmpje te tonen van de sanke 1811002 waarover hier sprake. De andere koi waren sanke 1811003 - 1811001. Toch verdienstelijk een bibliotheek zoals deze. Ik zou het zonde vinden moest dit ooit verdwijnen als ik de gezegende leeftijd heb om op pensioen te gaan ! 

Een mooi trio dacht ik zo bij mezelf, maar toch duurde het lang vooraleer ze verkocht werden. Uiteindelijk werden ze aan de man gebracht en van de week kreeg ik dus een update van sanke 1811002. Ik was blij verbaasd en onder de indruk van deze sanke. Ik heb er wel van genoten. Het zou mooi zijn als ik meer updates zou ontvangen, want ik weet dat er de laatste jaren veel toppers werden verkocht !

Veel informatie kreeg ik verder niet. Dit werd mij medegedeeld: "beste luc, ik stuur je seffens een filmpje van de 1811002 - heeft een zeer mooie ontwikkeling al meegemaakt en is intussen rond de 75 cm als ik mij niet vergis - zo heb je een update zoals je vroeg in je artikels."

Het is inderdaad een hele evolutie met een sanke waarvan het beni bijzonder sterk  is geworden en de body is enorm toegenomen. Ik herinner me dat we bijzonder gecharmeerd waren van de huidkwaliteit van deze sanke, en ik denk dat we hier de nagel op de kop geslagen hebben. Het deed me toch deugd om de update van deze sanke te kunnen zien. Ze is trouwens nog maar 70 maanden of in haar 6de jaar, dus verdere groei en ontwikkeling is nog altijd toepasselijk.

Met een groei van 15 cm op 3 jaar, wat ongeveer 5 cm per jaar is, zal dit ongetwijfeld verder gezet worden, zij het met iets mindere groei per jaar. Rekenen we 2 tot 3 cm per jaar dan zal ze in haar beste levensjaren wat volgens mij tussen de 8 en 10 jaar is, vlot over de 80 cm gaan. Well done zou ik zeggen !

Voor de rest is er niets bijzonders te melden. We gaan een rustige tijd tegemoet. Robert vroeg me of het mogelijk was om zijn koi die hij op de veiling had aangekocht s'avonds rond 20.00 uur mocht komen ophalen. En waarom ook niet. Gewoonlijk sta ik altijd klaar voor mijn klanten, ik denk niet dat ze dat mogen ontkennen.

Robert had 2 koi gescoord op de veiling van Michael en deze kwam hij ophalen. Het wordt tijd dat het najaar is en dat ik weer grote kleppers kan aankopen, tenminste als de kans zich voordoet ! Ondertussen amuseer ik me met de kleintjes en eerlijk is eerlijk...het blijft een plezierig spektakel. 

Af en toe maak ik een filmpje, ik kan het niet laten. Anders dan de grote jumbo zijn dit speelse koi en wordt er fervent gestreden voor een korreltje voer. Ik geef ze nu om het uur een portie eten, en verhoog het voerregime af en toe. Hier geef ik tussendoor wat voer om een filmpje te maken, want als het uur is aangebroken melden ze zich al aan, en is de strijd nog heviger !

Ik denk erover om ze toch eens voor te stellen, maar ik ben bang dat er geen interesse is om te komen kijken. Mijn idee gaat er naar uit om 1 keer per week op zaterdag een sleepnet erdoor te halen, er willekeurig 10 koi uit te selecteren en deze voor te stellen. Klanten die dan eventueel zin hebben zouden deze dan kunnen aankopen.

Als ik er de nodige interesse zou kunnen opwekken, was het misschien een mogelijkheid om dit te doen. Indien geen interesse heeft het geen nut. Ik denk er nog eens over na, want ze doen het nu bijzonder goed en groeien gestaag. De tosai storen als het niet nodig is heeft geen meerwaarde. Enkel een verkoop kan dit stimuleren.

Ik denk er ook aan om een aantal van deze tosai in te zetten op de show in Arcen. Het zou eens iets anders zijn dan de grote kanonnen en mijn klant uit Zweden komt ook naar Arcen met koi die aangekocht werden bij Interkoi. En deze zijn wel 80 plussers.

 

Laat Een Reactie Achter

3 reacties

Matthijs

555


Wim DW

555

Johan D

555


Openingsuren

Zaterdag: Van 11.00 tot 14.00 uur.
Wil je later op zaterdag komen, maak dan even een afspraak
Zondag: Van 10.00 tot 12.00 uur, of nadien op afspraak.

Overige dagen: op afspraak.
GSM: +32 (0)478 36 74 74

inlove funny surprised sad angry thumbsup yesimage/svg+xml noimage/svg+xml